Späť na strednú

xkarolina
24. apr 2023

Ahojte,

mám ukončenú obchodnú akadémiu a bakalárske štúdium na vysokej škole. Avšak, odbor, ktorý som si zvolila, ma nebaví a neviem si predstaviť, že by som v ňom pracovala. Preto by som si rada našla prácu ktorá by ma aj napĺňala v oblasti gastra ako kuchárka skôr v lepších reštikách. Viem, že potrebujem určitú úroveň vzdelania. Zvažujem, či by mi stačil nejaký kurz, alebo by som sa musela vrátiť na strednú školu.

levandula7
24. apr 2023

prosím ťa, nejaké špeci vzdelanie naozaj nepotrebuješ.. ja som v gastre robila pár rokov, hneď po mature na gympli som si random poslala CV do jednej (dnes už veľmi známej a obľúbenej) bratislavskej reštiky a hneď ma brali :D šéfino bol ITčkar :D a gastro bola proste vášeň. a väčšina kuchárov, ktorých poznám, mali vyštudované všetko možné od chovateľstva, cez matematiku až po kaderničinu :D stačí byť šikovný a pracovitý. rovno si pošli nejaké CVčka, ďalšou strednou by si iba strácala čas.

mikella912
24. apr 2023

@xkarolina podľa toho o akú prácu sa jedná,ja mám obchodnú ale pritrafila sa mi robota vedúca skolskej jedálne,školu som si musela dorobiť popri práci