Samouk angličtiny

11. okt 2021

Dobrý deň, chcem sa začať učiť anglicky sama . Teda som na pokročilej úrovni a chcem aj opakovanie gramatiky ale aj sa posunúť . Viete mi prosím poradiť niečo dobré a overené na internete, či treba kúpiť nejakú knihu? Ďakujem

allie458
11. okt 2021

Čítaj knihy v angličtine. Daju sa dnes kupit a objednať uplne všade aj na SR alebo napriklad https://www.bookdepository.com/ ma poštovne zadarmo. Ak si na pokročilej urovni tak s tym nebudeš mať problem. Podla mna to je najlepšia a najzabavnejšia prax. Ja si zvyknem na listok aj pisať slovička ktore nepoznam a to s angličtinou robim už aspoň 10 rokov. Človek sa učí stále.

autor
11. okt 2021

@allie458 to som už skúšala, aj sa mi to páčilo ale potrebujem si ešte raz prejsť gramatiku poriadne teoreticky. Dakujem

lubina
11. okt 2021

skus duolingo, tam urobis testik, prideli ti appka uroven a dava cvicenia. Je to super appka, ja si takto opakujem viac jazykov 🙂

zivotgombicka
11. okt 2021

Možno by ťa mohli zaujať aj tipy od polyglotky Lýdie Machovej, ktorá sa sama naučila tuším 9 jazykov. Zadarmo si vieš pozrieť mnohé videá, resp. prečítať si články, ja napr. teraz dávam šancu metóde golden list.

michaela789
11. okt 2021

Súhlasím s @lubina ohľadom duolingo.
Angličtinu tam vyskúšanú síce nemám ale používala som ju pri samoučení ruštiny a taliančiny a ako bývalá lektorka myslím, že tie cvičenia sú tam koncipované celkom slušne.
Samozrejme, má svoje muchy a niekedy vie zdvihnúť tlak, predsa len - je to len appka. Ale v pomere cena (je zadarmo) - kvalita sa človek nemá na čo sťažovať. Zadarmo poprecvičuješ, je tam zakomponovaný aj motivačný prvok "sútaže" v podobe denných rebríčkov, zbierania expov atď... Za vyskúšanie nič nedáš.

nafka0483
11. okt 2021

English Grammar in Use je vyborna na zopakovanie gramatiky - pozri si nahlady - vysvetlena gramatika + cvicenia, je to velmi prehladne a pekne pisane.

anega79
11. okt 2021

Ja som robila kurz online Cambridge , tusim cez zlavomat to bolo okolo 12 eur, uz si to moc nepamatam, aspon trochu na zlepsenie gramatiky. Duolingo je podla mna len taka zabavka,

ibrunova
11. okt 2021

ja som si stiahla knihu Oxford Practice Grammar, aj s kľúčom a postupne si ju prechádzam, keď mám čas.

desore
11. okt 2021

To znamena, ze mas s prehladom urobenu maturitu B2?

autor
11. okt 2021

@desore neviem co znamena s prehľadom ale b2 ano. Len to bolo už davno

panipanka
11. okt 2021

napriklad co sa tyka mna, som ten typ, ze potrebujem skor knihu v ruke ako nejaku apku v mobile alebo nejake videa, samozrejme, kazdy sme iny, ale ak knihu tak pekne do knihkupectva a tam maju rozne, od slovnej zasoby cez gramatiku 🙂