Ahojte. Robil si prosím niekto základnú štátnu jazykovú skúšku? Som učiteľka a chcem si rozšíriť pôsobenie, avšak netrafila som nejako správne obdobie (som v treťom mesiaci a je mi naozaj zle, ledva žijem), takže vôbec neviem či som sa na to dala v správnom čase...Vie mi niekto poradiť, aké je minimum % aby som urobila písomnú časť? A ak ju neurobím, keďže mi to posledné týždne naozaj nemyslí, je možnosť opravného termínu, alebo proste prídem o peniaze? Budem vďačná za akékoľvek zdieľanie skúseností.
@mariaanna_27 ahoj ja idem v piatok 😁 na angličtinu, som v 13. Týždni, našťastie už nevraciam posledné dni. Tiež neviem ako to dopadne. Hovorili nám že potrebujeme 70 percent z každej časti. Môžeme mať z jednej aj menej, ale potom to musí vykompenzovať vyššie percento z ostatných. Veľa šťastia ♥️💪
@blaazi aj ja idem v piatok...tak to tam ani nemusím ísť, 70% si asi nevycuciam z prsta, vôbec mi to nemyslí 🙈😂
@mariaanna_27 jaska ze to das, bola by hlupost tam neísť, ja som skusku robila s deckami maturantmi z bilingualnej skoly, to boli stresy..... 😅😅😅 ja o 10 rokov starsia ako oni, oni nabifleni odpredu odzadu, no a spravila som....
@lucik194 noo, som pár rokov mimo angličtinu, síce gramatiku a porozumenie mám v malíčku, pokulháva mi slovná zásoba...ale Boh mi je svedkom, že som sa chcela učiť, bohužiaľ tráviť čas na záchode bolo prednejšie 😂
@mariaanna_27 úplne Ťa chápem, mala som to rovnako, iba pred týždňom sa mi uľavilo 😁 no čo skúsime...
@blaazi iba pred týždňom? Nestraš preboha, už to nedávam celkom 🙈😂😂😂
@mariaanna_27 no :D som si pogrckala trošku, pár týždňov. Už som ani nevedela, čo jesť. a zrazu bolo lepšie.
Ja som robila B2 z nemciny na Goetheho institute v Hamburgu.To sa vola statna skuska?
@mariaanna_27 co sa tyka zvracania,mne bolo zle este v 25 tt pri mladsej 😳 Na nocnom stoliku som mala bebekeksy alebo piskoty,inak som nemohla vstat z postele,pokial som nieco nezjedla
@katarinka289 ahoj, nie, to si robila certifikát, štátna skúška sa robí na štátnych jazykových školách na Slovensku.
no neviem ako nemcina ale ja som robila v inom jazyku B2.... pisomna cast mala 4 casti, musela som vsetky casti urobit aby som postupila na ustnu skusku ( pochopenie textu, pocuvanie a odpoved na otazky, napisat sloh)
ak by som neurobila, peniaze mi prepadnu, o 3 mesiace by som robila opat a zaplatila ju celu (opat tu skusku, bez zlavy)