Ahojte, mám otázky týkajúce sa rekvalifikačných kurzov poskytovaných úradom práce. Už som bola na úrade, pýtala som sa na bližšie informácie a niečo som sa dozvedela, ale niektoré veci mi stále nie sú jasné. Chcela som si konkrétne urobiť kurz v oblasti kozmetiky, napríklad na mihalnice, nechty alebo kaderníctvo, jednoducho niečo z tohto odvetvia. Pani úradníčka mi však povedala, že takéto kurzy nepreplácajú. Namiesto toho mi poskytla odkaz na zoznam kurzov, ktoré sú preplácané.
Na tom zozname som našla napríklad kadernícky kurz a kurz maskérstva. Máte s tým niekto skúsenosť? Ak si vyberiem niektorý z týchto kurzov, naozaj mi ho úrad nepreplatí aj keď je na ich zozname?
Druhá vec, ktorá ma trápi, je cena kurzov. Väčšina z nich presahuje limit 900 €, ktorý úrad práce prepláca. Napríklad v Nitre, odkiaľ pochádzam, sa ceny kurzov často pohybujú od 990 € a vyššie. Nerozumiem, prečo si nemôžem doplatiť rozdiel – keby kurz stál napríklad 1 200 €, rada by som si tých 300 € doplatila. Prečo toto nie je možné?
Bola by som rada, keby ste sa podelili o svoje skúsenosti. Aké problémy ste mali pri vybavovaní kurzov? Splnili vaše očakávania? Prípadne aké kurzy by ste mi odporučili?
Ďakujem za rady
Určite sa rozdiel v cene kurzu dá doplatiť. Syn si robil vodičský preukaz skupiny D, a úrad práce mu preplatil ani nie polovicu. Ostatné si platil sám, nebol s tým žiadny problém.
@xkarolina nikto ti nedá 100% info ani urwdnicky.
Kurzy schvaľujú podľa svojho uvazenia. Mne nechceli preplatiť 1700€ kurz, to by mi nevadilo keby všetci z kurzu neboli cez úrad práce a mali ho predplateni.
Takže jedna teta zamietne co by iná schválila.
Odporúčam ako za starých čias ísť s taštičkou s fľašou alkoholu bonbonieru alebo rovno s obálkou.
Otázka je ci si uchádzač o zamestnanie alebo záujemca.
Záujemcov preplácaju prevažne IT kurzy, uchádzačom čokoľvek co je akreditované.
Vieš si kurz doplatiť v štýle ze sa u realizátora kurzu dohodneš ze na úrad pôjde informácia o nižšej cene a rozdiel si sama doplatis pomimo.
@xkarolina ešte mysli na to ze ten kurz musíš úspešne dokončiť.
Nesplnila si požadovanú dochádzku? Nezískala si skúsenosti aby ti realizátor dal certifikát?
Musíš 100% sumy zaplatiť ty.
preco pokladas taketo otazky na konovi? a nie uradnicke? ta ti bude vediet lepsie odpovedat...