Rozširujúce štúdium predprimárnej pedagogiky

luckana2
5. mar 2024

Ahojte, je tu niektorá ktorá študovala/študuje alebo ide študovať rozširujúce štúdium predprimárnej pedagogiky?
Našla som štúdium v Ružomberku.
Existuje aj niečo v Košiciach?

domkakvet
5. mar 2024

@luckana2 ano v RK sa da a v Kosiciach neviem, pozri na skolach.

anet_15
7. mar 2024

@luckana2 Dobrý deň, aj ja plánujem urobiť si rozširujúce vzdelávanie predprimárne pedagogiky v Ružomberku.

luckana2
autor
7. mar 2024

@anet_15 Tak to možno budeme spolužiačky. Mne by radšej vyhovovalo niekde na východe ale je to len jeden týždeň v septembri a jeden vo februári tak to je asi najlepšia voľba.

beatka86
13. mar 2024

@luckana2 dobrý deň. Chcela by som sa opýtať že rozšírené štúdium predškolskej pedagogiky viem začať lemy ak mám doplnkové pedagogické vzdelanie ukončené, však? Mám totiž VŠ 2 stupňa iného smeru a teraz v apríli končím Dpš, chystám sa ísť na rozšírené štúdium predprimárnej pedagogiky. Je to na 2 roky, však? Vy máte VŠ? @anet_15

janastr1983
13. mar 2024

@beatka86 Dobrý deň mozem sa spytat kde ste študovali DPŠ? Tiež si chcem urobiť DPŠ a rozširujúce predprimarne štúdium.Som z BA a ru neviem nájsť rozširujúce predprimarne len primárne

beatka86
14. mar 2024

@janastr1983 začala som štúdium Dpš na UKF Nitra ale prestúpila som v druhom ročníku do Bratislavy. A rozširujúce predprimárnej pedagogiky chcem začať tento rok ale tiež neviem nájsť kde otvárajú.

anet_15
14. mar 2024

@beatka86 Dobrý deň, ja mám vyštudovanú pedagogiku pre druhy stupeň aprobácie predmetov a chcem si urobiť ešte rozširujúce vzdelávanie predprimárnej pedagogiky takže toto ohľadom DPŠ netuším, nakoľko ja to už mám v rámci štúdia. Som z BA a tiež pozerám niečo bližšie, ale jediné som našla v Ružomberku, že tento program otvárajú. No chcela by som vedieť bližšie info ako to tam prebieha a čo od toho očakávať, lebo čítala som si, že to prebieha v tých týždenných blokoch raz za semester a nakoľko potrebujem chodiť do práce potrebovala by som vedieť viac.

janastr1983
16. mar 2024

@beatka86 A mozem sa spytat kde v Bratislave lebo ja mám sociálnu pracu a vraj to nemôžem hocikde len na sv Alžbete

beatka86
20. mar 2024

@janastr1983 aj ja mám sociálnu prácu. Začala som v Nitre na UKF, tiež som kľudne mohla ale pre mňa veľmi ťažká školka na Dps level. Tak som prešla od druhého ročníka do Ba a áno ma sv Alžbetu ale inštitút je sv matka Tereza dps štúdium. V Nitre som sa ten jeden rok neskutočne potrápila. A tu to také ťažké teda nie je a máš právoplatné dps štúdium.

janastr1983
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sofi999
21. mar 2024

Ahojte, dnes som zistila, že učiteľstvo pre predprimárne vzdelávanie ako rozširujúce štúdium (2roky) ponúkajú na UK v Bratislave, na stránke majú uvedené: predškolská a elementárna pedagogika ale pri podaní prihlášky: učiteľstvo pre predprimárne vzdelávanie. Dlho neponúkali, teraz áno.

beatka86
22. mar 2024

@sofi999 perfektné. Idem sa nato pozrieť. Dokedy treba poslať prihlášku, nevieš?

beatka86
22. mar 2024

@sofi999 ja vidím len primárne, predprimárne nie? Vieš nejaký link poslať?

anet_15
10. apr 2024

@sofi999 Dobrý deň, našla som aj ja na ich stránke aj pri vypĺňaní prihlášky je možnosť rozširujúceho štúdia predškolská a elementárna pedagogika, tak verím, že sa nazbiera potrebný počet záujemcov a otvoria ho. Veľmi pekne ďakujem za info, bez neho by som si dávala prihlášku do Ružomberka a zbytočne tam z Bratislavy dochádza.

tanickapr
10. apr 2024

@luckana2 ahoj mozem blizsie info?mam strednú predskol.a elementárnu pedagogiku, VS mgr. Soxilana pedagogika a vychovávatelstvo. Je toto rozširujúce štúdium vhodne aj pre mna (platove ohodnotenie) al by som robila v Ms. Dakujem

janastr1983
11. apr 2024

@tanickapr Ak dobre čítam máš sociálnu pedagogika,neviem či sa to neberie ako sociálna práca že si musíš najprv urobiť DPŠ.

tanickapr
11. apr 2024

@janastr1983 mám Socilana pedagogika a vychovavatelstvo , odbor: pedagogika. Socilana praca je iné. DPS je ako náhrada strednej pedagogickej školy (teda bývalo).

janastr1983
12. apr 2024

@tanickapr Neviem či tiež netreba na sociálnu pedagogiku DPŠ.

anina333
17. apr 2024

Ide tu niekto na predskolsku do ziliny?

anina333
17. apr 2024

@beatka86 do 30.04.

majkamasar
27. máj 2024

Pripinam sa tu aj ja planujem rozsirujuce študium

ujjj
12. júl 2024

Dobrý deň, plánujem RŠ predškolskej pedagogiky, už mám rozhodnutie o prijatí z KU v Ružomberku aj UK v Bratislave, Bratislava detašované pracovisko Spišská Nová Ves. Viac som naklonená pre Ružomberok. Má niekto skúsenosť s týmito školami?

mamajaska
1. aug 2024

Štúdium predškolskej v Ružomberku za žiadnych okolnosti neodporúčam. Masaker prístup. Celé zle za tie prachy čo si k nám dovoľujú.

mamajaska
1. aug 2024

@ujjj
Ruzomberok neodporúčam vlastná a veľmi zlá skúsenosť

ujjj
2. aug 2024

@mamajaska Mohli by ste priblížiť v čom ste boli nespokojná? Študujete ešte teraz v programe rozširujúceho štúdia?

babulka15
12. aug 2024

@anina333 ahoj prosim ta vies mi poslat link ja,som zikinu nikde nenasla,Ružomberok som počula od viacerých ze des

ujjj
13. aug 2024

@babulka15 IPV Žilinav spolupráci v UK v Bratislave

ngl
13. aug 2024

@beatka86 prosím ta, od septembra idem na dps do nitry, je to také náročné keď si prestúpila?

beatka86
13. aug 2024

@ngl bolo dosť. Veľa učenia a skúšky aj ústne aj písomné. Každá sobota prednáška. Pri neúčasti si musela ku skúške odovzdať seminarku na temu ktorú ti profesor vybral. Na Dpš mi to prišlo dosť náročné. No ja som slobodná matka s dvoma deťmi a sama na všetko. Takže možno pre vás to bude jednoduchšie. Dpš v BA som ukončila úspešne. Prednášky sme mali online.

mamajaska
13. aug 2024

@luckana2 ja študujem v Ružomberku rozširujúce predprimárne ale neodporúčam masaker. Správanie vyučujúcich a čakanie aj niekoľko mesiacov na výsledok zo skúšky a nakoniec dostaneš FX. Vyhadzujú zo skúšok no celé zle za tie peniaze. A kopec učenia plus treba vyrábať kopec veci popri práci a deťoch veľmi náročné. Učiť sa treba všade ale ten neľudsky prístup vyučujúcich je brutal. Česť výnimkám.