Dobrý deň
2 možnosti mate na vyber ?
Prvá možnosť
Išli by ste študovať 2 rocne pomaturitné studium pedagogické minimum? Bez titulu 2 roky škola
S tým, že teda potom práca v materskej škôlke, s malymi detickami, prázdniny, víkendy, sviatky
Tipujem ze tým ze bez titulu platovo niekde nižšie.
A 2 možnosť
Študovať bakalarske studium s tým, že sa počas štúdia rozhodne ci bude študovať aj magisterske, s tým ze tiež ísť do oblasti pedagogiky a učiť študentov ma stredných školách?
Teda tiež víkendy, sviatky, prázdniny, ale už to nebudú malé detičky ale 15r decka v puberte a platovo asi niečo lepšie ako možnosť číslo 1 pretože studium je z titulom?
Ocením aj dôvod prečo by ste si vybrali zrovna to.
Vďaka
ja osobne by som nerobila ani 1 ani 2. Proste pre mna ucenie nie je, ale chapem ze pre niekoho je tato praca skvela.
Z dvoch by som si vzala volbu 2 - s titulom sa vzdy lepsie dycha a to netvrdim ze bezpodmienecne musis robit to co vystudujes, Kazdopadne z lasky nevyzijes a ja som v skolke byvala stale pri detoch chora (ucila som tam len anglictinu). Za mna teda radsej moznost 2. Financne to bude lepsie. Neviem ti ine pozitivum povedat, pretoze deti v akomkolvek veku mozu byt drze, cize toto zavisi dost aj od teba, aj od pristupu. Poznam ucitelov ktorych maju deti radi, ucia sa a nie je problem, a poznam takych co su otrasny a tak sa aj s detmi k sebe spravaju.... Hlavne ale ty si zvaz pre a proti. Drzim palce
A nemôžeš mať možnosť 2 a učiť malé detičky? 2 roky chodiť do školy a "nič" (papierovo) z toho nemať... 🤔
Ja som vždy chcela učiť, najskôr v škôlke, potom prvý stupeň ZŠ a tak postupne ako som rástla som stále chcela učiť na vyššom stupni, ako doktorandka ucim na VŠ a nič mladšie už si neviem predstaviť 😅😂 ale naozaj je veľmi individuálne k čomu máš väčší vzťah, čo ťa viac láka, ale ja by som išla cestou VŠ, veď môžeš spraviť aj VŠ a byt pri menších… aku kombináciu predmetov by si chcela študovať v možnosti číslo 2??
Vybrala by som si možnosť č. 2 (ale dokončiť komplet VŠ, teda aj Mgr.) Prečo? Pretože VŠ je VŠ, určite sa ti v živote zíde. V škôlke môžeš robiť aj tak ak by ťa to ťahalo predsa len tam.
Ak budes robit v skolke,nikdy nebudes mat tolko volna-ani cez prazdniny,ako ucitelia v skolach
Nakolko skolky funguju.aj cez prazdniny
Ta 2rocna nadstavba mozno nebude tak vysoko ohodnotena,fakt neviem.,ale zase....mozes si zvysovat tabulkovanie qj roznym dalsim vzdelavanim a najmä atestaciami...
Jednoznacne,vysoku skolu nic nenahradi.
A diplom s titulom je nieco ine.
Osobne by som nesla len na bakalara...
Ale rovno na magisterske studium.
Pedagogické minimum pokiaľ viem, má zmysel vtedy, ak máš nepedagogickú VŠ a s minimom môžeš učiť predmety, z ktorých máš štátnicu.Takže nie v škôlke. Možno tak v súkromnej. Nemyslíš náhodou pomaturitné štúdium, nadstavbu sa SPgŠ? Tá končí zas len maturitou. Ja by som šla na VŠ.
Dá sa tam študovať aj predškolská pedagogika. Ak chceš učiť napr. 2.stupeň,musíš si vybrať konkrétne predmety.
Ja by som isla do moznosti 2, ale to preto, ze ja s malymi detmi by som nevydrzala. Pubertaci su ok, s tymi si rozumiem, vedela by som ich ukocirovat, a uz su velki, samostatni. Ale toto je velmi indi vindi.
2. možnosť a stačí ti Bc. pre prácu v MŠ. Možnosť ísť ďalej ak budeš chcieť. Ohodnotenie je vyššie, pretože máš výšku ako keby si mala minimum. Je to len o rok viac a máš aspoň papier. Čo som čítala v diskusiách, minimum je tiež náročné a ženy, čo si to urobili, ľutovali, že nezvolili radšej výšku.
keď chceš učiť na strednej škole, musíš mat 2. stupeň VŠ, titul Mgr. a pedagogický smer,
alebo tiez Mgr. nepedagogicky smer plus pedagogické minimum v odbore (ďalšie 2 roky).
Pozri si koľko je finančný rozdiel, keď máš VS a, keď nie.Ked náhodou pôjdeš do súkromnej škôlky, kde je plat netabulkovy, ale je často o dosť vyšší ako v štátnej škôlke je to to jedno či máš titul či nie a prázdniny aj tak nebudeš mať, lebo sa pracuje aj cez prázdniny iba cez letné býva krátko zatvorené.
Ty musíš vedieť čo ťa viac láka od malých detí budeš mať peknú spätnú väzbu, ale budeš často chorá brušne chripky a všetko čo je v detskom kolektíve.Pubertaci tiež nemusia byť výhra.
Keď si spravíš VS budeš mať viac možností
Keď si začneš robiť pomaturitne môžeš ísť hneď pracovať do škôlky.Kolko máš rokov?
Ja by som išla úplne iným smerom
Určite by som zvolila druhú možnosť. Síce je čoraz viac firiem ktoré od uchádzača požadujú kvalitnú prax miesto VŠ, ale kľudne sa ti môže stať to, že si nájdeš prácu v nejakej inštitúcií/firme kde VŠ bude nutná kvôli tabuľkovým platom.