Ahojte, mám taký problém. Momentálne pracujem mimo IT sféry, ale niekoľko rokov ma zaujíma programovanie webových stránok. Načala som si aj jeden kurz, dokončila som HTML, CSS a Java Script, no ďalej som sa zatiaľ nedostala. Môj priateľ je programátor, veľakrát mi dal aj nejakú úlohu, pomohol mi, vysvetlil. Viem urobiť aj stránky vo wordpresse, magente.. mám vlastne rok od maturity, študovala som úplne inú strednú školu, ktorá nemala nič spoločné s IT. Nešla som na vysokú školu, pretože mám problém s matematikou. Vždy som z nej bola idiot, keď som chodila na doučovania, vyšplhala som sa aj zo 4 na 2, ale sama veľmi ťažko. Preto som neskúsila IT výšku. Ani priateľ ju nedoštudoval kvôli matike - za to programátor je špičkový, ponuky mu chodia jedna radosť. Už keď pozerám, že na STU FIIT chcú scio testy z matiky, viem že to nedám. Matiku na strednej sme mali strašne slabú, ani tretinu z gymnázia. Potom jedine kde nie sú prijímačky je napríklad PEVŠ, ale tam to školné je pre mňa momentálne dosť nákladné. Cítim už pár rokov, že ma strašne zaujímajú technológie, vždy som sa v nich vyznala a baví ma to.. lenže tá matika. Myslite, že mám miesto vysokej školy radšej skúsiť samo štúdium programovania, učiť sa jazyky, spraviť si kurzy, poprípade brať úlohy od priateľa a mám šancu takto byt dobrá aj keď matika nie je moja silná stránka? Netuším totižto čo iné by som chcela robiť, žiadna iná vysoká škola ma neláka.. a prácu, v ktorej práve som nemôžem robiť dlhodobo - potom to bude fyzicky náročné, keďže je manuálna. Prepáčte za tieto dlhé vypisovačky ale nemám šajnu čo robiť🥲
V IT sa uplatnis aj bez vysokej, poznam par takych prikladov. Vsak na pohovore si ta preveria a potom este v skusobnej dobe. Len viem aj ze na niektorych pohovoroch sa pytaju aj matematicke otazky, kvoli logickemu mysleniu. Ale nie vsade
Sú IT firmy, ktoré ponúkajú štúdium a popri tom aj prácu. Neviem odkiaľ si, ale skús pozrieť Unicorn, T-Systems.
teraz je velmi IN zeny v IT
su kadeake kurzy, mozno zacat testerom v nejake oblasti
pripadne su vseliake kurzy, niektori aj garantuju pracu po skonceni kurzu (fox academy a pod.....ale ten kurz stoji aj okolo 2000-3000eur)
myslim, ze aj bez VS sa da v IT uplatnit😉