Prosba o zapojenie sa matiek do výskumu k diplomovej práci

bronkaves
3. dec 2020

Dobrý deň,

som študentkou posledného ročníka psychológie a práve robím výskum k mojej diplomovej práci. Moja diplomová práca sa týka Stresu, depresivity a úzkostnosti u matiek počas pandémie COVID-19. Účasť na výskume je dobrovoľná a anonymná, všetky údaje a odpovede budú použité len pre účely diplomovej práce. Vyplnenie dotazníka trvá približne 10 minút.

Link na dotazník: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSetPJ2...

Chápem, že táto doba je veľmi náročná pre nás všetkých, a preto som si vybrala túto tému, aby sa zistilo, čo matkám chýba počas tejto pandémie a možno sa zapracovalo práve na tom, aby sa cítili lepšie.

Vopred Vám ďakujem za každú vyplnenú odpoveď a želám veľa síl.

fokuska
3. dec 2020

@bronkaves
- Je potrebna otazka o pohlavi ked je na vyber len jedna moznost?
- Zamestnanie - volne pole - chces vediet nazov zamestnavatela, odvetvie, pracovnu poziciu...? Tazko sa ti to bude vyhodnocvat, viac sa hodi dat 2 otazky a na vyber moznosti - 1. odvetvie (automobilovy primysel, strojarsky priemysel, verejny sprava, financny sektor, IT....nezabudnut moznost SZCO, nezamestnany, momentalne na MD/RD, student, dochcodca....) a 2. pozicia (zamestnanec, nizsia riadiaca pozicia, stredny manazment, vysoky manazment...)
- Ma vase dieta zdravotne problemy - myslis momentalne, alebo chronicke?
- Ak ano, ake? - je tam "moznost 1" a nic ine - nemas ich kde vymenovat
- 3. Starostlivosť o moje dieťa (deti) niekedy trvá viac času a energie, ako musím vynaložiť. - tomu nerozumiem ako to moze trvat viac casu ako musim vynalozit? Ved ked si to vyzaduje viac casu, tak ho aj musim vynalozit, nie?
- ako suvisia otazky v druhej casti s temou vyskumu?
- tretia cast otazok - mozem oznacit moznosti ze som viac smutna a pod. ale to neznamena ze je to kvoli pandemii... mohlo sa udiat nieco uplne ine preco som zmenila vnimanie niektorych veci, takze ako to vyhodnotis ze kvoli comu mam take pocity?

bronkaves
autor
3. dec 2020

Ďakujem pekne za pripomienku, opravila som to. Tá otázka o pohlaví tam je práve z dôvodu, aby sa do výskumu nezapojili aj otcovia, nakoľko nie každý číta ten úvod. Pri zamestnaní stačí napísať pozíciu. Všetky tieto časti sú štandardizované dotazníky, ktoré skúmajú týmito otázkami každý komponent, ktorým sa vo svojej diplomovej práci zaoberám, a to konkrétne stres, depresivitu a úzkostnosť.

fokuska
3. dec 2020

@bronkaves Ale pises, ze sa to tyka tychto veci pocas pandemie covidu, ale otazky v dotazniku sa nijak nevztahuju na pandemiu, ani neporovnaju obdobie pred pandemiou a teraz, netusim na zaklade coho to chces vyhodnotit.

Tvoj skolitel ten dotaznik videl? Snad ti ho aj schvalil? Nechce sa mi verit, ze ano.

Po dalsie - mas nastudovanu teoriu ohladom zberu dat a ich vyhodnocovani, ohladom statistiky, tvorby hypotez a naslednou tvorbou dotaznikovych otazok?

Ako mas formulovane hypotezy?

sara07
3. dec 2020

ten dotaznik by si fakt mala prepracovat do základov lebo fakt neviem ako čo z tohto sa ti vôbec podari zanalyzovat

ivangeline
3. dec 2020

🤣🤣🤣🤣 ...omg, tie pripomienky. Hotovo. Vyplnené.

