Príprava na medicínu

29. jan 2022

Dobrý deň prajem, mala by som taký dotaz.. Počula som, že na lekárskych fakultách, hlavne teda na Jesseniovej lekárskej fakulte v Martine je to na prijímačkách strašne protekčné a pre bežného smrteľníka je dosť veľký problem sa tam dostať, skôr nie ako áno🤦‍♀️. Mňa by len zaujimalo koľko je na tom pravdy? Či má vôbec zmysel sa tam pripravovať..
Ďakujem za odpovede ❤️.

marci77
29. jan 2022

neviem ako v Martine, ale do Bratislavy sa dostali moje spoluziacky z gympla urcite bez protekcie, a bolo ich viacero, uz davno aj skoncili (poznam minimalne 3)
takze urcite si skusit dat prihlasky na co najviac skol a skusat

raja95
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dskjhfdlkdjhl
29. jan 2022

Treba sa na prijimacky poriadne pripravit, potom je vyssia sanca, ze ta zoberu. To o protekcii zrejme siria ti, ktori sa nedostali, ale uz mozno zamlcia, ze tie prijimacky neurobili tak dobre ako ti, ktori boli prijati.

lindous
29. jan 2022

Ja tam poznám síce len jedného chalana a ten sa dostal bez protekcie, na prvýkrát... čo hovoril, tak má veľa spolužiakov z lekárskych rodín, čo môže budiť tento dojem, ale samozrejme to nemusí znamenať, že na prijímačky neboli pripravení a nespravili ich dobre

ivasteva
29. jan 2022

Nie, nieje to pravda. Ja som tam študovala. Jedine tí,ktorí chodili na doučovania k profesorom, ktorí učia biológiu a chémiu, boli medzi prvými (najviac bodov), lebo vedeli dopredu zadania. Takže ak to rozpočet tvojich rodičov. dovolí, dohodni si tam konzultácie a doucko. Držím palce.

ivaa_
29. jan 2022

robila som prijímačky aj do Martina 🙂 no nula bodov, ja som v tom teste úplne tápala , bolo to pre mňa veľmi ťažké, pomaly som si nebola istý žiadnou otázkou. pritom som sa veľmi priravovala . V Martine je taký systém že každý si ťahá obálku a každý má iný test , ja som napr. mala test z biologie čisto len rastliny vedľa dievča malo človeka ... je to také , neviem . ALE to neznamná že, sa to nedá urobiť. Ja som len nebola taká šikovná ako ostatní 🙂 a ozaj brali asi 100 ak si pamatam dobre vtedy takže ozaj len tí najlepší 🙂 ..... ak ti možem poradiť , určite si daj aj BA 🙂)

braute
29. jan 2022

ako píše Ivaa, každý ťahal obálku kde otázky vygeneroval počítač,a na obálku sa nepíše meno,al e len čiarkový kod ktorý bol pridelený, aspon za mojich čias tak bolo.v princípe otázky boli podobné ako v syllaboch ,ktoré poskytla napr BA,len je potrebné byť pozorný, lebo v testoch niekedy znegovali otázku... napr medzi alkaloidy patrii... a bolo niekolko možností ...a v teste bolo nepatrí.... a podobne. a navyše nesmelo s hídať lebo za každú otázku ktorá bola správne bol pripočítaný bod..ale tá ktorá bola nesprávna -tak sa bod odpočítal..tak sa radšej opatilo pri viacerých možnostiach volbi nezakružkovať nič ak si človek nebol istý...zasa aje pravde že niekolko otázok nebolo zo stredoškolského učiva ..ale to som zistila až počas študia chemie či biochemie.. takže tí ktorí sa pripravujú u asistentov či profesorov z lekárkych fakult fakt mali niekolkobodovu výhodu z testov..