Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre

menonetreba7
27. dec 2020

Dobrý deň prajem . Prosím Vás máte skúsenosti so štúdium na tejto VŠ?
Plánujem si tam podať prihlášku .
Buď na Fakultu agrobiologie a potravinovych zdrojov - studijny program - Vyživa ľudí, alebo na Fakultu Biotechnologie a potravinarstva - studijny program - bezpečnosť a kontrola potravín , alebo taktiez na fakultu biotechnologie a potravinarstva - studijny program - Potraviny a technologie v gastronomii.....

maca2017
27. dec 2020

@menonetreba7 Ja mám SPU fakultu biotechnológie a potravinárstva - bezpečnosť a kontrola potravín. Za mňa super 😊

n_i_ka
27. dec 2020

Ja práve chodím externe na SPU. Chodím však na inú fakultu. No musím povedať, že aj v tejto dobre je prístup a výučba perfektne zabezpečená, komunikácia či už prostredníctvom mailu alebo teams super. 🙂

lenkakravcova
27. dec 2020

@menonetreba7 Ahoj, ja som študovala v Prahe - Ekologické poľnohospodárstvo (tento odbor nebol v Nitre). Raz som bola na pár dní sa pozrieť na SPU niekedy okolo tej agro výstavy, bývala som pár dní na internáte u spolužiačky zo strednej (chodila na výživu) a bolo to tam pekné, aj čo sa týka prednášok som počula z daného odboru potravinárstva dobré hodnotenia. Obe tieto školy sú kvalitné, záleží len na odbore ktorý si vyberieš. Tie viac technické sú viac žiadané.

estrella5
27. dec 2020

Ja mám vyštudovanú bezpečnosť a kontrolu potravín - štúdium považujem za kvalitné. Miestami to bolo naozaj náročné (treba sa veľa učiť aj počas semestra, nefunguje to tam štýlom, že cez semester si to odchodím a učím sa len počas skúškového - mne dokonca skúškové paradoxne prišlo ako oddych oproti náporu počas semestra), ale bola som spokojná - kvalitné prednášky, dobre vedené cviká, mnoho vecí naozaj z praxe... Nitra a okolie školy tiež super, krásne. Veľmi mi to tam prirástlo k srdcu. Za negatívum považujem tak trošku ťažšie uplatnenie (ale tak to už asi zo žiadnej VŠ nie je ľahké sa uplatniť v dnešnej dobe)... Myslím, že je dobré sa dopredu zamyslieť/zistiť si, kde by si sa v budúcnosti možno chcela usadiť a aké sú tam možnosti s týmto odborom.

olianko
29. dec 2020

Ahojte, Tiež by som si chcela podať prihlášku na VŠ odbor výživa ľudí ale externe.
Hlavne by ma zaujímalo aká je tam chémia.Z tej mám trošku strach keďže som už nejaký čas zo školy.....

menonetreba7
autor
29. dec 2020

@maca2017 a aké predmety sa tam vyučovali napr. ?

menonetreba7
autor
29. dec 2020

@estrella5 aké predmety si sa tam učila ?

basullinka
29. dec 2020

Ahoj, ja som chodila na bezpečnosť a kontrolu potravín a šla by som zase. Hodnotím to ako kvalitné štúdium. Počas semestra aj dosť náročné, povinné prednášky, dosť veľa semináriek a zadaní, labakov. A čo sa týka predmetov - na Bc. Bolo veľa chémie - anorganická, organická, biofyzikalna, analytická, biochémia, biológia živočíchov, rastlín, semester matika, informatika, biostatistika, verejné zdravia, ochrana zdravia zvierat pri produkcii potravín, mikrobiológia, prediktivna mikrobiológia, hygiena potravín a ďalšie .. A na ING už boli odborné predmety dosť narocne ako akreditácia a autentifikacia v potravinárstve, bezpečnosť potravín, hodnotenie rizík pri produkcii potravín, chémia potravín, mikrobiológia potravín, mykológia, toxikologia potravín, technológie rastlinnej a živočíšnej produkcie, ochorenia z potravín, legislatíva v potravinárstve a ešte ďalšie. Na stránke FBP sa dá nájsť presný zoznam predmetov

maca2017
30. dec 2020

@menonetreba7 matematika, organická a anorganicka chémia, biochémie, mikrobiologogia, chémia potravín, fyziológie, genetiky a veľa iných ....

menonetreba7
autor
30. dec 2020

@basullinka dakujem velmi pekne

ronduska
21. apr 2021

@basullinka ahojky, chodila si externe? da sa to stihat aj popri praci? Dakujem

basullinka
21. apr 2021

@ronduska ahoj, ja som chodila aj denné aj externe. Externé som chodila 1 rok, keď mi mamina ochorela, ale dalo sa to stihnúť aj popri práci

palisko
21. apr 2021

Za mňa kvalita. Štúdium bolo náročné, flákať sa nedalo. Všetko čo ma naučili doteraz využívam v praxi. Mám pocit, že som končil len nedávno. Končil som v 1999. Ja osobne by som bral tú bezpečnosť a kontrolu potravín. Chvíľu som robil v potravinárstve s mäsom a tety inšpektorky nás teda dobre cvičili.😂
A perlička nakoniec, doteraz sa mi občas sníva, že nestíham dokončiť diplomovku. 😂😂😂

basullinka
22. apr 2021

@palisko no podobne sny mam aj ja o mojom školiteľov i na diplomovke 🤣

lululalalololele
5. máj 2023

Ahojte,hladam novsie info ohladom studia v Nitre v odbore Vyziva ludi, chcela by som vediet akou formou studium v externej forme prebieha ,casovo, da sa vymeskat,mam dieta a ked ochorie ci akceptuju vymeskane hodiny. a obavam sa aj tej chemie , je tazka.
je toto studium kvalitne
dakujem 🙂

sonia_wiener
5. máj 2023

@lululalalololele škola je 1x mesačne piatok a sobota. Cvika sú 2x ročne asi 5 dni v kuse. Prednášky budú asi prebiehať online cez teams a uz iba na cvika sa bude chodiť osobne...

lululalalololele
5. máj 2023

@sonia_wiener
dakujem 🙂 a co sa tyka chemie da sa to spravit, lebo chemia ani na strednej nebola moja parketa🙂
tie cvika osobne ,to je ta frekvencia tych 5 dni v kuse 2xrocne,
alebo este nieco navyse

sonia_wiener
5. máj 2023

@lululalalololele je to 2x ročne naozaj 5dni v kuse od rána do večera ( niekedy sú to 4 dní) ja som nemala výživu ľudí, ale tu co som mala na UPR bola v pohode...

ivka67
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katarina021
17. sep 2024

Dobrý večer chcela by som sa spýtať či je tu niekto kto študoval na SPU manažment živočíšnej výroby externe druhý stupeň chcem sa spýtať na náročnosť štúdia či sa to dá zvládnuť začala som len teraz ďakujem vopred