Ahojte baby za chvilu mam statnice na KU v Ruzomberku a chcela by som vediet co je na tom pravdy co sa tyka obhajoby ze si mozem prichystat nejake body ohladom bakalarskej prace a im to tam vysypať😅 .. obhajobu a statnice mam v 1 den cize stresy mam neskutocne a znamy ktory studoval ale niekde inde nam povedal ze mozme sa niekoho z komisie opytat v akom poradi budu usporiadane obalky ze sa na chodbe mozme dohodnut kto si aku vezme temu ... dakujem za info 😉
🙈 otras
Nastastie tuto skolu nikto neberie vazne...
Panenko Mária podsrpenska vidíš to?
ano je to tak, na som v BA na UK a tiez som na obhajobe BP mala v ruke karticky s poznamkami k jednotlivym slide keby mi vypadol od stresu text. normalne som sa komisii spytala ci ich mozem drzat v ruke a keby som chytila okno pozriet do nich. dovolili mi bez problemov
ku statniciam je to kolosalna kravina... ani sa nejdem vyjadrovat
Ja som ani na jedných štátniciach obálky
s otázkami nezažila. Otázky boli napísané na nastrihaných papierikoch a otočené písmom dole. Boli poukladané na lavici jeden vedľa druhého. Takže radšej sa uč a nerozmýšľaj nad podvodom. Alebo vieš čo spýtaj sa niekoho z komisie ako sú položené otázky a poletíš kozmickou rýchlosťou odtiaľ.
Ale ty splietaš dve veci dokopy . Aj ja som mala obhajobu a štátnice v jeden deň . Obhajoba - klasika na USB , slajdy , mala som v ruke malú pomôcku keby mi vypadlo čo je v slajdoch .
Ale témy štátnic sme mali na papierikoch a ťahali sme , vždy sme boli dnu dvaja , vytiahli sme témy a mali čas na prípravu ( vnútri pri komisii ) Nedokážem si predstaviť , kto by a ako by sa išiel pýtať ľudi z komisie v akom poradí sú otázky atd .. veď to je riadne mimo čo už ľudia dokážu 🫠😂
Fiha. Sice som studovala inde ale… neviem si predstavit kto by mal odvahu ist za niekym a dohodnut sa na otazkach 🙈
Ako na maturite tak aj na statniciach boli ci uz obalka alebo cislo pomiesane z ktorych sme si tahali. Takze nebolo ako to ustriehnut.
A co sa tyka obhajoby. Tiez som to mala v jeden den. A mala som len body o ktore som sa mohla opriet. Ale ja som mala super temu a celu pracu som vedela kludne aj odrecitovat.
Oponent ma chcela aj nachytat ale nedala som sa 💪🏼 proste som mu aj vedela povedat na ktorej strane je co napisane. Rozdiely vo vyrazoch a podobne.
K obhajobe by si mohla mať povolený vlastný text - tam ide o tvoju vlastnú prácu, prezentáciu vlastného diela. Keď máte mať aj powerpoint, tak si môžeš poznámky pripraviť elektronicky napr. priamo do ppt súboru.
K štátniciam nemôžeš mať žiadne poznámky, všetko musíš vedieť z hlavy, ale po vytiahnutí otázky budeš mať čas na prípravu a porozmýšľanie.
@anna393 to ako fakt? Ešte tu je niekto schopný napisat a pýtať sa, ako sa podvádza pri štátniciach!? Čo môžeme čakať na Slovensku???🙈🙈🙈