S čím vám pomáhali vedúci vašich bakalarskych prác?

13. sep 2022

Ahojte, prosím ako a s čím vám pomáhali vedúci vašich bakalarskych, diplomových prác? Či si ich aj oni nejako priebežne čítali, radili vám, s ktorými vecami možno, alebo len na konci vám ju skontrolovali? Neviem vôbec ako to chodí v praxi a nechcem ju nejako otravovať s niečim čo nie je jej práca. Ďakujem.

beata_k
13. sep 2022

Nosila som vzdy po castiach. Precital, vyjadril sa k formulacii viet i obsahu. Navrhol doplnit alebo nieco vynechat. Odporucal literaturu. Je to v podstate i jeho vizitka ako praca bude vyzerat pred oponentom. Smelo svoju veducu kontaktuj. Ano, je to jej praca.

cyberk
13. sep 2022

ja som mala skvelu veducu presne tak sa k tomu stavala ako u @beata_k, i ked z mojej strany by mi nevadilo ani keby som spachala celu pracu sama a len odovzdala, kedze ma tema, kt. som si vybrala aj bavila

nafka0483
13. sep 2022

Odkonzultovali sme vyber temy, osnovu. Poskytla mi literaturu, ktora sa nedala zohnat (zahranicne publikacie, cele studium som mala v cudzom jazyku), poradila online zdroje. Po jednotlivych kapitolach som jej pracu posielala, urobila mi vo worde k tomu komentare - stylisticke, obsahove, co odporuca rozvinut viac, co sa jej paci... priebezne som posielala vysledky analytickej casti, konzultovali sme graficke spracovanie vysledkov, nasledne skontrolovala komplet celu hotovu pracu.

A ked som sa niekde zasekla, nebola som si ista ci tak ci tak, napisala som alebo prisla a prebrali sme to, nasmerovala ma. Ziadna otazka nebola hlupa a nikdy som ju neotravovala.

Ukazkova veduca 🙂)

nikoleta1234
13. sep 2022

Ja som mala šťastie. Mne všetko kontrolovali, aj gramaticke chyby. Pekne po častiach. Vždy spolupracovali a odpisovali, našli čas na konzultácie. Jednoducho radosť písať tak nejakú prácu 🙂

guiseppinka
13. sep 2022

Polku bakalarky som mala ako postupovku, bakalarka vychadzala z nej, rozsirila som ju. So skolitelkou sme presli obsah, povedala comu sa vyhnut a na co za zamerat. Pisala som ju sama, hotovu som jej doniesla a vtedy zacala "jej cast" prace - poriadne a dosledne nadpisy kapitol. Po obsahovej stranke to len prebehla, ale zameriavali sme sa na tie nazvy kapitol. Diplomka tiez u nej, lenze tam mi neskoro schvalili nazov a preto som to musela ponat inak. Takze sme prekonzultovali co vlastne som chcela a ako to musim spravit, aby sa to stihalo. Napis a dojdi. Takze potom sme zase hotovu pracu preberali a riesili nazvy...

Btw, bola to stara docentka, u ktorej robili prace vsetci doktorandi a vedela som, ze oponovat nejako radikalne jej nebude nikto🤭

xena0
13. sep 2022

Pri bakalárke mi nepomohla veľmi v ničom, celý čas všetko dobré a keď bolo treba odovzdať tak kopec pripomienok čo treba upraviť, doplniť...pri diplomovke už boli pripomienky priebežne k obsahu, formulácii viet a podobne ale koľko krát to človek poslal na nahliadnutie vždy si niečo našla 😁

irusa
13. sep 2022

s ničím