Prijímačky na právo

simone14376
8. okt 2023

Ahojte, zháňam informácie ohľadom prípravy na prijímacie konanie na Právnicku fakultu UPJŠ.
Neviem nikde dohľadať testovnice do KE, jedine do Trnavy a BA, v niektorých inzerátoch ponúkajú už vypracované otázky z minulého roka. Tuším, že KE testovnice nevydávajú a ani nezverejňujú okruh otázok, jedine odporúčanú literatúru. Potrebovala by som poradiť, ak má niekto s tým osobnú skúsenosť či otázky, ktoré zverejňuje TT a BA sú relevantné k príjmačkám do Košíc a taktiež či je možné sa na ne pripraviť bez doučovania, samozrejme pravidelnou a poctivou prípravou zo zverejnených otázok jednotlivých fakúlt. Budem rada za každú reakciu. Ďakujem.

zuzanka.zuzu
8. okt 2023

prosím ťa, berú každého kto trafí do školy 🙄

zzuunnaa
8. okt 2023

@simone14376 ja som síce z UPJŠ už dobrých pár rokov ale učila som sa z odporúčanej literatúry a vtedy bol sialeny záujem (cca 5000 žiadosti a brali 300 ľudí) a v pohode som spravila. Do Ba boli vtedy úplne iné otázky ale to hovorím situáciu spred rokov 🙂

sissy27
8. okt 2023

@simone14376 a su tam vobec prijimacky? Lebo v BA uz posledne roky nie su, beru bez prijimaciek.

simone14376
autor
8. okt 2023

@sissy27 áno sú

melly90
8. okt 2023

Berú bez prijímačiek aspoň takto to bolo pred rokom externe

ivangeline
9. okt 2023

Ine druhy otázok. Aspon oproti BB z pred... 10 rokov. xD Vela otazok na pravda a nepravda. Musis tie ucebnice vediet spredu a odzadu. ;D

micusa2222
9. okt 2023

@zuzanka.zuzu na právo asi nie...

sissy27
9. okt 2023

@micusa2222 ale áno, v BA už berú na právo bez prijímačiek, takže fakt stačí trafiť do školy 😀 ale teda to, že ich vezmú, ešte neznamená, že prelezú aj prvý ročník...

domculaa
9. okt 2023

Ahoj, ja momentálne študujom právo v prvom ročníku na UPJŠ, ak by si mala nejaké otázky tak kľudne napíš 🙂

simone14376
autor
10. okt 2023

@domculaa Ahoj, prosím postačí sa naučiť otázky z testovnic TT a BB? Ak by som ťa mohla poprosiť o info ako si zvládla prípravu na prijímačky, aj čo sa týka použitých zdrojov, tiež sa vyberá z piatich možností. nejedná sa o mňa, zháňam info pre syna, taktiež uvažujeme o Fakulte verejnej správy na UPJŠ s orientáciou na právo, poprípade psychológiu a ako zvládaš ten nápor v prvom ročníku? Budem rada za každú radu.

domculaa
11. okt 2023

@simone14376 ahoj, no ja som prijímačky nerobila, pretože ma prijali bez prijímačiek na základe priemeru zo strednej školy, ale kamoška, ktorá ich robila tak sa učila len z odporúčanej literatúry, test bol krúžkovací, na výber dve možnosti, mohla byť jedna správna odpoveď, dve správne alebo ani jedna, takže trošku chytáky, ale čo vraveli aj spolužiaci tak prijímačky neboli také ťažké. Tiež som uvažovala nad Fakultou verejnej správy, ale nakoniec som si vybrala právo. Psychológia podľa mňa fajn odbor, ale dostať sa na UPJŠ je veľmi ťažké, lebo berú len 50 ľudí. Kamarátka študuje psychológiu a históriu a môžem povedať, že je to masaker. No a čo sa týka samotného štúdia práva, tak zatiaľ to je primerane ťažké, z môjho pohľadu je dôležité učiť sa pravidelne, lebo pred zápočtami a skúškami bude toho veľmi veľa, ale zatiaľ sa to zvládnuť dá 🙂