Ahojte chcela by som sa spýtať či tu máte niekto skúsenosti s dorábaním maturity externe. Mam ukončené základné vzdelanie keďže sa mi na strednej narodila dcérka a chcela by som si dorobiť maturitu počula som o e-learningu a podobných veciach cca na 2 roky . Jednoducho chcem čo najkratší časový úsek 🙂 prosím o reakcie bez hejtu naozaj len ziadam o info 🙂
@fanilka mam dorabanu maturitu ale nie externé no dennou formou... Ak máš teda len to základné vzdelanie to ti nepomôže, musí sa vylúčiť najprv za nejaký ten odbor ako písala @caroline_ ja mam 4 roky vyštudovane teda 2 výlučne listy + 2 roky na maturitu... Sú aj iné školy ktoré majú 3 roky a tak 2 roky maturita no všetko sa dá zvládnuť.. Poznám externistky o dosť staršie ženy a zvládli to.. Aj keď sa báli
zaleží akú školu by si chcela, možností je veľa, musíš sa opýtať na konkrétnej škole ako postupovať. dá sa študovať externe alebo denne s individuálnym študijným plánom.
niekde trvá štúdium 4 roky, inde 3+2 alebo 3+1.
pozisťuj na školách vo svojom okolí aké máš možnosti.
@caroline_ ahoj mohla by si mi dat viac ifo o studiu v bytci planujem tam od buduceho roka nastupit chcela by som vediet ako to ucenie prebieha a platobne podmienky kolko sa plati za tie 2 roky?za odpoved vopred dakujem 🙂
Ahoj, ja akurát od septembra nastupujem externe, trvá to dva roky a chodí sa len na skusky.