Rozširujúce štúdium špeciálnej pedagogiky

marcestana
12. júl 2021

Hľadám maminu ktorá sa od septembra chysta študovať rozsirujúce štúdium špecialnej pedagogiky. Dakujem

tecko28
25. júl 2021

Ahoj, ja idem do Ba, Pedagogika jednotlivcov s poruchami ucenia a spravania

darcy123
25. júl 2021

Ahoj, ja idem do Prešova

ivana82
9. aug 2021

@marcestana ahojte, ja idem do Prešova - špeciálna pedagogika učiteľstvo 😊

ivana82
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zelenyhrasok
6. apr 2022

@ivana82 ahoj, mas za sebou prvy semester? Ako sa ti pozdava studium?

ivana82
8. apr 2022

@zelenyhrasok ahoj, áno, mám za sebou prvý semester a o chvíľu snáď aj druhý 😃 štúdium? Popravde nie je to to,čo som si predstavovala. Ale dalo mi veľa, najmä skúsenosti pedagógov, no niektorí sú nároční až príliš na to, že sme externisti. Ak chcete vedieť niečo viac alebo podrobnejšie, napíš ip.

nicola66
7. júl 2022

@ivana82 A v čom sú náročný niektorí učitelia a kde študuješ?

ivana82
9. júl 2022

@nicola66 študujem v Prešove. Náročnejší sú v požiadavkách, nielen na vedomosti (to,samozrejme, očakávam), ale napr niektorim predmetom sa venuje oveľa viac času akoby si to vyžadovali, iným, dôležitejším, menej....ale to je uhol pohľadu. A aj keď nie je z daného predmetu skúška, tak nestačí seminárna práca, ale väčšinou je to aj test. Takže ucit sa musíte ako na skúšku.

tl999
5. mar 2023

@tecko28 ahoj, aké je uplatnenie s tým odborom? Môžeš len na skole pracovať ako špeciálny pedagóg?

tecko28
5. mar 2023

@tl999 to záleží aj od zamestnávateľa,po 5 rokoch praxe by sa malo dať pracovať aj v poradenskom zaroadeni

tecko28
5. mar 2023

@tl999 *zariadení , čiže poradni

tl999
5. mar 2023

@tecko28 ďakujem za odpoveď. Nevieš náhodou aký je rozdiel medzi 3-ročným štúdium a 2-ročným, lebo videla som, že obidve programy majú názov „špeciálna pedagogika" ?
https://www.fedu.uniba.sk/studium/celozivotne-v...
1., 2. riadok

tecko28
5. mar 2023

@tl999 vzdy vo vedlajsom stlpci mas uvedene pre koho je studium urcene, kto sa moze hlasit. Ak mas vystudovane ucitelstvo, mozes ist aj na poradenstvo, ktore predpoklada hned uplatnenie v poradenskych centrach, ak mas vsak nejaku inu VS a doplnkove pedagog vzdelanie, tak na poradenstov ist nemozes. No a v tom druhom riadku su specializacie (uzsie ) na co sa studium zameriava. Neviem ci som sa zrozumitelne vyjadrila, kludne sa pytaj dalej rada odpoviem. Ja napr. studujem to dvojrocne -pedagogiku jednotlivcov s poruchami ucenia a spravania. VS mam teologiu a k tomu sme tam robili DPS hned popri studiu, cize nemam priamo pedag, vzdelanie a na poradensto by osm preto nemohla ist-nesplnam podmienky

tl999
6. mar 2023

@tecko28 ďakujem pekne za zrozumiteľnú odpoveď.
píšem ti správu

renka1801
11. jún 2023

@tecko28 ahoj, ja som teraz v rozhodovaní ci sa do toho dat. Mala by som nastúpiť na UK v Bratislave, ŠP pre výchovavat.(pedagogika mentálne a viacnásobné postihnutých) Len teda neviem ci to zvládnem, finančné, časovo a aj čo sa týka prípravy a skúsok, učenia sa... Mam VŠ a toto je rozširujúce 2 roč. Štúdiu externé. Ak by si mala čas, napísať mi niekedy Tvoje skúsenosti. Dákujem

bmprsvz
23. aug 2023

@ivana82 ahoj, rozhodla som sa studovat specialnu pedagogiku externe v Prešove. Mohla by si mi odpovedať na zopár otázok? Dakujem 🙂