Šijací stroj mi zafarbuje vrchnú niť, čo mám robiť?

amelia000
14. feb 2020

Ahojte, akurat som dostala sijaci stroj Singer, no na skusobnych latkach mi bielu nitku zafarbuje do siva :( skusala som hladat tu "spinavu cast" ale nenasla som. Ktora vie co mam robit? Na nete som taky problem nenasla.

moonlight1210
14. feb 2020

V niektorom mieste, kadial nit ide, sa dostava zrejme do kontaktu z mazacim gelom. Skus pozriet aj navijak naspodu (kde sa vklada spodna nit).

korunka1
14. feb 2020

@amelia000 ak je starsí, tak môže byť zanesený prachom a keď sa to spojí z olejom , môže to tiež robiť

amelia000
autor
14. feb 2020

@moonlight1210
@korunka1 stroj je dnes kupeny, skusala som vybrat aj tu spodnu nit a presla som vnutro s handrickou aj s tycinkou na ucho kde som videla ze ide aj ihla a nic nepomohlo :/

korunka1
14. feb 2020

@amelia000 skus šiť len tak hala bala na nejaku staru latku alebo handru. Striedaj rovny steh s inym. Mozno sa len potrebuje rozhybat . Navod k nemu nemas?

amelia000
autor
14. feb 2020

@korunka1 skusam, aj som vybrala nite a len tak naprazdno ihlou do bielej latky som sila a tam niekde bude problem lebo zanechava vpich ihly na latke bordel, ale uz som vymenila aj ihlu a vsetko vycistila na 3x a stale to iste. Tak asi ho dam reklamovat 😂 aj navod prestudovany vsetko robene podla navodu a nespomina sa tam takato vada.

korunka1
14. feb 2020

@amelia000 tak potom uz neviem. Skus sa spytat v nejakom krajcirstve. Alebo sa na to vy@er a ako vravis..reklamuj. 🤔😀

amelia000
autor
14. feb 2020

@korunka1 diki za rady, ale uz to asi budem reklamovat. 🙂

korunka1
14. feb 2020

@amelia000 ja mam uz roky Janome a nikdy mi to nerobilo....ides sa dat na sitie?

amelia000
autor
14. feb 2020

@korunka1 bo rada by som, rozmyslam aj nad nejakym kurzom. A potom mozem malinkej sit oblecenia do bludu. Musim si najst nejaky konicek na 3 roky materskej :D

korunka1
14. feb 2020

@amelia000 mňa malé veci nebavili veľmi šiť. 😁 Skôr som daco pre seba, ale to uz davno nie. Teraz najradsej patchwork a zasivať 😥