Slovenská technická univerzita v Bratislave

11. jún 2021

Prosím v ktorej časti sa nachádza STU Bratislava od septembra tam idem študovať a budem si tam hľadať bývanie.
V ktorých častiach mám hľadať tak aby som som nemusela chodiť autobusom, prípadne len kúsok.
Viem že Bratislava sa delí na viac častí.
Mimochodom hľadám si jednu izbu.
Ďakujem

liljana
11. jún 2021

STU ma viac fakult roztrusenych po celej Bratislave. 🙂 Ved si pozri adresu tej svojej a hladaj si byvanie v okruhu 2-3 km.

autor
11. jún 2021

@liljana ospravedlňujem sa zabudla som.
Ide o FEI.
Fakulta informatiky

lucik194
11. jún 2021

aku fakultu? ak mozem odporucat, v prvom rocniku by som radsej dala intrak, prave kvoli skole, budes robit zadanie a nebudes ho vediet urobit, na intraku len zbehnes do vedlajsej izby a mas vyriesene, nieco budes potrebovat, kamosi pomozu, ked budes sam je to tazsie.... plus studentsky zivot je na internatichb
ieco uplne ine ...

autor
11. jún 2021

@lucik194 ďakujem za radu ❤️

liljana
11. jún 2021

@lucik194 cize intraky na Mlynoch 🙂

dskjhfdlkdjhl
11. jún 2021

Myslis FEI alebo fakultu informatiky FIIT? Co sa tyka polohy, tak je to jedno, ale neplet si tieto dve fakulty. A tiez pre prvy rocnik doporucujem internat, obzvlast ak sa v BA nevyznas. Tam skor najdes niekoho, kto Ti pomoze.

autor
11. jún 2021

@dskjhfdlkdjhl nevyznám sa, bola som tam raz pred 5 rokmi na nákupy

autor
11. jún 2021

FEI

avril299
11. jún 2021

ako studentka FEI by si mala mat intraky Mladost v Mlynskej Doline, ak vsak uprednostnujes byvanie v byte, tak potom skus Karlovu Ves

lucik194
11. jún 2021

@liljana ano intraky na mlynoch, niektoré lepsie ine otras, ale urcite lepšie ako za mojich cias 20 rokov dozadu ked som tam chodievala za spoluziakmi,

atriaky pred rekontrukciou system ked sa chces osprchovať dones si vlastnu stolicku kam si das veci a vlastnú klucku aby si si zavrela dvere

autor
11. jún 2021

@avril299 uprednostňujem bývanie v byte ale ako čítam asi bude lepší internát

autor
11. jún 2021

Trochu sa bojím tých internátov nerada zdieľam wc a sprchy s inými...

autor
11. jún 2021

Ak máte niekto skúsenosti s internetom budem rada ak mi poviete aké to tam je.

lucik194
11. jún 2021

mladost neviem ako maju wc tam som nikdy nebola

avril299
11. jún 2021

na Mladosti je bunkovy system, teda zdielas socialne zariadenie iba s ludmi z 2-3 izieb (neviem presne ako je to na Mladosti, ale maju bunkovy system, to viem), byvala som vsade inde, len nie tam.. inak existuje skupina na FB: https://www.facebook.com/MlynskadolinaBa kde sa mozes pytat akekolvek otazky studentov, ktori byvaju v Mlynskej Doline... najdes tam aj nejake fotky izieb

poopsie
11. jún 2021

@lucik194 atriaky boli aj pred 6 rokmi v takej kondícii 😅pochybujem, že su cele prerobené

avril299
11. jún 2021

@poopsie je to tam rovnako stale 😂

autor
11. jún 2021

@avril299 ďakujem

avril299
11. jún 2021

skupina na FB: https://www.facebook.com/groups/mladost.sturak.... prepac, prvykrat som Ti poslala daku stranku ci co, ja uz v tej skupine nie som, odkedy na intrakoch nebyvam, tak mi to chvilku trvalo 🙂

