pozeram ze sa tu riesi aj praca tak sa spytam
pracujem uz (v asministrative) ale chcela by som skusit chiropraktičku, kde sa take da študovat a je to tazke studium, Kolko rokov sa to musi studovat, Nestaci nejaky kurz na to?
A úprimne, ja som skeptická, ak niekto napíše, že robí administratívu ale chce skúsiť chiropraktičku. To nie je práca, ktorú si človek len tak skúsi. To je práca, kde sa pomáha telu a kde nesprávnou technikou možno človeka dokaličiť. Ak by si sa o to zaujímala, tak by si mala prečítané množstvo odborných článkov o tomto odbore a o fyzioterapii a takúto otázku by si nepoložila. Takže začni tým, že ak ťa táto oblasť naozaj zaujíma, začni čítať odborné články a zaujímať sa o to viac, aby si mala predstavu, ako komplexná oblasť to je a že s kurzom sa niečo takéto nedá robiť.
v zahraničí to môže vykonávať len lekár na to vyškolený. chytá ma hrôza, ked citam taku otazku na MK.
To, ze pracujes v administravive a chces zmenit zameranie, ok. Pokojne aj uplne inym smerom. Ale nechapem jednemu. Pokial ta nieco zaujima, tak si predsa zisti, kto je chiropraktik a co je náplň jeho práce.
My sme mali firemneho masera - mal len kurz a predtym robil tiez nieco diamwzralne odlisne. A mal pri tom rafsej zostat!
Kolegu dochramal masazou tak, ze musel byt tyzden v nemocnici... Pan bol stihany za ublizenie na zdravi.
Chyropraktik s kurzom, hmm. To by bolo po "osetreni" s naskedkami hadam aj na väzbu.
prosím ťa, zostať radšej v administratíve. Toto nie je práca na skúšanie.
Nechapem preco ste ju vsetky hned odsudili, neviete o nej nic. Slusne sa spytala, ma zaujem aj studovat, ak treba. Je na tej istej pozicii, ako student po maturite, ten tiez musi niekde zacat, teda od nuly, len s viziou, ze bude chiropraktik, ze ma viac rokov na tom nic nemeni a ani ju nicim neodlisuje od skonceneho maturanta
@mk1111111111 ja osobne som názoru, že každý môže byť čímkoľvek. Aj dotyčná možno môže byť fyzioterapeut. Ale ak dospelého človeka zaujíma nejaká oblasť, tak si najprv zistí informácie o tej oblasti. Patrí to podľa mňa k priemernej inteligencii. Zaujímať sa. Potom by autorka vedela, že na Slovensku taký odbor (chiropraktik) ani neexistuje. Ak nevie takú základnú informáciu, ako chce zvládnuť vysokú školu či nadstavbové štúdium, anatómiu a pod?
Našťastie nie, na takéto niečo nestačí kurz. Ak neovládaš anatómiu a fyziológiu tela, tak môžeš spôsobiť človeku vážne zdravotné problémy až trvalé následky. Na Slovensku študijný odbor chiropraktik neexistuje. Najbližšie k tomu je fyzioterapeut. Fizioterapiu môžeš študovať tu:
https://www.health.gov.sk/?fyzioterapeut