Problém so sústredením 15 ročnej

sahi
4. nov 2018

Chcela by som poprosiť o radu.

Mám 15 rokov a robí mi problém sústredenie..vždy keď sa učím tak začnem rozmýšľať nad inými vecami(škola,menšie problémy) a úplne hlúposti.
Neviem sa zbaviť myšlienok čo bude neskôr a stále nad tým rozmýšľam.
To znamená že mi dlhšie trvá učenie a nič nestíham.
Som posledný rok na škole, potom pôjdem na strednú a chcem mať dobre výsledky.
Len takto to nepôjde.
Nevedeli by ste mi poradiť ako sa riadne sústrediť? alebo napísať ako ste sa učili vy? Ďakujem🙂

siska53
4. nov 2018

@sahi ja som sa zasadne ucila nahlas. Tiez mi inak utekali myšlienky inde. Sle vyštudovala som aj vysoku. 🙂

kittykat22
4. nov 2018

@sahi to je normálne - žial 😀 keď robíš to, čo ťa nebaví, tak ti utekajú myšlienky. Skús sa učiť 20 min a potom ísť na iný predmet. Skús najskôr tie, čo ťa bavia a až nakoniec tie, čo ťa nebavia.

Ešte pomáha farebná prokastinácia. Keď so poznámok robíš obrázky, podčiarkuješ, používaš pravítko pri prečiarknutí riadku. Je to veselšie ako len tak čučať do poznámok.

0silvia0
4. nov 2018

@kittykat22 si si istá, že si správne použila slovo prokastinácia? Čo je to farebná prokastinácia? Ja poznám len slovo prokrastinácia a znamená chorobné odkladanie úloh na neskôr.

kittykat22
4. nov 2018

@0silvia0 som si ista. farebna prokastinacia je trochu odkladanie povinnosti a kreslit do poznamok, ale neustale sediet nad nimi. Je to taky literarny obrat 🙂

567890
2. jan 2019

Napíš odkiaľ si. Ja mám bratranca tiež 15-ročného. V škole bol zatiaľ veľmi šikovný, ale teraz sa najako ťažko donúti na prípravu na prijímacie skúšky. Možno dvoch by vás to viac motivovalo. Napíš kontakt.