ckatka
11. jún 2021

Určite bude lepší internát. Kvôli spolužiakom, jedálni, celkovo financiám (ak teda tvoji rodičia nemajú zbytočných xxx eur na podnájom...). Ja som chodila.na STU. Iná fakulta síce, ale popri skole sa da brigadovat a celkom dosť si našetriť.
Pripadne ak vaši majú peniaze - nejaký byt kúpte a vezmi si tam spolubývajúcich, nech sa vám platia náklady. Poznám.viacerych co to tak robia. Kúpili štvorizbový - a bývajú tam 3-4 a majiteľa to reálne nestojí nič.
Ale teda úplne najlepšie urobíš, keď už teda si sa dostal(a) na technickú VŠ, keď zapojis svoje technické myslenie, otvoris Google maps, natukas adresu školy a pozrieš si to na mape 😉
Rovnako tak všetky realitné portály ti v nehnuteľnostiach dajú aspoň ulicu. Takže v jednom okne mapa so školou, v druhom okne ponuky bývania....A hľadaj v mape. Ja som vždy ešte mala aj tretie okno - mapu a schému bratislavskej MHD 😂
A keďže som Bratislavu nepoznala, prvé co som v septembri spravila, kúpila si trojmesačnú elektricenku, papierovú mapu Bratislavy, a šla sa voziť mhd z jedného konca na druhý. A vždy som vystúpila poprechádzala sa poobzerala...po pár dňoch som sa orientovala ako doma....

autor
11. jún 2021

Na internát som nechcela ísť z dôvody že mám špeciálnu stravu (veľké obmedzenie soli a iného)... + nemôžem byť chorá, dostať infekciu od niekoho či ochorieť. Môj zdravotný stav by sa zhoršil. Ale ako čítam pre školu je lepšie byť na internáte aby mi pomohli aj iný, či už s učením alebo v niečom inom.

poopsie
11. jún 2021

Z môjho pohľadu nieje internát lepší, chodila som na VŠMU... Možno aj preto 😅 vedľa v izbe dievča čo hralo od nevidím do nevidim na gitare, my sme boli scenografky a tretia izba herečky.... Chodbovice.. Nemožnosť spať... 3 baby natlačené v jednom kamrliku a každá mala predstavy o svojom fungovaní úplne iné... Zle bolo, keď si dlho spala, zle keď chcela skoro vstávať.. Zle bolo aj to keď si nemala ustlané podľa ich predstáv... atď...

autor
11. jún 2021

@poopsie Pre mňa by bolo najlepšie prenajať si izbu neďaleko školy. Ale ako čítam rôzne komentáre tak mám obavy, netuším ako sa rozhodnúť.

sisa_s
11. jún 2021

Rozpocet mas aky na izbu?

autor
11. jún 2021

@sisa_s tak samozrejme čo najlepšiu cenu by chcel každý 🙂 200€ dajme tomu.. neorientujem sa v tých cenách

poopsie
11. jún 2021

Moja spolužiačka bývala v kláštore... A ako jediná skolu dokončila 🤷‍♀️internat nie je zaruka uspesneho štúdia... My sme totižto začínali odbor 4 a po roku ostala len 1

lindous
11. jún 2021

Ja som z BA a chodím na VŠ v BA, takže bývam doma a vybudovala som si rovnako dobré vzťahy so spolužiakmi, ako majú medzi sebou tí intrákoví, aj na izboviciach a chodboviciach som bola, veľakrát som tam prespala u niekoho, takže toto by som nebrala ako nejaké super plus 😅 čo sa týka vzájomnej pomoci so štúdiom, aj tak riešime všetko cez FB 🙂

Čo sa týka financií, tak áno, intrák nepochybne výjde lepšie, ale za 200€ v Karlovke vieš nájsť izbu, asi aj samostatnú s trochou šťastia, ale teda zdieľaniu WC a kúpelne s ostatnými obyvateľmi bytu sa nevyhneš 🙂

A nechcem strašiť, ale ja to vidím ešte aj ďalší rok na zavretie intárkov a dištančnú výuku, takže možno aj toto by som brala do úvahy - ak budeš chcieť aj v takej situácii zostať v BA, tak určite byt, ak nie, tak asi radšej intrák, nech nemáš zbytočne podpísanú zmluvu a neplatíš za byt, v ktorom sa vôbec nebudeš zdržiavať 😅

autor
11. jún 2021

@lindous Ďakujem za radu 🙂

autor
11. jún 2021

@lindous Zdieľaniu WC sa nevyhnem nikde ale v byte je to predsa lepšie 🙂

mpg
11. jún 2021

Dá sa aj tak nájsť si byt, postupne kamarátov v škole a potom ich ísť pozrieť alebo oni prídu teba, aj bratranec keď chodil na VŠ do Brna mal svoj byt a so spolužiakmi sa stretával, ktorí mali podobné záujmy.