Prijímací pohovor na medicínu - Praha a Bratislava

tinimni
25. sep 2020

Ahojte, som pevne rozhodnutá ísť na medicínu, tak som sa chcela spýtať skúsenejších ľudí ohľadom toho či sa menia podklady na 1. Lf karlovu, lebo viem, že v BA nie a či by sa mi ich oplatilo kúpiť už o rok skôr, aby som mala viac času na prípravu. Tiež by som rada vedela ako to funguje s tým prijatím bez prijímačiek do Prahy, lebo som čítala, že na to musím mať maturitu z českého jazyka.
Vopred ďakujem za všetky odpovede

unicornlady
25. sep 2020

Ja trochu pomimo, mne chodili dve kamarátky do Brna na medicínu a obe úspešne skončili. Nad Brnom si nepremýšľala?

ibrunova
25. sep 2020

Rok na prípravu minimálne..

sisa_s
25. sep 2020

Na medicinu nikde nerataj ako slovenka, ze by si sa dostala bez prijimaciek, min.rok na pripravu z danych podkladov, v prahe rataj, ze vela prijmu, ale vela po 1.roku vyrazia...

ibrunova
25. sep 2020

@tinimni tá 1.LF je tá, kde berú najviac ľudí či najmenej? Neviem teraz

sisa_s
25. sep 2020

@ibrunova najviac 🙂 preto ziskaju peniaze za prvakov, a potom vyhadzuju 🙂

sasanja
25. sep 2020

@tinimni
Ja mám skončenú 1.LF UK. Je to už síce vyše
10 rokov, ale teda prijímacie otázky sa dosť opakovali z posledných rokov. Ale ja som si zohnala tie staršie a potom ako vyšli aj tie nové.

tinimni
autor
25. sep 2020

@unicornlady aj áno veľmi som uvažovala ci Brno alebo Praha, síce Brno je bližšie, ale Praha sa mi ako mesto viac zapáčilo. Ale neviem nemám moc skúseností.

ibrunova
25. sep 2020

@tinimni a akú máš strednú? Už si po maturite?

tinimni
autor
25. sep 2020

@ibrunova ešte nie som v predposlednom len chcem si byyr istá vpred, aby som na poslednú chvíľu nepanikarila. Chodím na gymnázium, kde je zmes všetkého, ale mam už aj semináre z bio a chem,ale učím sa aj sama mimo školy lebo ma to vo všeobecnosti zaujíma, veľa čítam a tak.

ibrunova
25. sep 2020

@tinimni áno, chválim, ideš na to dobre, choď si za svojim cieľom, zožeň si na nete materiály, a školy robia aj prípravné kurzy na prijímačky.

tinimni
autor
25. sep 2020

@ibrunova ďakujem moc za rady, som trochu menej strese, keď poznám iný názor.

sss777
25. sep 2020

@tinimni Veľmi veľmi držím palce! Ja som síce študovala medicínu v Bratislave, ale bolo to najlepšie rozhodnutie môjho života a každé ráno sa teším do práce a milujem ju celým srdcom.
Drž sa, uč sa a tes sa, bude to super!

tinimni
autor
26. sep 2020

@sss777 ďakujem premýšľam aj o BA lebo tu žijem a som už jaksi stotožnená s týmto mestom.

mpg
26. sep 2020

@tinimni Aj bratranci chodili do Brna (Masarykova univerzita)a jeden už skončil a jeden má ešte 2 roky. Mali tam aj prenajatý byt a zvládli to.

tinimni
autor
26. sep 2020

@sss777 ahoj a chodila si aj na prípravné kurzy a keď hej je lepšie ísť v treťom ci vo štvrtom ročníku.

kikusha1235
1. okt 2020

Ahojte, chcela by som sa opýtať ako prebiehali tohtoročné prijímačky na medicínu na LFUK v BA
Ďakujem