ahojte, mam 24 rokov, som vydata, tehotna a nemam ukoncenu strednu skolu.. veeeelmi lutujem ze som prerusila studium, ta skola na ktorej som studovala uz zanikla a chcela by som si externe urobit strednu skolu, no neviem vobec kde zacat, ake mam moznosti, da sa to vobec aby som sla na strednu skolu so zakladnym vzdelanim v tomto veku? ci som to uz presvihla a budem sa zvysok zivota hanbit pri vyplnovani uradnych dokumentov, za zakladne vzdelanie?
@pribinak ano? a na hocijaky odbor? kedze mam len zakladnu?
Tak hocičo asi nie. Škola musí mat možnosť externej formy a musíš urobiť prijímačky
@pribinak prave to sa nemozem dogooglit.. skoly maju externe studium a v podmienkach je ze absolvent strednej skoly 🥴
externe je nadstavba na uz skoncenu ss, ak ju vsak chces absolvovat mozes vyskusat individualny studoj. plan popri tehu vacsinou 4r. popr. na sukromnej
Z tej foto je jasné,že toto je pomaturitné štúdium,čiže tam ťa nevezmú bez maturity… ale ja som rovnaký “prípad” ako ty a normálne som si urobila strednú popri práci.. syn končil 4ročník ZŠ,keď som maturovala 🤦🏻♀️ Ak chceš,kľudne mi napíš
Toto čo si tu dala je pomaturitné štúdium. Čiže musíš mat maturitu
mne sa vobec nedari vygooglit ani jednu skolu, ktora ponuka externe studium bez stredneho vzdelania 😣
@viestta Michalovce.. ked budes mat cas, budem ti vdacna ked to skusis, snad budes mat viac stastia v hladani ako ja
A akú strednú si nedostudovala?? Ja som napríklad bola na gymnáziu a z druhého ročníka ma mama vzala žiť do nemecka. Je tam iný školský systém a šla som inou cestou.. keď som sa vrátila na slovensko mala som tiež len základnú školu. Tak som našla Slovanské gymnázium v Bratislave , kde ponúkajú individuálne štúdium (samozrejme za poplatok) a pokračovala som jednoducho ďalej. Nastúpila som do tretieho ročníka. Potom som otehotnela, no maturitu som si dorobila. Nie je to nič ťažké. Teraz mam syna a plánujem ešte vysokú. Čiže kde je vôľa, tam je cesta. Skus si tam na to gymnázium zavolať, viem, že som mala spolužiakov , ktorý prišli z iných škôl, len neviem ci museli ísť potom od 1. Ročníka alebo nejako pokračovali.. stojí to 500 eur na školský rok ( nič strašné. Budeš 10 mesiacov odkladať po 50 eur mesačne a máš to ). No a tu skoku som sú vybrala hlavne kvôli tomu, že stačilo prísť na pol ročne a koncoročné skúšky. Som síce z východu ale tak dva krát do roka ísť do BA nie je nič strašné. No a samozrejme musíš odovzdávať vypracované úlohy z predmetov atď, ale všetko online. Takže dá sa v pohode dokončiť stredná škola. Tak obetujes pár večerov, ze nebudeš pozerať filmy ale sa učiť..
@lenuska9999 odbor Prakticka zena 🥴😂 ucili sme sa vysivat, sit na sijacom stroji, vyrabali sme vankuse,kosicky, a take blbosti, ako na psychiatrii na rucnych pracach🙈🙈🙈 vela krat sme mali prax aj v kadernictve ...takze fakt netusim ci sa niekam este dostanem na strednu, mam z toho paniku ze budem mat po zbytok zivota zakladne vzdelanie
ak vieš čo chces, tak tam sa hlás. Určite sa niekam dostanes😉
@viestta to som uz pozerala, tam tiez treba na zapis priniest vyucny list alebo koncorocne vysvedcenie zo strednej skoly
@viestta nemam ukonceny ani 1.rocnik, tak ja tam skusim zavolat
Daj si na strednu ktoru chces ale ziadaj o individualny studijny plan... pojdes do skoly cca raz za mesiac alebo len na skusky ako sa dohodnes... tak to sa da na vela skolach studovat... skus si vybrat a potom sa informuj na danych skolach
Pozri sukromna stredna skola Bytca 😉
Vždy môžeš začať študovať, aj v 50tke