Chcela by som poprosiť o radu.
Mám 15 rokov a robí mi problém sústredenie..vždy keď sa učím tak začnem rozmýšľať nad inými vecami(škola,menšie problémy) a úplne hlúposti.
Neviem sa zbaviť myšlienok čo bude neskôr a stále nad tým rozmýšľam.
To znamená že mi dlhšie trvá učenie a nič nestíham.
Som posledný rok na škole, potom pôjdem na strednú a chcem mať dobre výsledky.
Len takto to nepôjde.
Nevedeli by ste mi poradiť ako sa riadne sústrediť? alebo napísať ako ste sa učili vy? Ďakujem🙂
@sahi to je normálne - žial 😀 keď robíš to, čo ťa nebaví, tak ti utekajú myšlienky. Skús sa učiť 20 min a potom ísť na iný predmet. Skús najskôr tie, čo ťa bavia a až nakoniec tie, čo ťa nebavia.
Ešte pomáha farebná prokastinácia. Keď so poznámok robíš obrázky, podčiarkuješ, používaš pravítko pri prečiarknutí riadku. Je to veselšie ako len tak čučať do poznámok.
@kittykat22 si si istá, že si správne použila slovo prokastinácia? Čo je to farebná prokastinácia? Ja poznám len slovo prokrastinácia a znamená chorobné odkladanie úloh na neskôr.
@0silvia0 som si ista. farebna prokastinacia je trochu odkladanie povinnosti a kreslit do poznamok, ale neustale sediet nad nimi. Je to taky literarny obrat 🙂
Napíš odkiaľ si. Ja mám bratranca tiež 15-ročného. V škole bol zatiaľ veľmi šikovný, ale teraz sa najako ťažko donúti na prípravu na prijímacie skúšky. Možno dvoch by vás to viac motivovalo. Napíš kontakt.
@sahi ja som sa zasadne ucila nahlas. Tiez mi inak utekali myšlienky inde. Sle vyštudovala som aj vysoku. 🙂