Ahojte, prosím ako a s čím vám pomáhali vedúci vašich bakalarskych, diplomových prác? Či si ich aj oni nejako priebežne čítali, radili vám, s ktorými vecami možno, alebo len na konci vám ju skontrolovali? Neviem vôbec ako to chodí v praxi a nechcem ju nejako otravovať s niečim čo nie je jej práca. Ďakujem.
Odkonzultovali sme vyber temy, osnovu. Poskytla mi literaturu, ktora sa nedala zohnat (zahranicne publikacie, cele studium som mala v cudzom jazyku), poradila online zdroje. Po jednotlivych kapitolach som jej pracu posielala, urobila mi vo worde k tomu komentare - stylisticke, obsahove, co odporuca rozvinut viac, co sa jej paci... priebezne som posielala vysledky analytickej casti, konzultovali sme graficke spracovanie vysledkov, nasledne skontrolovala komplet celu hotovu pracu.
A ked som sa niekde zasekla, nebola som si ista ci tak ci tak, napisala som alebo prisla a prebrali sme to, nasmerovala ma. Ziadna otazka nebola hlupa a nikdy som ju neotravovala.
Ukazkova veduca 🙂)
Ja som mala šťastie. Mne všetko kontrolovali, aj gramaticke chyby. Pekne po častiach. Vždy spolupracovali a odpisovali, našli čas na konzultácie. Jednoducho radosť písať tak nejakú prácu 🙂
Polku bakalarky som mala ako postupovku, bakalarka vychadzala z nej, rozsirila som ju. So skolitelkou sme presli obsah, povedala comu sa vyhnut a na co za zamerat. Pisala som ju sama, hotovu som jej doniesla a vtedy zacala "jej cast" prace - poriadne a dosledne nadpisy kapitol. Po obsahovej stranke to len prebehla, ale zameriavali sme sa na tie nazvy kapitol. Diplomka tiez u nej, lenze tam mi neskoro schvalili nazov a preto som to musela ponat inak. Takze sme prekonzultovali co vlastne som chcela a ako to musim spravit, aby sa to stihalo. Napis a dojdi. Takze potom sme zase hotovu pracu preberali a riesili nazvy...
Btw, bola to stara docentka, u ktorej robili prace vsetci doktorandi a vedela som, ze oponovat nejako radikalne jej nebude nikto🤭
Pri bakalárke mi nepomohla veľmi v ničom, celý čas všetko dobré a keď bolo treba odovzdať tak kopec pripomienok čo treba upraviť, doplniť...pri diplomovke už boli pripomienky priebežne k obsahu, formulácii viet a podobne ale koľko krát to človek poslal na nahliadnutie vždy si niečo našla 😁
s ničím
Nosila som vzdy po castiach. Precital, vyjadril sa k formulacii viet i obsahu. Navrhol doplnit alebo nieco vynechat. Odporucal literaturu. Je to v podstate i jeho vizitka ako praca bude vyzerat pred oponentom. Smelo svoju veducu kontaktuj. Ano, je to jej praca.