Dobrý deň, ja by som sa iba chcela informovať či niekto nevie ako to je ak by som chcela požiadať danú VŠ o odpustenie školného, v prípade že sú moju rodičia rozvedení a moja mamina má minimálnu mzdu. Ďakujem.
napis si ziadost o odpustenie pripadne znizenie skolneho, posudzuje sa to individualne
Predpokladám, že prekračuješ štandardnú dobu štúdia? Keď ti príde papier o tom že máš zaplatiť školné, bude tam napísané dokedy sa môžeš odvolať, my sme tam mali ako prílohu aj dôvody na odvolanie, ale to určite nájdeš aj v štúdijnom poriadku… no a potom napíšeš žiadosť o odpustenie, ak ide o sociálne dôvody, budeš musieť určite doložiť nejaké papiere, to už neviem, ja som sa odvolávala na prospech, ale na študijnom ti určite povedia… u nás ten prvý rok predlžovania odpustili alebo aspoň znížili v podstate všetkým, tiež väčšina dávala sociálne dovody, takže za pokus to určite stojí 😊
áno zabudla som napísať, že ja študujem teraz 1.ročník Bc. a chcela by som ísť na inú vš, takže áno prekročim štandardnú dlžku študia, prešla som si celý študijný poriadok aj čo sa týka odpustenia/zníženia školného, vďaka za odpoveď, mňa len zaujímalo či to niekto už podával a z takéhoto dôvodu ako som vyššie uviedla
Ak chceš vedieť niečo konkrétne, môžem sa spýtať, mam veľa kamarátov, ktorí to takto riešili… ale teda platiť budeš až v 3.ročníku na novej škole, takže najlepšie bude si asi až potom zisťovať aktuálne info
Autorka, prepac, tato moznost mi nenapadla. Ale urcite priamo v skole ti poradia. So mnou riesila pani zo skoly stipendium, ked starsi syn studoval, velmi bola ochotna, ale nic sme nevybavili, som totiz bohata 🙂
Mozes skusit poziadat o socialne stipendium. Daju ti urcitu sumu podla prijmu v rodine. Potom existuje prospechove stipendium. Odpustenie skolneho neexistuje, kedze studium je zadarmo. Je to prispevok na studium pre socialne slabsich, ale neviem, ci je to postacujuce. Treba poziadat.