Ahojte zaujíma ma, či ste si niektorá urobili IT kurz a následne našli aj prácu. Dá sa toto zvládnuť, ak mi IT nie je blízke? Totiž všade vidím ako sa to dá, ako nemusí mat človek žiadne skúsenosti. Lenže to sú reči od firiem a nie reálnych ľudí. Ja o IT nič neviem, takze ma to dosť zaujíma či aj taký človek ma šancu sa niečo naučiť a následne to použiť. Alebo musí mat aspoň ako take znalosti a byt v tom trosku doma ( myslím to tak že aj na škole každý k niečomu inklinoval, niekto k matike fyzike iny k slovenčine jazykom … tak či na toto treba presne taký typ človeka ). Na stránkach ponúkajúcich prácu je veľa ponúk práve pre IT, majú rozme názvy tých pozícii a celkovo tak ma zaujíma či je tu nejaká nadväznosť že napr taký a taký kurz = vhodný presne pre tuto a tuto pozíciu
@laurita285 to fakt ?😅 chápem že obrazne povedané … ale reálne sa môže človek na takúto pozíciu po kurze hlásiť? Samozrejme nečakam nejaké financne vysoko ohodnotené pozície, stačí aj malo
urcite to tak nie je ako je pisane vyssie ved si pozri poziadavky na junior testera a uvidis
ovladas JIRA, SOAP IU selenium alebo ine nastroje testovanie nie je len o klikani je to omnoho sirsi zaber
naučiť sa dá všetko. ak má niekto nazvem to "technické myslenie", tak mu to do hlavy pôjde asi jednoduchšie.
každopádne začal by som možno nejakými free lessons na youtube sa nejak začať orientovať v jazykoch, linuxe a pod. - nejaké základy a uvidíš podľa toho či ťa to vôbec bude baviť. ale nemyslím si že existuje nejaký IT zázračný kurz ktorý z teba za 2 mesiace spravi seniora
@mamina7070 ale prosím ťa, je to doslova ako na pásovej výrobe a pokiaľ má daný človek IQ o čosi vyššie než priemerná opica tak sa to musí naučiť v priebehu pár hodín. Najmä keď pracuje napríklad pre banku a robí dookola to isté :D preto aj ten lukratívny plat, napríklad cca 1300 v hrubom.
@mamina7070 práve to ma zaujíma, či sa dá všetko na kurze naučiť
@gas1201 stačí juniora 😀 je veľa takých pozícii, preto ma zaujíma či to kurz obsiahne
Asi pred desiatimi rokmi som bola na sql skoleni, velmi som sa bala, ako to zvladnem, lebo bolo prakticke, boli na nom ludia z it, aktuari aj analytici a ja jedina z marketingu 😅, vsetky ulohy som mala vzdy prva 😅. Tak ale ja som sprtka bola vzdy.. ale bolo to len basic, aj tak ked som potrebovala zlozitejsie query, tak som ho bud dala aspon skontrolovat alebo rovno vyrobit datarom😅. Ale na tej kazdodennej baze som si s tym vystacila.. ˇ
@laurita285 hodinove skolenie na poziciu senior tester do vubky ?
a ty si kto prosim ze si to dovolis tvrdit? ale aspon budu mat usmevny komentar z MK vonvubke
@mamina7070 tak tak, odpovedá tomu aj ten ich smiešny plat, úplne rovnaký ako pre ľudí ktorí robia v Kii či VW.
Pozdravujem tých žgrlákov z VUBKY, snad sa to k nim dostane :D
@laurita285 a koľko si myslíš, že by ten plat mal byť (aby to nebolo podľa teba smiešne)?
@astero2 ja sa smejem celym nasim platom, pri tejto prilezitosti som ale hovorila ze aj z platu junior testera vyplyva, aka narocná praca to je 😁
@astero2 chápem kam tým mieri aj keď to bolo možno zle podané, v podstate keď si predstavím prácu v banke vyvoláva to vo mne niečo, kde sú vzdelaní ľudia, ktorí musia mat určite znalosti, sú na nich veľké nároky na veľa smerov či zručnosti, vlastnosti osobnostne atd a na druhu stranu platom sa to vyrovná práci, kde stačí chvíľkové školenie na nejakú manuálnu pasovú výrobu, kde teda tých nárokov majú na človeka minimum. Potom väčšina volí práve tu cestu lebo majú pocit menšej zodpovednosti ako napr v tej banke, poviem za seba aj na mna takéto prace ( hoci by som ich možno zvladla) pôsobia strašne nadradené až s nejakým pátosom, vyvolaju vo mne pomaly pocit menejcennosti až si nakoniec poviem že radšej za rovnaký peniaz budem práve v tej fabrike.
tak na toto hned zabudni. Na entry pozicie sa hlasia stovky ludi ktori uz aj nieco vedia. Usetri si cas. Preco chces robit v IT ked o tom nic nevies? Lebo si myslis ze budes hned zarabat 5000 eur ci preco? No nie, nebudes, lebo ta ani nevezmu, sorry.
@laurita285 na tie opičie pozicie sa hlasia stovky ludi takze to je este tazsie sa na taku dostat ;)
@queendixie rečnícke otázky a vaše odpovede na ne žiaľ nevyšli. V prvom rade ma na tom oslovila práca z domu. Platovo nad tisícku a niečo navyše by som ani nepočítala
ešte lepšie. Teba to nebavi, ty len vidis pracu z domu. Nie, ako junior, ak by ta vybrali z 1000 naskillenych kandidatov, mat nebudes
Taký junior IT tester môžeš byť snáď aj po hodinovom kurze.