Špeciálna pedagogika Dis., Externé pomaturitné špecializačné štúdium, SSOŠ Požiarnická Košice

9missiak7
24. okt 2023

(píšem cez priateľov účet)

Chcem sa opýtať na skúsenosti s týmto študijným odborom a ako štúdium prebieha.
- V ktoré dni v týždni prebieha? Od koľkej do koľkej? V triede alebo online? Ako časovo prebieha prax?
- Aká je tolerancia na neprítomnosť na vyučovaní?
- Akým spôsobom prebiehajú písomky, skúšania? Myslím tým aj to, ako často.
- Aká je náročnosť štúdia, skúšania? Dávajú učitelia presne vypracované poznámky z ktorých sa učí, alebo dajú knihy z ktorých sa treba učiť a sami spoznámkovať?
- Porovnanie s týmto typom štúdia ale v Prešove? Náročnosť?
- Kde konkrétne sa dá s týmto titulom Dis. zamestnať?
- Dajú sa pri tomto štúdiu uplatniť absolvované predmety z VŠ? Prípadne predmety z tohto odboru si neskôr dať uznať na VŠ?
- Veľa ľudí odchádza počas štúdia, alebo takmer všetci štúdium dokončia?
- Koľko štúdium stojí?
- Dá sa tzv. „prepadnúť" a predmet/y si dorobiť o rok neskôr?

Viem, že mi poniektorí z vás napíšete, že mám ísť radšej tento odbor študovať na VŠ, ale nemám s tým dobrú skúsenosť. Zatiaľ sa znova na VŠ ešte asi necítim.

Vopred ďakujem za vaše odpovede, hoc na niektoré otázky. Poteším sa, ak nájdem kontakt na niekoho, kto tento odbor študuje alebo študoval.

katkuz
24. okt 2023

@9missiak7 Rozsirujuce studium specialnej Pg sa da studovat aj cez NIVAM. Prednasky su online.

9missiak7
autor
24. okt 2023

@katkuz Ale to je len pre tých ľudí, čo už v takomto niečom pracujú a potrebujú si len doplniť vzdelanie, či?

13valusik13
24. okt 2023

@katkuz možem poprosiť link?

9missiak7
autor
24. okt 2023

@13valusik13 link k čomu?

9missiak7
autor
24. okt 2023

@13valusik13 Na SSOŠ v Košiciach alebo Nivam?

13valusik13
24. okt 2023

@9missiak7 Nivam, neviem to tam
nájsť

9missiak7
autor
24. okt 2023

Napadla mi ďalšia otázka. Či sa na štúdium, na prijímačky, hlási veľa uchádzačov. Či je ťažké sa na školu dostať alebo nie.

13valusik13
24. okt 2023

@9missiak7 ďakujem

9missiak7
autor
24. okt 2023

@13valusik13 nie je zač

pininka1
24. okt 2023

Ja mam rozširujúce v Prešove špecku a nedá sa to ani porovnať s Poziarnickou. Bolo to sakra ťažké, moje kolegyne chodili na Poziarnicku a dali to s prstom v nose a keď som počúvala co ich tam učia len som žasla. Len taka pikoska, že podľa tejto školy mame ešte osobitne školy 😱

9missiak7
autor
24. okt 2023

@pininka1 Ďakujem za odpoveď. A aké ešte osobitné školy okrem toho? Myslíte to, že predtým musíte mať maturitu z určitého odboru? Mám – učiteľstvo pre MŠ a vychovávateľstvo. Alebo niečo iné ste mali na mysli?

9missiak7
autor
24. okt 2023

@pininka1 aha, už asi rozumiem. Že dnes sa už pojem osobitná škola nepoužíva, a oni ho používajú.

pininka1
25. okt 2023

@9missiak7 presne tak, tento pojem sa už dávno nepoužíva.

palicka
25. okt 2023

@9missiak7 a ak3 uplatnenie prrdpokladas s tymto rozsirujucim studiom? Nerypem, len sa pytam, ci to ma pre teba zmysel

9missiak7
autor
25. okt 2023

@palicka predpokladám niečo, jednu takú konkrétnu prácu, ale nechcem povedať. Nechcem zarieknuť 😅 Ale skôr sa práveže aj ja pýtam, kde všade sa s tým dá pracovať. Pre inšpiráciu, rozhľad.
A s VŠ mám zlú skúsenosť tak mi napadlo že možno skúsim niečo medzi.

9missiak7
autor
26. okt 2023

Inak, podarilo sa mi nájsť na stránke školy rozvrh a aj zoznam predmetov.