Rekvalifikačný kurz účtovníctva

7. okt 2023

Prosím vás, je tu niekto kto sa v tejto oblasti vyzná? Chcela by som si spraviť rekvalifikačný kurz. Moja predstava o budúcom zamestnaní je niekde vo firme ako účtovníčka, administratívna pracovníčka.. Nemám úplne presnú predstavu, som v tom úplný nováčik.. Našla by som si uplatnenie? Či sa taká práca hľadá ťažko? Časom by som možno chcela robiť účtovníctvo aj na živnosť sama na seba, ale to už príliš predbieham samozrejme.
Mám na výber kurzy "Jednoduché účtovníctvo", "Mzdové účtovníctvo" alebo "Podvojné účtovníctvo". Čo by bolo pre moju predstavu najlepšie? Čím začať?

autor
7. okt 2023

Ešte dodám, že samozrejme rátam s tým, že jeden kurz je nič. Že to chce ďalšie aj samovzdelávanie, skúsenosti a tak ďalej. Viem, že jeden kurzík zo mňa majstra nespraví 😀 Skôr by som sa len taka rada zorientovala, že kde začať...

taminka1986
7. okt 2023

Ak v tejto oblasti nevies ani zatat,odporucam Ti kurz od "Midaro"Pocula som ze su dobri,aj ked teda ja nie som zastantanca "kurzovych"ucovnikov,nejak zacat musis. Ci uz si najdes uplatnenie iba po tom kurze, ti povedat neviem. Ja ked som zacinala tak som nastupila ako sekretarka a casom ked potrebovali aj uctovat,tak som uctovala ja s tym,ze sedeli pri mne a vysvetlovali,kontrolovali. Na zaciatok to bolo super. Postupne som sama studovala zakony a vzdelavala sa a tak je to vlastne stale. A ked uz,tak by som vzala podvojne a mzdy. Zo vsetkych klientov co mam,na 90 percent robime aj mzdy.

lenuska9999
7. okt 2023

No mala by si ovládať aj jednoduché, aj podvojné aj mzdy ak sa tým chces živiť. Čiže vybrala by som si na tvojom mieste komplexný kurz, ktorý zahŕňa všetko. A neskôr sa musíš veľa aj sama vzdelávať, keďže veci sa stále menia, musíš byť v obraze

mery1602
7. okt 2023

Mám VŠ účtovníctvo a Midaro kurz. Poviem ti to takto. Kurz mi dal tak akurát 5% z celej tejto oblasti. Úplný základ, ktorý keď nepochopíš na začiatku, tak to ďalej nerob. Potom neustále samovzdelávanie aj mimo pracovnej doby, sledovanie zákonov…a hej ešte jedna vec je tu DPH. Podľa mňa účtovníctvo oproti celej tej DPH je nič. Je to kolos čo ti poviem. A hlavne ťa to musí baviť. Takže nečakaj od kurzu, že bude z teba účtovníčka. Ale na druhej strane, keď ťa to bude baviť, budeš tomu chápať vieš sa po čase vyšvihnúť. Stojí to veľa práce a námahy. Tak držím palce ✊