SAP kurz - viac úrovní

nana123
4. aug 2022

Ahojte, prosím poraďte kurz pre SAP užívateľa, pre začiatočníka a pokročilí. Chcela by som v jednom kurze viac úrovni. Neviete o takom? Ďakujem

buberova
5. aug 2022

Možno trepem ale... Mám pocit že každá firma si SAP naprogramuje podľa seba a prispôsobí funkcie.. nemyslím si že keď u nás mám stav skladových zásob ako Z256, že je to záruka že vo všetkých firmách ktoré používajú SAP to bude tak isto. Tak asi aj keď budeš mať kurz, tak nie je to záruka, že sadneš za hocijaký SAP a budeš všetko hneď vedieť.. prosím opravte ma ak sa mýlim..

veverka84
5. aug 2022

ano mas pravdu SAP ma viac modulov - pre kazde oddelenie u nas vo firme ine a skoli sa kazdy na to ,,svoje,, financaci, logistika, vyroba a pod.

nana123
autor
5. aug 2022

@buberova áno máš pravdu, ale v kurze ide o to ze sa oboznámis s prostredím a niektoré veci sú rovnaké. Mne ide o to aby som viac s nim zoznámila. A keďže mi to bude platiť úrad práce chcem viac úrovni v jednom kurze...

liljana
5. aug 2022

Na youtube mas kopec free videi k SAP. K anglickemu videu si mozes zapnut titulky, ak nie si uplne perfektna v anglictine. Plus je vela blogov, ako pouzivat aj nastavovat.
Ak to plati urad prace, asi potrebujes firmu, ktora robi uzivatelske skolenia v SAP. Podla toho, co chces robit. Vyber si oblast, MM(logistika), FI(ucto), CO(controllimg), AM(investicny majetok),..

nana123
autor
5. aug 2022

@liljana ďakujem, mam prax v logistike, aj SAP som videla ale už dávnejšie tak som chcela mať to obnovené a nejaký certifikát... len som nenašla fa ktorá ponúka kurz viac úrovni v jednom kurze

lelluska
5. aug 2022

Roky robim v SAPe a tento typu kurzu Ti velmi toho moc neda. Ono totiž ako baby píšu vyššie, SAP ma viacero modulov a akonáhle nastupis na poziciu, kde sa nejaký konkrétny modul používa prve na čo sa začneš zaucat sú transakcie, kde už procesujes konkretne data danej firmy. Odporucam skor sa zamerať na Excel.

malvinka229
5. aug 2022

@nana123 tak ako písali aj ostatní, ak sa chceš zaučiť SAP, môžeš si vybrať buď konkrétny modul v ktorom by si chcela pracovať, vrámci ERP je ich veľmi veľa, no pokiaľ máš skúsenosti s logistikou a chcela by si v tomto module ďalej pokračovať, zameraj sa na SAP MM. Môžeš si spraviť aj také overview zo všetkých modulov aby si videla ako to tam funguje ale prax je taká že to rýchlo zabudneš... najžiadanejšie na trhu práce sú hlavne moduly FI, CO, SD ale aj MM a HCM. Kurzy vyzerajú tak že začínaš nejakým základným pre daný modul a na neho nadväzujú ďalšie pokročilejšie v konkrétnej špecializácii daného modulu, pretože aj modul sa môže ďalej deliť. Kurzy s certifikáciou nájdeš tiež na SAP Learning Hub ale na certifikáciu treba mať zakúpenú licenciu a kurzy si vieš pozerať aj cez Guru99 🙂

nana123
autor
5. aug 2022

@malvinka229 ďakujem za podrobnú správu 😉. Ide o to ze som na úrade práce a chcem nejaký kurz na zlepšenie kvalifikácie. Keďže preplatiť len jeden kurz chcela som všetko v jednom...alebo zvažujem ešte nejaký iný... napr. Projektový manažér

174marek
8. nov 2022

@nana123 dobry den, nasli ste nakoniec takuto moznost absolvovat viacero urovni v jednom kurze? Lebo ja by som tiez mal zaujem, dakujem

nana123
autor
8. nov 2022

@174marek zdravím, nie