Rekvalifikačný kurz v čase korony

baskabock
27. aug 2020

Ahojte, chcem sa spýtať, či máte niektorá skúsenosť a rekvalifikačnými kurzami v čase covidu19. Už dva krat mi bola zamietnutá žiadosť o preplatenie rekvalifikačného kurzu: 1.krat mi ju zamietli z hľadiska toho, že v našom okrese nie je možné pracovať v danom obore, pretože nik do daného oboru nehľadá zamestnanca
2. Krat som im doniesla prisľúbenie od zamestnávateľa, s písomným dožiadaniam o preplatenie kurzu po ktorom ma chcel zamestnávateľ zamestnať
Pri oboch týchto prípadoch mi žiadosť bola zamietnutá, aj napriek tomu, že som spĺňala podmienky na poskytnutie príspevku na kurz. Máte niekto skúsenosť s rekvalifikačnými kurzami ? Schválili vôbec niekomu od marca príspevok o preplatenie Kurzu ? Oplatí sa mi pisat odvolanie ?
Ďakujem

gocnikovaz
10. dec 2020

@baskabock rekvalifikačne kurzy, REPAS+ aj KOMPAS+ boli len docasne pozastavene počas prvej vlny korony, od marca do začiatku júna 2020.Pokial ste doniesli žiadosť napr. v apríli bola automaticky zamietnutá. Kurzy momentálne normalne fungujú, schvalujú sa. Pokial ste mali príslub od zamestnávatela, chyba musela byt inde, určite ten zamestnávatel nezverejnil inzerát na relevantnom pracovnom serveri ako profesia, istp atd. Príslub musí obsahovať aj link kde si moze urad práce inzerat overiť.

mdsk
7. feb 2021

Podla mna schvaluju, treba mat prezistene aj kedy je pozastavene schvalovanie kvoli datumom, maju schvalovanie ohranicene od-do.. a prilozit vytlacenu pracovnu ponuku suvisiacu s rekvalifikacnym kurzom, treba sa poradit s pani /panom co to schvaluje, pripadne sa informovat na inom urade o tychto veciach, usmernia Vas. Pokial Vam neporadia, tak potom to nie je neschvalovanim/ neusmernenim , ale pracovnikom.