Chcem sa prihlásiť, ale nebude vadiť to, že neviem vôbec kresliť? Naučia ma?
@hederamonstera zuš
ano, nieco sa naucit da, casom mozno ziskas aj to videnie umelca, aj to sa da naucit a vycibriť tak svoj vkus
Veď o to ide že sa tam máš naučiť kreslit 😀😀 preto sa to vola skola
Jasne, nieco sa naucis. Kreslenie ako take nie je nejak narocne, dospely clovek musi co to zvladnut uz len logikou a pozerat napr na to, co je na stole pred nim z objekty. Tam perspektiva nepusti. A kazdy ma nejaky prejav vytvarny, ide o to, ze s odbornym vedenim to mozes dostat na nejaky level. Naucit sa techniky vobec. Urcite odporucam
Ja by som sa skor ucila z videi na Youtube. Tie panie umelkyne byvaju niekedy svojrazne a maju svoju predstavu o tom, ako sa ma malovat. Napr. mna zaujima cisto cierno-biela kresba. Farby mi nic nehovoria a nikdy mi hovorit nebudu. Viem, ze na taktomto kruzku by ma do toho tlacili
@basska_b a co sa naucis z youtube? Kym to niekto nevidi z rovnakeho uhla a neprekresli Ti to, tak sa nevies opravit. YouTube je fajn iba na ucenie nejakej techniky, experimentov s materialmi. Ale inak je to na dve veci. Lebo oni nevidia presne to, najhorsie je, ze potom ludia maluju napr portret podla fotky, nauci a sa chyby a zle sa to odburava. To je ako zle sa naucit gramatiku. Budes vediet hovorit, ale uvidis to hned ako pride na nejaky vaznejsi pisomny prejav. Nakolko tie veci sa vzdy ucia najskor na zivom modeli.
u nás boli najskôr ako prijímačky - zápis či na to dieťa má.
keďže dcéra bola v mš tak som doniesla jej kresby...
to im stačilo.
ja som chodila na klavír a tiež boli prijímačky - ceruzkou som vyťukávala takty podľa učiteľky.
zisťovala či nie som "barvohluchá" ....😝
A primacky chces ako spravit? Ved tam musia byt nejake umelecke/vytvarne predpoklady. To je akokeby som povedala,ci nevadi,ze chcem ist na gympel,ked neviem matiku.
@iwesska
@deti95060810 ale na niektore komercne skoly umelecke sa prijimacky nerobia. Nasla som napr Art Pegas v Nitre. Atelier medea, aj ZUS Rosinskeho prijimacie skusky robi, ale vsetky zrejme nie.
Dá sa naučiť všetko, ako cvičená opica, takže smelo do toho. Veď cvičenie robí majstra.
Vies kreslit?? Bavi ta to?? Povedal ti niekto ze pekne kreslis?? Na zhsku statnu musis spravit prijimacky a hlasi sa tam dost deti..dcerka chodi na sukromnu druhy rok tam skusky neboli. No niesom spokojna stale odpadava a my len platime..pojde na skusky do statnej
Baby a to sa da na zus prihlasit ako dospely? Popri praci?
@hederamonstera ano
To je super, to aj ja chcem😂
@hederamonstera jasne, ze da, tiez som chodila, je to super..
@slavomira236 Ja som tam talentovky nerobila ako dieta
Odbor na strednej/vysokej skole ci o co ide?