S akým priemerom známok sa hlásite na vysoké školy?

26. nov 2024

Aky priemer ste mali vy alebo poznate niekoho s akym priemerom znamok zo strednej skoly sa hlasil na vysoku skolu? Mam zaujem študovat na univerzite komenskeho v ba.

zic
26. nov 2024

No, videl som (a skoro mi oci vypadli), ze sa berie na univerzity (tato konkretne nebola Komenskeho) bez prijimaciek do priemeru 2.5...
Ale v principe "je to jedno"... pozri si podmienky prijatia a "prerataj" si to na tvoj pripad, ci mas sancu...

ssimusska
26. nov 2024

Tak ja som mala priemer 1,2 no do toho som mala veľa diplomov zo SŠ, ktoré sa mi tiež zarátavali 😄😄 ale skôr si pozri ako je to u nich bodované, nejaké všeobecné podmienky

taktotedanie
26. nov 2024

Kazda univerzita ma svoje pdomienky alebo aj samotne odbory su rozne hodnotene
A su odbory kde mozes mat aj 1.0 ( ako napr ja) a aj tak robis prijimacky 🙂

euka210
26. nov 2024

Za dobre vysvecko mas len body naviac, hlavne su stale prijimacky. Pokial mas maturitu, mozes sa prihlasit na VS a vyskusat.

personality
26. nov 2024

@taktotedanie a sú odbory kde prijímačky nerobí nikto a zoberu každého 😀 ako to bolo na mojej skole

taktotedanie
26. nov 2024

@personality 🤷🏻‍♀️

cosmic_origin
26. nov 2024

Univerzita Komenského je taký obšírny pojem, závisí aj aká fakulta a študijný program, lebo nie všade sú rovnaké podmienky. Mňa napríklad vzali na FFUK aj s 4 z matematiky, a zvyšné známky som mala priemerne na 2-2,5, ale na SCIO testoch som mala dobrý percentil.
Takže treba pozrieť aké podmienky majú, či treba SCIO testy, či sú tam aj nejaké prímačky (napr. na psychológiu sa mi zdá že sú), a prípadne sa opýtať konkrétnejšie.

autor
26. nov 2024

@cosmic_origin tak rozmyslam o odbore predskolska a elementarna pedagogika denne

kittykat22
26. nov 2024

pozri si podmienky a odbor ktory si si vybrala. To urcite das. To nie je matfyz, medicina ani architektura, kde skonci polovica ludi v prvom rocniku a 1/4 je zrela na protialkoholicke liecenie alebo lieky na ukludnenie.
Hrozne fajn a ukludnujuce je, ked vies kolko predmetov mozes preniest. Ked budes v krize, nieco prenesies a skus si povedat, ze aj keby si o rok dlhsie skolu studovala, tak ju dokoncis. Nehrot to. Dokoncit skolu aj s prenasanim alebo o rok dlhsie s par predmetmi je lepsie ako sa snazit vsetko spravit a odist, pretoze ta premoze frustracia.

katuskamala1
26. nov 2024

Na vysvedcku som mala takmer vzdy 4z matiky. Na vysoku som sla kde mattika samozrejme mebola a skoncila som vyborne. Drzim palce.