Skúška TOEFL

tictactoe
10. apr 2018

Prosím ozvite sa mi niekto, kto máte skúsenosti s touto skúškou. Potrebovala by som osobné skúsenosti, nie popis z internetu. Ďakujem

anavianavi
10. apr 2018

Ja som bola. Je to urcite lahsie ako ponukaju ine institucie.

tictactoe
autor
10. apr 2018

Prosim ta kedy a kde si bola? Mohla by si mi popisat priebeh skusky.bola si na internet based test?a s cim porovnavas,teda lahsie ako ktore institucie,resp.skusky?

tictactoe
autor
10. apr 2018
anavianavi
10. apr 2018

Ja som bola na nemcine B1 pred par mesiacmi a porovnavan s Goeteho institutom, na ktory som sa pripravovala. Bola som v centre. Skuska bola jednoduchsia a aj pristup personalu bol benevolentnejsi.

tictactoe
autor
10. apr 2018

@anavianavi fiha,teraz som ostala trochu prekvapkana.mozno to ma nemcina inak,ale v anglictine nie su rozne jazykove urovne.praveze tu sa vyzaduje,resp.by mala byt aspon c1. V ktorom centre si robila skusky?da sa tam aj anj? Ako sa dal zvladnut odposluch a rozpravanie cez tie sluchadla?nebolo to prilis rušivé ked vas tam bolo viac?smiem prosim vediet na kolko bodov si spravila test?

juliet86
10. apr 2018

Toefl anglicky ielts nie toefl som robila na british council v BA. Da sa sustredit v pohode. Ja ti radim kupit si od nich materialy skoliace cdcka online testy ukazky existuju aj aplikacie na telefon. Treba chapat strukturu testu a co od teba chcu. Ja som sa tomu venovala tak cca mesiac a znamky son mala vysoke. Ale zas mam dobru english

kittykat22
10. apr 2018

@tictactoe ja som robila TOEFL - potrebovala som ho na prijímačky na americkú VŠ ako vstupný papier k testom. Je to ťažký test. Nie ani test samotný, ale príprava. Na rozdiel od Cambridge certs chcú už v príprave veľmi obsiahlu slovnú zásobu. Kúp si určite knižku a skúšaj si testy. Musíš vedieť veľmi slušne gramatiku a slovnú zásobu. Uvidíš v tých testoch - v mojom vydaní bol článok od havárie ropného tankeru až po výmenu súčiastok v traktore. Keď som tú knižku po 1x otvorila, tak som si hovorila, že to nikdy nedám. Po pol roku intenzívneho učenia - kurz a lektor mi to išlo. Za 9 mesiacov som spravila test a dostala sa na výšku. Ak ťa niečo zaujíma, tak sa pýtaj.

tictactoe
autor
10. apr 2018

@kittykat22 jeziiiis,super ďakujem,toto spm potrebovala.no pre objasnenie - som lektorka,davno pradavno som bola skolena ako administrator na tieto skusky,ale to este nebolo online testovanie.v tom case vsak nebol o to zaujem,preto som sa od vtedy tomu nevenovala.teraz sa to však pomenilo a ja potrebujem vediet ako to presne prebieha,mam totiz ziacku ktoru potrebujem pripravit na testy,preto by som len chcela pocut z prvej ruky na co treba davat najviac pozor-skratka vychytat muchy,prip.nejake tipy ... nemam na mysli gramatiku,sl.zasobu,ale skor take prakticke veci.testy som videla a boli to pekne zakerne texty,napokon aj to co ty hovoris bola urcite "lahodka"...😉 kolko bodov ti stacilo na prijimacky na vs? Podla ktorej knihy si sla? Ja mam kopec materialov,aj knihu urcenu priamo pre toefl,ale ak mas lepsi tip a overenu knihu,rada sa necham inspirovat.uz teraz vopred dakujem

tictactoe
autor
10. apr 2018

@juliet86 dakujem krasne za odpoved,len prave potrebujem toefl kvoli prijimackam pre ziacku na vysku v usa.

