Seminárna práca - kopírovanie riadkovania, vloženie textu

14. jún 2021

Mám jednu otázku ohľadom seminárnej prace.
Spolužiačka mi pošle jej seminarku ( na inú temu) a ja by som to chcela urobiť tak že budem mat vlastny text ale doplnim ho do jej dokumentu. (Aby som mala dobre riadkovanie okraje kapitoly podkapitoly atd, obsah) Da sa to zistiť ?
Viem že si to môžem urobiť sama ale chcem si to zjednodušiť

kkovacovak
14. jún 2021

Nemyslím si že je to podvod. Proste len použiješ nejaký vzor a do neho vložíš vlastné veci. Podľa mňa nemá ako na to prísť. Jedine ak by tam bol nejaký totožný text čo ale píšeš že nebude.

janai1
14. jún 2021

Jasne ze to nie je podvod 😀 my sme na VŠ mali na seminárky aj bakalárku, normálne vzor v moodle ako to ma vyzerať odriadkované, okraje nastavené, kapitoly atď len sme si ho stiahli a dopisovali vlastný text do ich súboru

ninusa221
14. jún 2021

Ja som si bežne kopírovala prvu stranu a obsah tiez sa mi stym nechcelo drbkať😀

autor
14. jún 2021

Dobre ďakujem Vám veľmi pekne 🙂

cucoryedka
14. jún 2021

@autorka toto, co chces spravit sa vola "sablona", je beznou praxou na VS poskytnut studentom sablonu na pisanie zaverecnych prac (bakalarskych, diplomovych, aj seminarok, a pod.) ... takze vyslovene ak mas svoj text a len ho "hodis" do spoluziackinej formy, nie je to plagiat 🙂 je ale fajn sa tiez trosku potrapit s nastavovanim dokumentu, lebo obcas to vie prekvapit (vlastna skusenost ...) ... good luck 😉

dskjhfdlkdjhl
15. jún 2021

subor ma "vlastnosti" (properties) a v nich sa da o povode suboru kadeco zistit, takze na toto by som si dala pozor.

nafka0483
15. jún 2021

Ako vysokoskolacka sa trosku zamysli - co by mal byt podvod na tom, ze kazde jedno pismenko z prace bude tvoje, vlastnorucne napisane, len pouzijes ako sablonu pracu spoluziacky? A este to ani nevies pomenovat, ze je to sablona? Akoze wtf?

@dskjhfdlkdjhl Z vlastnosti zisti kedy bol dokument vytvoreny, kedy bol naposledny editovany, kto je autorom - lenze autora pise toho, kto je prihlaseny na windows/office konte. Cize ak by to pisala na pocitaci v na internate v "internetovej kaviarni" (tak to este bolo za nasich cias), tak tam svieti "nazov" toho pocitaca.
Cize to, ze vo vlastnostiach bude meno spoluziacky hovori len o tom, ze to pisala na jej pocitaci resp. prihlasena cez jej windows/office konto.

izabela181
15. jún 2021

My sme na škole tiež nemali žiadne šablóny na prace, tak podľa podmienok, ktoré sme mali dané som si všetko vytvorila sama pri bakalarke, používala som to aj pri seminarkach aj pri diplomovke a ešte aj kamoske som to potom poslala aj na bakalarku aj diplomovku aby mala dobre riadkovanie, okraje, číslovanie starám a podobne a úplne v pohode...myslím že nikto na to nemôže povedať nič, aj keby to priamo povieš skolitelovi že si to tak robila😂 veď aj v bežnom živote keď píšem napríklad nejake žiadosti a podobne veci tak sa snažím si to uľahčiť a nájsť vzor na internete 😊

alazala
15. jún 2021

Žasnem, že píšeš semináru, tzn si na vysokej škole a toto sa pýtaš. Neuraz sa, toto ani nie je kritika teba osobne, ale nášho školstva. Deti sa učia úplné nepotrebné somariny na informatike, ale praktické veci ako práca Word, Excel.. Čo treba už asi úplne v každom povolaní - absolútne Nič. Veľmi smutné. Odporúčam ti pozrieť si nejaké tutorialy na youtube, ako si sama nastavíš odseky, štýl textu atď.. Však si na univerzite, nie na základnej škole!

ninusa221
15. jún 2021

@alazala ako keby to bola jej vina len sa pýta... napriklad niektore deti ani nevedia poriadne robit vo worde v power pointe.. nas taketo somariny odseky neučili vobec... a niekto nema informatiku na strednej...

nafka0483
15. jún 2021

@ninusa221 Tu nejde o to cia je vina ze nevie robit s wordom. Ale jeden vysokoskolak nechape ako funguje to ked pouzije formu ale napise tam svoj text? Zaujimalo co konkretne sa jej zda ako podozrive, alebo nevhodne, alebo preco vobec ta obava? Ako to vobec cloveku napadne ze by toto mohol byt problem?

dskjhfdlkdjhl
15. jún 2021

@nafka0483 ja toto viem a dokonca si myslim, ze pokial sa jedna o nejaky humanitny odbor, tak slecna moze uplne kludne spat, ale nechcelo by sa mi vysvetlovat, ze autor suboru nie je spoluziacka, nikdy nevies na koho natrafis. Urobit si sablonu nie je az taky problem. Len ci naozaj ide iba o sablonu.

nafka0483
15. jún 2021

@dskjhfdlkdjhl No podla mojich skusenosti na tom vobec nezalezi ale nevylucujem ze by sa niekto v tom mohol rypat. V kazdom pripade ak bude pracu editovat u seba, tak vo vlastnostiach bude ona uvedena ako posledny editor. A ak pracu naozaj pisala, tak nebude mat problem to preukazat.

dskjhfdlkdjhl
15. jún 2021

@nafka0483 no, ver tomu, ze keby studovala informatiku, tak toto riskovat nebude.

dskjhfdlkdjhl
15. jún 2021

@nafka0483 ale keby studovala informatiku, tak neriesi sablonu😉

nafka0483
15. jún 2021

@dskjhfdlkdjhl Ved prave :D