Slovenský jazyk - Filozofická fakulta

theoscotyy
5. dec 2023

Ahojte, chcel by som študovať slovenský jazyk v BA na filozofickej. Aká je náročnosť tohto predmetu a koľko vám denne trvala príprava? A učitelia? Poprípade, aký predmet by ste poradili do kombinácie?
Učím sa rád, ale nie som typ, ktorý dokáže každý deň veľa času obetovať škole.
Ďakujem

diaszoky
5. dec 2023

@theoscotyy ak ta slovina bavi xhod do toho! Mas tam morfologiu,syntax, fonetiku atd. Syntax je narocna ostatne sa da..

eleanor2510
5. dec 2023

@theoscotyy ak nechces veľa casu obetovať skole, tak slovencina nie. Je to totiz na filozofickej aj pedagogickej fakulte najtazsi odbor z ucitelstva. Okrem bezneho ucenia rataj s citanim povinnej literatúry, tak 20-30 knih za semester

theoscotyy
autor
5. dec 2023

@eleanor2510, rozmýšlal som nad geografiou a k tomu nejaký predmet

eleanor2510
5. dec 2023

@theoscotyy a kombinacia sjl-geografia existuje? Za mojich cias nebola, inak by som ju brala hned. A ak existuje, nie je to medzifakultne štúdium? Neviem, aka narocna je geografia, ale mozno by nebola zla história alebo nauka o spoločnosti, pripadne nejaky cudzi jazyk

hnedovlaska1234
5. dec 2023

ja študujem slovenský jazyk v Nitre na UKF a na našej škole je možné študovať slovenčinu v kombinácii s geografiou😀

eleanor2510
5. dec 2023

@hnedovlaska1234 tak to je super 🙂 v BA sa nedalo, ked som studovala

hnedovlaska1234
5. dec 2023

@eleanor2510 v Nitre sa tuším dá všelijaká kombinácia učiteľstva študovať

theoscotyy
autor
5. dec 2023

@theoscotyy áno, sú tam kombinácie GEO-SJL, GEO-BIO, GEO-CHEM, GEO-MAT, GEO-DEJ

theoscotyy
autor
5. dec 2023

Ja už momentálne študujem odborný smer geografie a je to tiež strašný masaker. Ale keby som začal študovať učiteľský smer, niektoré predmety by sa mi z geografie uznali. A dejepis tiež neviem aké kvantum mám očakávať, preto sa pýtam o rady. Inak som geografia, slovenčina, dejepis aj ANJ sú pre mňa pohode predmety, len nechcem dopadnút ako na tomto odbornom smere, že ledva stíham ísť s niekym na pivo :D

theoscotyy
autor
5. dec 2023

@eleanor2510 Ja už momentálne študujem odborný smer geografie a je to tiež strašný masaker. Ale keby som začal študovať učiteľský smer, niektoré predmety by sa mi z geografie uznali. A dejepis tiež neviem aké kvantum mám očakávať, preto sa pýtam o rady. Inak som geografia, slovenčina, dejepis aj ANJ sú pre mňa pohode predmety, len nechcem dopadnút ako na tomto odbornom smere, že ledva stíham ísť s niekym na pivo :D

lucy_ms
5. okt 2024

@hnedovlaska1234 ahoj, môžem ti k tej slovenčine poslať správu? Ďakujem

theoscotyy
autor
5. okt 2024

@lucy_ms áno

hnedovlaska1234
6. okt 2024

@lucy_ms ano jasné😊