Rada pri externom štúdiu

15. júl 2021

ahojte, mam 24 rokov, som vydata, tehotna a nemam ukoncenu strednu skolu.. veeeelmi lutujem ze som prerusila studium, ta skola na ktorej som studovala uz zanikla a chcela by som si externe urobit strednu skolu, no neviem vobec kde zacat, ake mam moznosti, da sa to vobec aby som sla na strednu skolu so zakladnym vzdelanim v tomto veku? ci som to uz presvihla a budem sa zvysok zivota hanbit pri vyplnovani uradnych dokumentov, za zakladne vzdelanie?

pribinak
15. júl 2021

Vždy môžeš začať študovať, aj v 50tke

autor
15. júl 2021

@pribinak ano? a na hocijaky odbor? kedze mam len zakladnu?

pribinak
15. júl 2021

Tak hocičo asi nie. Škola musí mat možnosť externej formy a musíš urobiť prijímačky

autor
15. júl 2021

@pribinak prave to sa nemozem dogooglit.. skoly maju externe studium a v podmienkach je ze absolvent strednej skoly 🥴

kacena4
15. júl 2021

externe je nadstavba na uz skoncenu ss, ak ju vsak chces absolvovat mozes vyskusat individualny studoj. plan popri tehu vacsinou 4r. popr. na sukromnej

majka1231990
15. júl 2021

Z tej foto je jasné,že toto je pomaturitné štúdium,čiže tam ťa nevezmú bez maturity… ale ja som rovnaký “prípad” ako ty a normálne som si urobila strednú popri práci.. syn končil 4ročník ZŠ,keď som maturovala 🤦🏻‍♀️ Ak chceš,kľudne mi napíš

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pribinak
15. júl 2021

Toto čo si tu dala je pomaturitné štúdium. Čiže musíš mat maturitu

autor
15. júl 2021

mne sa vobec nedari vygooglit ani jednu skolu, ktora ponuka externe studium bez stredneho vzdelania 😣

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
15. júl 2021

@viestta Michalovce.. ked budes mat cas, budem ti vdacna ked to skusis, snad budes mat viac stastia v hladani ako ja

lenuska9999
15. júl 2021

A akú strednú si nedostudovala?? Ja som napríklad bola na gymnáziu a z druhého ročníka ma mama vzala žiť do nemecka. Je tam iný školský systém a šla som inou cestou.. keď som sa vrátila na slovensko mala som tiež len základnú školu. Tak som našla Slovanské gymnázium v Bratislave , kde ponúkajú individuálne štúdium (samozrejme za poplatok) a pokračovala som jednoducho ďalej. Nastúpila som do tretieho ročníka. Potom som otehotnela, no maturitu som si dorobila. Nie je to nič ťažké. Teraz mam syna a plánujem ešte vysokú. Čiže kde je vôľa, tam je cesta. Skus si tam na to gymnázium zavolať, viem, že som mala spolužiakov , ktorý prišli z iných škôl, len neviem ci museli ísť potom od 1. Ročníka alebo nejako pokračovali.. stojí to 500 eur na školský rok ( nič strašné. Budeš 10 mesiacov odkladať po 50 eur mesačne a máš to ). No a tu skoku som sú vybrala hlavne kvôli tomu, že stačilo prísť na pol ročne a koncoročné skúšky. Som síce z východu ale tak dva krát do roka ísť do BA nie je nič strašné. No a samozrejme musíš odovzdávať vypracované úlohy z predmetov atď, ale všetko online. Takže dá sa v pohode dokončiť stredná škola. Tak obetujes pár večerov, ze nebudeš pozerať filmy ale sa učiť..

autor
15. júl 2021

@lenuska9999 odbor Prakticka zena 🥴😂 ucili sme sa vysivat, sit na sijacom stroji, vyrabali sme vankuse,kosicky, a take blbosti, ako na psychiatrii na rucnych pracach🙈🙈🙈 vela krat sme mali prax aj v kadernictve ...takze fakt netusim ci sa niekam este dostanem na strednu, mam z toho paniku ze budem mat po zbytok zivota zakladne vzdelanie

saraxyz
15. júl 2021

ak vieš čo chces, tak tam sa hlás. Určite sa niekam dostanes😉

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
15. júl 2021

@viestta to som uz pozerala, tam tiez treba na zapis priniest vyucny list alebo koncorocne vysvedcenie zo strednej skoly

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
15. júl 2021

@viestta nemam ukonceny ani 1.rocnik, tak ja tam skusim zavolat

lady15
15. júl 2021

Daj si na strednu ktoru chces ale ziadaj o individualny studijny plan... pojdes do skoly cca raz za mesiac alebo len na skusky ako sa dohodnes... tak to sa da na vela skolach studovat... skus si vybrat a potom sa informuj na danych skolach

gazpalm
15. júl 2021

Pozri sukromna stredna skola Bytca 😉