Priebeh štátnic

anna393
14. máj 2024

Ahojte baby za chvilu mam statnice na KU v Ruzomberku a chcela by som vediet co je na tom pravdy co sa tyka obhajoby ze si mozem prichystat nejake body ohladom bakalarskej prace a im to tam vysypať😅 .. obhajobu a statnice mam v 1 den cize stresy mam neskutocne a znamy ktory studoval ale niekde inde nam povedal ze mozme sa niekoho z komisie opytat v akom poradi budu usporiadane obalky ze sa na chodbe mozme dohodnut kto si aku vezme temu ... dakujem za info 😉

lukbe
14. máj 2024

@anna393 to ako fakt? Ešte tu je niekto schopný napisat a pýtať sa, ako sa podvádza pri štátniciach!? Čo môžeme čakať na Slovensku???🙈🙈🙈

zuzana76
14. máj 2024

🙈 otras

la_dolce_vita
14. máj 2024

Nastastie tuto skolu nikto neberie vazne...

januska12323
14. máj 2024

Panenko Mária podsrpenska vidíš to?

kacena4
14. máj 2024

ano je to tak, na som v BA na UK a tiez som na obhajobe BP mala v ruke karticky s poznamkami k jednotlivym slide keby mi vypadol od stresu text. normalne som sa komisii spytala ci ich mozem drzat v ruke a keby som chytila okno pozriet do nich. dovolili mi bez problemov
ku statniciam je to kolosalna kravina... ani sa nejdem vyjadrovat

lukbe
14. máj 2024

@kacena4 ale to je iné, ona píše o témach pri odpovediach.

1ryba
14. máj 2024

Ja som ani na jedných štátniciach obálky
s otázkami nezažila. Otázky boli napísané na nastrihaných papierikoch a otočené písmom dole. Boli poukladané na lavici jeden vedľa druhého. Takže radšej sa uč a nerozmýšľaj nad podvodom. Alebo vieš čo spýtaj sa niekoho z komisie ako sú položené otázky a poletíš kozmickou rýchlosťou odtiaľ.

lukbe
14. máj 2024

@1ryba problém je ten, že sa to robí aj na SŠ aj na vysokých. Povedali mi to moji bývalí žiaci. Pýtali sa ich spolužiaci na výške, či oni sa museli učiť všetky otázky, že ved my sme mali dohodnuté, čo si vytiahneme. Je to svinstvo, čo sa niekde robí.

paola881
15. máj 2024

Ale ty splietaš dve veci dokopy . Aj ja som mala obhajobu a štátnice v jeden deň . Obhajoba - klasika na USB , slajdy , mala som v ruke malú pomôcku keby mi vypadlo čo je v slajdoch .
Ale témy štátnic sme mali na papierikoch a ťahali sme , vždy sme boli dnu dvaja , vytiahli sme témy a mali čas na prípravu ( vnútri pri komisii ) Nedokážem si predstaviť , kto by a ako by sa išiel pýtať ľudi z komisie v akom poradí sú otázky atd .. veď to je riadne mimo čo už ľudia dokážu 🫠😂

maryetta
15. máj 2024

Fiha. Sice som studovala inde ale… neviem si predstavit kto by mal odvahu ist za niekym a dohodnut sa na otazkach 🙈
Ako na maturite tak aj na statniciach boli ci uz obalka alebo cislo pomiesane z ktorych sme si tahali. Takze nebolo ako to ustriehnut.

A co sa tyka obhajoby. Tiez som to mala v jeden den. A mala som len body o ktore som sa mohla opriet. Ale ja som mala super temu a celu pracu som vedela kludne aj odrecitovat.
Oponent ma chcela aj nachytat ale nedala som sa 💪🏼 proste som mu aj vedela povedat na ktorej strane je co napisane. Rozdiely vo vyrazoch a podobne.

athelas86
15. máj 2024

K obhajobe by si mohla mať povolený vlastný text - tam ide o tvoju vlastnú prácu, prezentáciu vlastného diela. Keď máte mať aj powerpoint, tak si môžeš poznámky pripraviť elektronicky napr. priamo do ppt súboru.

K štátniciam nemôžeš mať žiadne poznámky, všetko musíš vedieť z hlavy, ale po vytiahnutí otázky budeš mať čas na prípravu a porozmýšľanie.

zuzana76
15. máj 2024

@lukbe taketo skoly by mali zrusit