Rekvalifikačný kurz

jurka2907
6. apr 2024

Ahojte dievčatá, chcem sa poradiť,chcela by som si veľmi urobiť nejaký kurz.
Začnem od začiatku,vyštudovala som soš farmaceuticku[zamestnala som sa v uplne inom obore predavacka ]🫣čo mňa aj velmi bavilo,no len touto cestou kurzy aby som robila v lekárni,pripadne niekde laborant,nie sú ,na VŠ sa teda necítim.
Zvažovala som nemčinu z ktorej mam základy, vynaraju sa mi slovíčka neviem ani odkiaľ a baví ma,viem je ťažká ale aspoň trošku by som sa chcela zdokonaliť.Chodili ste niektorá?Pripadne koľko cenovo stojí kurz?
Ešte som zvažovala počítačový kurz ci účtovníctvo,no toho účtovníctva sa bojím,stále nové zákony....
Poraďte aké kurzy sú o dispozícii a na aké ste chodili?
Ďakujem každej za komentar a radu 🙂

dadka1997
6. apr 2024

@jurka2907 z toho co pises, ani sama nevies co chces robit .. od farmaceuta cez predavacku a nemcinu po uctovnicku.. najskôr sa rozhodni co robit chceš co ta baví, čo ťa napĺňa, ja by som pokracovala vo farmaceutike ..

13uzivatelka11
6. apr 2024

Aký je to počítačový kurz? A účtovníctvo ta musí baviť a musíš mať k tomu vzťah a hlavne dáke základy. A aj s kurzom si len veľmi ťažko nájdeš robotu v tomto obore.
Ak ta baví nemčina, urob si kurz nemčiny

jurka2907
autor
6. apr 2024

@dadka1997 účtovníctvo a PC teda vôbec, no v dnešnej dobe ,hlavne ta praca s PC by mala byt samozrejmosťou...lebo teraz každý" druhý" človek vie pracovať s pc ,plynule po anglicky,pripadne nemecký..
Farmaceutický smer ma vždy,bavil zaujimal..🙏

dadka1997
6. apr 2024

@jurka2907 tak nie kazdy sa aj nauci s PC pracovat...m najlepšie je to naucit sa praxou a zaujimat sa o to ..
Ja by som skusila toho farmaceuta 100%

majka36912
6. apr 2024

Pocitacovy kurz sa hodi vzdy, dnes uz vela zamestnavatelov pozaduje minimalne word a excel na pokrocilejsej urovni, takze by ti to rozsirilo moznosti zamestnat sa. Tym, ze mame vela anglictinarov, ale nemcinarov malinko, aj nemcina ma perspektivu a peknu, skus si zistit v okoli, kolko by ta vysli kurzy. A to ucto... Zalezi na tebe, ci by si mala k tomu vztah. Jasne, ze zakony sa stale novelizuju, ale ked by si sa dostala a tym do vacsej firmy, tam by ste si tieto veci medzi sebou komunikovali a ucili sa, takze mozno by som z toho az taku obavu nemala.
Ucto aj pocitace by ti mozno preplatil aj UPSVAR vramci rekvalifikacie, treba si zistit blizsie moznosti.

jurka2907
autor
6. apr 2024

@majka36912 ďakujem za odpoveď, presne tak som to myslela s PC, Word a Excel je už samozrejmosťou pri nastupe do veľa zamestnaní.
Účtovníctvo, to nebude ta správna voľba pre mňa...🙈
Je pravda ,ze nemčina mnohých až tak nebaví, skôr mame anglictinarov ...nemčinu zeriwm keď som v Rakúsku, pripadne počujem vo svojom okolí...

majka36912
6. apr 2024

@jurka2907 Tak ono mozno sa to nezda, ale vela zamestnavatelov sa zmierilo s tym, ze pouziva vramci officu anglictinu, lebo dobrych nemcinarov niet. Spolupracovala som s viacerymi bud rakuskymi alebo nemeckymi spolocnostami na slovensku, kde nemecky hovoriaci konatelia museli aj s vyssie postavenymi zamestnancami pouzivat aj, pretoze nemcinu v office ovladal malokto... Ale ten, kto ju ovladal plynulo, raketovo karierne vyskocil v tychto firmach, aj ked zacinal na nizsej funkcii. Aspon teda taketo skusenosti mam z praxe ja. Skus si porozmyslat, ci by si nechcela po skonceni pocitacovych kurzov si spravit este nieco ako kurz asistentky/administrativny, co som zaregistrovala, su aj take. Potom sup niekde zacat na recepcii, ucit sa popritom NJ a za par rokov mozes byt uplne niekde inde, ak by si mala ambiciu sa posuvat dalej 🙂👍

jurka2907
autor
6. apr 2024

@majka36912 ďakujem 🌷

yerdna
28. aug 2024

@jurka2907 naučim ta programovať a nemusíš už nič viac riešiť, budúcnosť mas jasnú...

sweetcrochet
29. sep 2024

@yerdna ja by som mala záujem...napíšte mi na lucinapet@gmail.com