Ahojte, je tu niekto kto robil prijimacky do Brna?
Robia sa skusky z chemie, biologie a fyziky. Je potrebne mat doucovatela alebo sa clovek sam pripravy na skusky?
Ak som studovala VS na SK, platim si nadstandarne studium v CZ?
Ďakujem. Za info.
Prajem pekny pohodovy vecer.
@vroni V Cechach i na Slovensku je kazde vysokoskolske studium farmacie magisterske. A patri medzi automaticky regulovane povolania v ramci EU, s uznanim by problem nemal byt. Ine je to uz pri specializaciach.
K prijimackam neporadim, uz su to roky, co som ich ja robila. Maturovala som z BIO, CHEM i FYZ a stacilo mi to v Brne. Vybrala som si ale inu farm. fakultu potom.
@vroni Potom rozumiem, ak chcela takto delit studium. Kazdopadne drzim palce, je to narocne, ale vo vysledku je to krasne povolanie🙂 Potom, nech si to dobre premysli so specializaciou, ta uz nie je automaticky uznavana medzi krajinami, ani medzi CR a SR, najlepsie zacat robit v krajine, kde chce ostat pracovat a zit.
@lubka668, ono to bolo tak, ze ju lákali do Lausanne od počiatku, ale ona ešte nechce ísť z domu, ze sa na to ešte necíti (co nás veľmi potešilo, lebo ani naše konto sa necíti na päťročné štúdium vo Svajci). Tak sme hľadali školu v okolí, nakoľko farmácia vo Viedni za veľa nestojí. Brno vyzeralo fajn, ale tak, nevydalo, no.... Ona chce ísť smerom na toxikologiu, tak uvidíme...
ci potrebujes doucovatela musis vediet ty za preoˇkrocenie studia ak si studovala na slovensku v cechach neplatis
@lubka668, ešte len tento rok maturuje. Zatiaľ brigáduje vo Valneve, asi zostane na bakalára vo Viedni a potom uvidí, či naozaj ten Svajc alebo Lyon (tam by ju vzali rovno so stipkom aj teraz, ale moje šarmantné dieťa zhodnotilo, že brrr, Francúzi.... Ale ze ma frajera z Lyonu (tam asi brrr, Francúzi nemá platnosť 🙄), môže sa to ešte meniť...)
@vroni 😁No priatel moze byt este silny motivacny faktor, ak si budu stale rozumiet, tak uvidite. Ale dcerka je urcite sikovna a rozhladena, ked nema problem takto do sveta sa vidat, urcite sa nestrati, drzim palce na maturite. Moj najstarsi je este len druhak na strednej, tak mame chvilu cas, ale nejde v mojich slapajach, ten si vybral IT.
@lubka668, ďakujem. Ona ma výhodu, ze je trilingualna, takže tých možnosti je tam viac. U nás je to naopak, ja som IT a decko sa hrabe na farmáciu 🤣. V IT sú tie možnosti teraz skoro neobmedzené, dobre si syn vybral. Určite je tiez šikovný. Moje mladšie dieta na otázku, čím chce byť, suverénne odpovedalo, ze chce byť nezamestnaný, vraj mu vôbec nevadí zostať hlúpy.... 🤬🤬🤬 Asi ako kompenzácia za, sestru, aby som si nemyslela, ze je to moja zásluha, inteligentné decko 🤣
Niekedy v novembri zverejňujú príklady prijímacích pohovorov, môžeš si vyskúšať a uvidis. Potom je od marca aj doucko priamo od fakulty. Dcéra sa testovala minulý rok a tvrdila, ze otázky boli ľahké, ale ona ma rozšírené prírodné vedy, takže možno to bolo ľahké pre ňu a nie objektívne (nakoniec ide inde, rozhodlo to, ze v Brne sa dá ísť len rovno na magisterské a potom štúdium väčšina krajín neuzná)