Školenie - mzdy

martul
30. okt 2022

Ahojte baby, vedeli by ste mi poradiť nejaký kurz na mzdy? Roky rokúce som bola zamestnaná ako účtovníčka, na mzdy sme mali iné kolegyne. Teraz by som sa chcela naučiť aj mzdy. Jaspis? alebo? máte skúsenosti? Chcem také fakt že naučia, nie len odrepotať teóriu.
Ďakujem.

simca06022011
30. okt 2022

@martul Naučila som sa sama 😂

martul
autor
30. okt 2022

@simca06022011 úplne, úplne, vypočítať úkolovú, mesačnú, stravné, fin.príspevok, MD, ID, prihlasovanie do SP,ZP?! Wau, obdivujem. A živíš sa tým? Koľkým firmám robíš mzdy?

simca06022011
30. okt 2022

@martul robim mzdy spolu s uctovnictvom 20 rokov (mzdy o trosku kratšie) tak ano samozrejme vsetko to.. Fakt je ten,ze tebe to na 99% vyrata program. Cize ti treba vediet zakony. Mzdu mas stanovenu v pracovnej zmluve, aj vsetko co treba na výpočet mzdy + dochadzke. Ak sa objavila nejaka "novinka", co som prvykrat stretla (napr MD som mala párkrát iba😂 dôchodcov iba párkrát, id ani raz a aj na tieto veci v softwaroch myslia) vzdy sa to dalo rychlo zistit, overiť a naučiť. Nie je to vobec ziadny strašiak. Na odosielaní výkazov vôbec nic nie je. Teraz bežne firma 5 zamestnancov, výplaty hotové za 30min... Vyskúšaj demo softvare a uvidis, a Ak to treba Pre dobry pocit prihlas sa na kurz. Ked tak kurz ti kazdy odrapoce fakty, zakony teoriu, ale ak si to este nevidela v praxi vobec tak mozno pomoze (aby si vedela, co musis mat v zlozke o zamestnancoch a i). Ja som to prrd tymi rokmi "videla", doklady este papierove zakladala, odnasala, len.mzdy som neratala, cize uplna novinka to pre mna nebola... Teraz pozriem semtam skolenia (klasika danove aj mzdove)o zmenách a to je vsetko. Ale tie zmeny treba sledovat stale...

martul
autor
30. okt 2022

@simca06022011 Kratky čas som robila mzdy, ale to len tak že 1-5 zamestnancov, každý mesiac rovnaká mzda, max. dovolenka. Len sa desím tej SP ako sa tam teraz prihlasuje. ZP sa nebojím.

simca06022011
30. okt 2022

@martul ked si nevies rady, poisoning to najlepsie pri zdroji. Cize rovno stranka socpoist/ a aj ostatne, aj danovy urad v podstate. Aj osobne, mne vzdy pomohli ked nieco som nevedela, nieco neslo😊