Programovanie

30. nov 2024

Cawte, je tu niekto kto neštudoval IT ale urobil si kurz a zamestnal sa? Zaujíma ma táto sféra je to aj pre začiatočníkov len či dať za kurz 1000€ a potom sa neuplatnit🙄

queendixie
30. nov 2024

zas dakto kto mysli ze bude zarabat 5000 eur mesacne

laurinka27
30. nov 2024

Samozrejme, je vela takych. Jedine co k tomu potrebujes je potencial. :D A vobec nemusis dat 1000€ za kurz, na stranke Udemy sa daju kupit kurzy za 15€ (len treba kupovat vo vhodnom case, ked je zlava (ale to maju casto) lebo inak su tam ceny nad 100€).

autor
30. nov 2024

@queendixie to ste kde vyčítala z toho príspevku?

petamich
30. nov 2024

Jeden kurz ti urcite stacit nebude akokolvek namakane sa tvari, radsej by som skusila kurzy na Udemy, pripadne aj na Youtube je dnes vela videi, hlavne si treba spravne zvolit, co sa ides ucit. Ak ma clovek potencial urcite sa to da - mam zopar takych kolegov, co sa tak rozhodli a vyslo to

lubossi
30. nov 2024

toto fungovalo par rokov dozadu ked bol akutny nedostatok personalu a dopyt bol obrovsky a tak mnohe firmy siahli po nekvalifikovanej pracovnej sile - teda po tzv rychlokurze. dnes to uz tak nie je a skor sa prepusta nez nabera

mojemenonikto
1. dec 2024

Žiadny kurz ťa IT nenaučí. Ak sa naozaj chceš venovať niečom v IT a chceš byť v tom dobrá(dobrý) tak ťa to v prvom rade musí baviť. Titulok znie Programovanie. To je ešte stále veľký rozsah činností. Chceš programovať webové technológie, alebo aplikácie na počítače, alebo mobily, či tablety. Alebo chceš programovať IoT zariadenia? Ďalej čo by ťa bavilo? Programovanie databázových aplikácií, alebo modelovanie, alebo nejaké kancelárske systémy, hry, riadiace systémy, robotika...? Potom v rámci programovania máš záujem o vyššie jazyky ? Java Script, Java, PHP, HTML, ABAP, DAX, Python... Skripty, alebo vizuálne programovanie PowerShell, MakeCode, Scratch, PowerApps? Alebo jazyky strednej úrovne: C++, C#. Alebo jazyky nižšej úrovne? C, Assembler, VHDL?

Chápeš kam tým mierim? Ak nemáš žiadne základy, kurz ťa nič nenaučí. Musíš začať od seba, učiť sa tým, že si začneš robiť malé projektíky, zdokonaľovať sa. A keď už budeš vedieť kam chceš smerovať a budeš sa učiť konkrétne technológie, tak ti kurz môže pomôcť rýchlejšie pochopiť niektoré detaily, čiže ušetríš čas. Ale učiť sa a trénovať musíš neustále.