Špeciálna pedagogika UK

tessa123
26. nov 2024

Ahojte, študuje niekto z vás špeciálnu pedagogiku na UK v Bratislave? Je tam veľká konkurencia, teda veľa záujemcov o presne tento odbor? Ide o to, že som sa dočítala, že prijímacie skúšky sú formou pohovoru, kde si myslím, že by som mala veľkú šancu nakoľko mám s postihnutými deťmi veľa skúseností a takisto aj veľký záujem o to, s nimi pracovať. No problém je, že som maturovala v zahraničí a teda moje známky na maturitnom vysvedčení nie sú úplne ukážkové, nakoľko v krajine, kde som maturovala je úplne iný známkovací systém a predsa len, cudzí jazyk tiež tým známkam nápomocný nebol. A teda, na stránke fakulty je písané, že pohovor je cca 3/4 celkového umiestnenia no v prípade, že je záujemcov veľa, prihliadajú na maturitné známky. Čo poviete? Mala by som šancu? 🙂

kacena4
26. nov 2024

neboj na znamky sa neprihliada najma ak si studovala davnejsie. studujem tam 6r. a mam kolegyne z prace ktore tiez studuju. je velka sanca ze sa dostanes do 1r. drzim palceky

tessa123
autor
26. nov 2024

@kacena4 ďakujem krásne, ešte ak by som sa mohla opýtať, je možné sa uplatniť už aj len s bakalárom? A prípadne popri práci si dorobiť magistru?

kacena4
26. nov 2024

@tessa123 ak mas VŠ pedagogicku iny odbor mozes robit specialneho pedagoga v skole popri dorabaniu si mgr, mozes robit v skolke, skole (specialnej), mozes robit asistenta

tessa123
autor
26. nov 2024

@kacena4 aha, takže pokiaľ VŠ pedagogickú nemám, môžem po ukončení bakalára robiť asistenta? Správne som pochopila? 🙂

kacena4
26. nov 2024

@tessa123 mozes aj hned a skolu si robit popri studiu bc
len ak chces robit skolskeho speci pedagoga potrebujes min. VŠ iny odbor, ale na asistenta mozes aj hned tam je podmienka dorobit si vzdelanie dodatocne tusim do 4r od prijatia do prace (tak hovori zakon)