Dobrý deň, podala som si prihlášku na RŠ ruského jazyka. Neviem ale, či mám štúdium aj začať. Teraz je situácia s ruštinou rôzna. Ak máte skúsenosti, môžete mi napísať, ako je to s výučbou ruštiny na školách kde učíte alebo kde chodia vaše deti? Ďakujem
Rustinarov určite treba, aj moje deti chodia ako na druhý jazyk na ruštinu, a určite by som nemenila. Jazyk nemá nič s tým co sa deje.
@ivangeline prečo?
@pininka1 ruštinárov ubúda, lebo sú to už skoro len dôchodcovia. Aj napriek tomu je to také všelijaké a aj ja mám v školstve odučených 25 rokov. Učím ruštinu. Pracujem v škole na dedine, takže dochádzam. Riešim ju aj kvôli tomu, že možno by som si vedela do najbližších rokov až po dôchodok nájsť miesto v meste.
@monsterablue ruština sa u nás učí preto ze rodičia majú stále záujem o to aby ich deti vedeli tento jazyk. Moje deti učia mladé učiteľky a určite im to nieje naškodu vedieť tento jazyk rovnako ako iný, navyše sa im.uci omnoho jednoduchšie.
Ruština je veľmi silný, svetový jazyk, darmo tu budú niektoré politikou ovplyvnené ženské písať, že nie.
Ja hovorím anglicky, nemecky aj rusky a mnohé by ste sa čudovali,kde všade vo svete som sa ňou dohovorila.
@jankazus ...sesternica ma rj a aj. Nehlada sa jej praca po celom SR lahko. Ja viem rusky a obzeram profesiu, a tiez uplatnenie velmi nevidim. A rustinarov je dost. Situacia s Ruskom nie pekna, a teda aj tych kontaktov a potreby rj je slabsia. Iny jazyk alebo to musi byt vasen. ;D
@ivangeline presne preto, o čom píšete, váham. Ruština sa mi páči, mala som ju v škole, chodila som teraz do jazykovky. Takže sa jej venujem. Ale štúdium na VŠ je iné.
U nás sa na základnych školách ani neučí.
@julish ale ked chce ucit, tak portugalcina sa vobec neuci na skolach, SPJ a FRJ obmedzene, na strednych a velmi malo na zakladnych, to skor uspeje s tou rustinou, praveze na nasom pro-rusko orientovanom Slovensku bude stale vela ludi, ktori daju deti radsej na rustinu, lebo zapad fuj
Ja by som do toho nesla. :/