amanta5
3. dec 2020

Pripájam sa...naozaj veľmi nešťastne formulované otázky....zlá štylizácia, slovosled....sú veľmi ťažkopádne, niektoré priam nezrozumiteľné.
Môj pocit z dotazníka je, že ide skôr o vytvorenie dotazníka v danej aplikácii, ktorú si použila. A nie o jeho relevantnosť.
Ak by nešlo o diplomovú prácu, ktorá by mala mať relevantný prínos, tak by som ti to tu ani nepísala a rovno to zavrela. Tým ti chcem povedať, že mi nejde o skritizovanie, ale skôr o námet na zlepšenie 🙂

tramtada31
3. dec 2020

Suhlasim s fokuskou, ešte by som dodala, že keď tam máš tie otázky, ako deti zvládajú skolu, tak by si si tam mala dat možnosť, že nenavštevujú skolu, lebo väčšina z nás je tu na Md a Rd a deti nám do školy nechodia a tým pádom musím hocico zaškrtnúť, aby nás to pustilo dalej. Ten dotaznik je trosku zmätočný. Videl ho školiteľ? Neber prosím tá naše pripomienky v zlom, len by bolo fajn, aby vyplnené dotazníky mali aj výpovednú hodnotu😊

fokuska
3. dec 2020

@ivangeline Keby si sa venovala vedeckej praci, tak by si plakala a nie rehotala sa. Z takeho dotaznika nemoze vzniknut dobra praca, kedze vyhodnotene data nebudu vobec relevantne.

Nic z tych pripomienok nie je rypanie ani za tym nie je ziadny zly umysel. Praveze sa snazim pomoct, pretoze staci, ze sa oponent prace pozrie na dotaznik a rovno moze dat FX a nepustit to na obhajobu. Lenze na to tu je aj skolitel aby usmernil. Zbytocne si s tym autorka bude davat namahu ked to ema ziadnu vypovednu hodnotu. Radsej to prepracovat od zaciatku teraz ako kvoli tomu pohoriet na obhajobe.

zuzanka.zuzu
3. dec 2020

@fokuska ak máš od oponenta FX a od školiteľa aspoň E, tak na obhajobu pustiť môžu 🙂 závisí od školy

amanta5
3. dec 2020

@zuzanka.zuzu ok, ale akú výpovednú hodnotu má taká diplomová práca? Síce prelezie, ale načo potom človek študuje psychológiu, keď mu to je jedno? 🙄

fokuska
3. dec 2020

@zuzanka.zuzu Tak mozno niekde pustia, ale neviem si predstavit ako taku pracu obhaji?

sonnenshein
3. dec 2020

Temu povazujem za naozaj vybornu, ale musim suhlasit s dievcatami, ze otazky naozaj nie su koncipovane tak, aby ich vysledok mohol potvrdit, alebo vyvratit hypotezu/y. Napisala som niekolko prac, a nahodou sa trosku vyznam aj v datovej analyze, tak ak chces, mozeme sa skusit porozpravat o tom ako naformulovat otazky a ake vystupy vlastne potrebujes.

ivangeline
4. dec 2020

@fokuska ...prečítaj si ako si jej odpísala... Dá sa to aj krajšie a dá sa to aj inak...

zuzka38
4. dec 2020

@bronkaves neviem uchopit toto: Považujem svoje dieťa (deti) za príjemné.
:D
som velmi zvedava, co sa z toho da vyhodnotit

vyplnim ti to najlepsie ako viem

fokuska
4. dec 2020

@ivangeline Takze najprv bol problem, ze som napisala pripomienky, teraz uz vadi akym sposobom som to napisala... ok.

@bronkaves Mozes napisat aj IP, naozaj som to nemyslela v zlom, mozem ti poradit a naviest ta aby si mala tu prakticku cast urobenu ako treba a vedela ju uspesme obhajit ;)

tncka
4. dec 2020

@bronkaves a teraz si uz istotne aj olutovsla ze si sem nejaky dotaznik aj dala,mozes ho cely prerobit po tych pripomienkach🤣🤦‍♀️

ivangeline
4. dec 2020

@fokuska moj komentár nič nehovoril o tom, z čoho sa na tých pripomienkach smejem.

tramtada31
4. dec 2020

@tncka no nahodou sa jej
@fokuska a
@sonnenshein ponúkli, že jej s naformulovanim otázok pomozu. Kto v dnešnej dobe získa len tak zadarmo odbornu pomoc od ľudí, ktorí sa vyznajú? Čiže určite nemá, čo lutovat, že sem ten dotaznik dala.
Baby ste super, že ste ochotne niekomu pomôcť!

tncka
4. dec 2020

@tramtada31 ved super ze pomahaju,ja som to myslela ako for,mozno to tak nevyznelo🤣

tramtada31
4. dec 2020

@tncka moc nie😀