kittykat22
10. apr 2018

@tictactoe u nás bolo treba skórovať minimálne 80. ALe to má každá uni inak - treba sa pozrieť online. Knihu som mala veľký formát A4 - a mala cca 300 strán. Myslím, že to bol Cambridge Preparation for the TOEFL - ale niesom si istá. Na akej úrovni je tvoja žiačka? Ako sa pripraviť na ten test - to je ťažké povedať. Skôr záleží či vychytá tému kde bude mať slovnú zásobu. Mne sa stávalo, že som testy pochopila často z kontextu, pretože niektoré slovíčka mi unikali. Najviac mi pomohlo nezačať panikáriť pri texte ktorému nerozumiem. Keď pôjdeš podľa testov, tak je dobré ju natrénovať nepanikáriť a snažiť sa riešiť najkôr to, čo vie, a zvyšok doladiť. Ja som mala niekedy záchvaty beznádeje, pretože text mi nedával vôbec zmysel, potom som nevedela odpovedať na otázky pretože som nevedela, kde mám v texte hľadať. Oproti Cambridge certs je TOEFL prechádzka peklom. Na akej úrovni máš žiačku? Žila niekedy v anglicky hovoriaceej krajine? Alebo študovala bilingvalny gympel? Skús mi napísať viac, pokúsim sa ti lepšie odpovedať.

tictactoe
autor
11. apr 2018

No cim viac mi o tom pises tym viac mam strach aj za nu 😵 ved prave toho sa obavam,ja sama som zila roky aj v us,aj v uk,mam statnicu,ucim uz roky,ale pri pohlade na ten text v reading passage mi bolo nedobre...
Ona je 15 bambula,anglina na skole takmer na nule,zahranicie ziadne a ja po dnesnej hodine neviem kde skor zacat.ci doladovat gramatiku,ci slovnu zasobu,alebo testy s nou zacat robit....odhadla som ju tak na slabu b1. Skusky chce sice robit za dva roky,len ja tam vidim tolko roboty ze neviem co skor.urcite zacneme gramatikou v kombinacii so sovnou zasobou lebo ta je velmi limitovana.sama sebe drzim palce 😁 knihu mam inak presne tu istu ako ty...

kittykat22
11. apr 2018

@tictactoe mne najviac pomohlo učiť sa štýlom, že som mala vlastnú knihu kúpenú a písala som rovno do nej poznámky - preklady a doplnenia k textu. Keď som sa neskôr vracala k textu, tak som zisťovala, že si nepamatám tie isté veci. Keď som to mala napísané poznámky v zošite, a nepopísanú knihu tak výsledok 0. Začni robiť knihu od začiatku. Najskor počúvanie s viditeľným textom, vysvetlenie a preklad textu, gramatické cvičenia. Tým bude postupne rozširovať slovnú zásobu, ty môžeš vychytávať postupne gramatiku. Nepracovala by som s inou knihou a nemiešala do toho iné gramatiky a texty - mne to robia učitelia na francúzštine a neznášam to. Pretože často sú tam dodatky, iné príklady a je to matúce - obzvlášt ako neovládam vôbec problematiku ktorú ma učia. Ak chce spraviť tie testy tak by bolo na mieste mať angličtinu aspoň 2x do týždna a robila by som jej testovanie každého stvrť roka len pre info. Prvý by som dala hneď predtým ako začneš učiť, aby si baba uvedomila, že to nie je sranda, a ty sa zorientuješ, kde má silné a slabé stránky. A určite by som jej test nechala spraviť celý aj s posluchom, pochopením textu, gramatikou.

kittykat22
11. apr 2018

@tictactoe ešte som si spomenula, že pokiaľ išlo o čítanie, tak som si najskôr čítala otázky až potom článok. Tak som mala aspoň akú takú predstavu o čom ten článok bude, a čo po mne budú chcieť.

tictactoe
autor
11. apr 2018

@kittykat22 no myslim ze si to dnes velmi dobre uvedomila,ale momentalne by s tym testom ani len nepohla.fakt si mi velmi pomohla,dakujem krasne.s tym citanim som to presne takto chcela robit.neviem ci ju vsak ta kniha dokaze pripravit aj po gramatickej stránke.zda sa mi pisana totiz dost zlozito pre to aby to pochopila ked nie je na takej urovni.nedokaze napr. pouzivat rozne casy,nepozna ich,predlozky tiez nie,modaly,tvorenie otazok...no mohla by som menovat.preto som si nie prilis ista ci to touto knihou dokazeme dobehnut.

kittykat22
11. apr 2018

@tictactoe čítala som dnes recenzie na ten teofl cambridge a písal tam niekto v recenziách, že najlepšia gramatika je v edícií od Barron's. Ten čo písal recenziu zjavne vedel o čom píše, tak by som tomu aj verila a pozrela si tú knihu. Ak nemá pojem o gramatike tak klasika English Grammar in USE intermed. Inak ti len napíšem, veľa štastia. Dostať sa z B1 na C1 a dobre zaskórovať ... budete ho potrebovať. Hlavne zisti koľko potrebuje na skóre. Je rozdiel potrebovať skórovať na 68 alebo na 110.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz