Ahojte mam takú dilemu, som po gymnáziu a neviem sa rozhodnúť ťahajú má dva smery právo a zubarina a niekto skúsenosť s jednou alebo druhou?
@elizita biológia chémia mi isla super aj má to baví al zasa aj právo je moje
Aj to modelovanie? Teraz chodim dost casto k zubarovi a robi s mojimi zubami zazraky. Podla mna je to aj dost fyzicky narocna praca,treba to vziat v uvahu. Aj zariadenie ambulancie nie je ziadna lacna sranda. Zase,dobrych zubarov je fakt malo.
Ehm. Neverim,ze oba smery (take odlisne) su ti tak blizke. Porozmyslaj... Inac za mna zubarina. Kamoska je len dentalna hygienicka ale peniaze ma pekne a staci ti aj bakalar.. a robis..a praxujes..a zarabas. Pri prave ti to trva vecnost...skola,prax,byt JUDr..vyssi plat..
@ivangeline JUDr. sa da urobit za par mesiacov, napises pracu a naucis sa na rigorozne skusky, idealne po Mgr., ked je este vsetko v pamati
@liz_lemon Plus dalsie mesiace.. To bolo to,cim som chcela ilusteovat dlhociznu cestu..I ked medicina je toez o rok dlhsie (myslim) ale s platom pevne verim,ze jw to po skole lepsie. Vacsina mojich spoluziakov z prava mala 5 rocnu peax s minimalnou mzdou....
@ivangeline suhlasim, ze cesta k slusnemu zarobku je v pripade prava, dlha a trnista
@ivangeline teraz to tak uz myslim nie je.. tiez este moji spoluziaci boli radi ze mozu aspon robit koncipientov pomaly zadara.. jedna sla robit rovno firemnu pravnicku, dvaja su advokati s vlastnymi kancelariami, jedna je v pravnickej kanc a je im dobre
Na zaklade coho sudis, citujem: „ale zasa aj pravo je moje”?
Nad zubarinou rozmyslas neskoro...tam sa uz rok, dva dopredu pripravuju studenti na prijimacky a tebe ostava tak max.7mesiacov + bodove hranice na zuby su fakt vysoko, berie sa malo ludi...
so zubarinoz mas o 6 rokov vyhrate. po prave ako koncipientka tacinas dalsie roky “boja”
Ak na to máš stan sa skvelým zubarom
Vybrala by som si to, co ma viac bavi. Napr. ja by som nedokazala cele roky so sklonenou chrbticou pozerat niekomu do ustnej dutiny. Ale moj zubar vidim, ze tym uplne zije a peniaze ma pekne. Ucenia je asi na oboch smeroch dost. Pravo zase nie je take, ako je vyobrazene v americkych serialoch, je to vela o memorovani, papierovackach, vecnom studovani zakonov, atd. Ale s vlastnou pravnickou praxou si vies tiez zarobit pekne peniaze, i ked az po rokoch. Hlavne si predstav, ze to budes robit po cely svoj zivot a podla toho sa zariad.
Dakujem vám všetkým
vyber si povolanie, kde vnimas svoje srdce. Je velmi dolezite, aby ta praca bavila, naplnala, ovela dolezitejsie, ako neviem ake brutalne platy
@zmrzlinka2021 presne súhlasím
Fuha. Je to dost rozdielne,nie? Pokial viem na zubarine sa na skuskach aj modeluje,tak musis byt dost zrucna. Pravo je celkom o niecom inom.