Ahojte. Prosim studuje niekto psychologiu na trnavskej uni? Pamatate si este z coho a ake boli prijimacky? Dakujem krasne.
Prijímačky sú tam len formalita. Mávajú bežne problém naplniť odbor.
@kristie11 tak urcite to neperspektivny odbor nie je. Staci citat diskusie na MK, kde sa v kazdej druhej doporucuje psycholog. Je tu uz par diskusii o praci psychologa, precitaj si. Lebo vystudovanim toho odboru na vs sa to nekonci, ale zacina. Treba si porobit dalsie veci + robit stale nejake kurzy, ak chces byt dobra. Teda vzdelavat sa cely zivot.
@qwerty2 dakujem. Nemam 18 a nerozhodujem sa zo strednej skoly. Nieco mam uz odpracovane a viem na co a preco to potrebujem. Bohuzial, psychologia sa neda obist roznymi kurzami a treba dokoncit vs. Ale ak viete z coho a ake tam su prijimacky, tak to ocenim viac ako tento prispevok 🙂. Dakujem
@benit nechcem sa ta dotknut, ale podla toho vidiet, o co tym skolam ide. Cisty biznis je to. A potom tu baby hladaju dobrych psychologov🙄. Pri takomto postupe tych dobrych bude cim dalej, tym menej, hoci skolu z tych 100 moze ukoncit aj polovica. Ale takto je to vo vsetkych odboroch, nielen v tomto. Zdegradovane skolstvo. To komunisticke bolo lepsie. Ak pre nic ine, tak aspon preto, ze sa vsade robili prijimacky a neboli skoly sukromne.
@kristie11 ja som sice bola uz dost davno (2009) a robila som z anglictiny, biologie, filozofie a bol tam aj iq test.
@oli18 no ja neviem sito je riadne, uz hned v prvom semestri vypadli.
Ja ked som bola 30 rokov dozadu hlasilo sa 350 a brali 30. Prijimacky boli na 2 kola. Prve som spravila a vypytali si narovinu tolko, ze mama skoro onemela. Tak ja ti neviem. Myslis ze tych 30 sa tam nenaslo co dali? Ostatni sancu nemali aj ked by boli lepsi.
@kristie11 http://ff.truni.sk/faq-prijimacie-konanie Berú bez prijímačiek, musíš poslať prospech známok za strednú školu. Ujo google by ti otázku zodpovedal za menej ako 30 sekúnd. 🙂
@nerienpagan dakujem 🙂. Pozriem sa aj do tej filozofie este. Btw vtedy som aj ja robila na moju prvu VS 🙂 (teraz sa s tym idem trapit znovu 🙉)
@kristie11 Hezký den,
mohu se zeptat, zda jste se loni dostala, jak jste spokojená a z čeho nakonec byl ten test? Moc mi to pomůže. Děkuji 🙂
@nikolglock dobry vecer. Dostala 🙂. Na truni bol test cisto iba kog schopnosti (iq test-logicky rozmyslat) a na UCM bol aj vedomostny z bio, psych, filozofia. Zatial ma to bavi, aj ked nie je to lahke zvladat popri beznom zivote, uvidime ako to pojde. Drzim palce 🙂
@kristie11 A vy jste vybrala nakonec Truni?
Prominte, ze se tak ptám, zatim nejsem rozhodnutá, tak zjišťuji kde se da. Taky mam dve male deti a praci, tak to mozna bude hukot. Ale koukala jsem, ze maji 80% vyuky online a pouze soboty
@nikolglock ano truni. zdali sa mi lepsie hodnotenia. A dokonca od dalsieho roku budu uz iba 3 roky na bc aj externe. Za pokus to stoji, ak to ozaj chcete. Vzdy sa da prerusit/skoncit ;)
@kristie11 opravdu? To jsem nikde nezaznamenala, ale přiznám se, že pohyb po webu Truni je pro mě za trest 😁
Nevadí Vám že se tak vyptávám 🙈 Pokud by bylo možné, ráda bych se s Vámi spojila přes messenger nebo whatsup, mě tu nechodí notifikace.
Ještě jsem se chtěla zeptat na ten test - je to srovnatelné se SCIO například? Já jsem totiž už dost stará, takže si to teď projíždím znovu a mám mezery v číslech 🤭
@kristie11 Ak vies dobre po anglicky( B2)chod studovat psychologiu online ( teda aspon bakalara), je to ovela praktickejsie. Na IU international university netreba prijimacky, len anglicky doklad o B2 schopnosti komunikovat v anglictine, ponuka obor v BSc( bachelor of science ) in applied psychology ( co je to iste ako psychologia klasicka ) a potom nadvazny master v organizational, industrial psychology- I/O psychology, pre ktoru netreba nutne Doktorat, tak isto ako aj pre educational - skolsku psychologiu, Teda zhrniem to , mozes si takto zrobit bakalara a potom prestupit ( uz aj kvoli praxi) na magistra na Slovensku ( ak chces klinicku a podobne), neviem Preco to potrebujes, ale IU univerzita je akreditovana nemeckom rovnako ako nase Sk skoly a je aj znama vo svete online studia. Ma mozno az vacsiu vahu pretoze je z nemecka a po anglicky. Ak by so Ja ( co nemam deti ) siel na klinicku psychologiu, uz Polsko ma lepsiu kvalitu ako my , su znamy tym aj v Europe a svete, maju aj leosie platy pre psychologov kde je median v krajine 2000 v hrubom, my sa mozme hanbit :/ , s industrialnou psychologiu na slovensku clovek moze zarobit najviac , pretoze vo firmach treba Nie len psychologov, ale hlavne ludi, ktory, kvoli takemu studiu a znalostiam su vyborny adepti aj na manazerske/ riaditelske pozicie, HR ( personslistika) je dalsi obor kde je psychologia vynikajuca.
Baby pridam sa do diskusie. Zvažujem štúdium externé na trnavskej univerzite.
Len ja to mám tak 3.5hod. cesty do Trnavy tak by ma zaujímalo ako su často prednášky a ako prebiehajú skúšky.
A hlavne ako to zvládate popri práci.
Ďakujem. ❤️
Nechoď študovať psychológiu. Hlboko to oľutuješ, je to strašne neperspektívny obor so zlým uplatnením.