Pri starších si pripadám ako hlupák

6. júl 2020

Ahojte potrebujem radu. Môj manžel je odomňa o 10 rokov starší a ja mám 28. Problém je ten, že si pri jeho kamarátoch a rodine si pripadám ako hlupák. Som pri nich nervózna a keď som nervózna, tak potom hovorím aj veci zo súkromia čo by som normálne ani nepovedala. Len pri nich si pripadám ako nejaká mladá žaba, ktorá sa ako keby "musí obhajovať pred mamou", vôbec sa neviem uvoľniť a správať sa normálne. S manželom sa cítim fajn a pri ňom ani nevnímam náš vekový rozdiel. Ale ako sme niekde s jeho kamarátmi alebo rodina, tak sa stále bojím, že čo si o mne pomyslia a ak sa budem chovať ako decko, tak čo si povedia o manželovi? Že aku trúbu si to vzal. A keď som taká nervózna, tak potom vždy trepnem nejakú blbosť a už vážne vyzerám ako decko. Stále si vravím, veď už nie si decko, veď máš dve deti si po škole atď. Ale keď sa s nimi stretneme, tak zas si pripadám ako decko. Oni sa spolu vždy majú o čom baviť a ja nejako nechápem alebo sa teda neviem zapojiť. Keď sme s manželom sami, tak si rozumieme a nebojím sa byť sama sebou, vždy sa vieme o všetkom porozprávať. Pritom každý sa chová normálne, ale teda ja ako keby som sa zasekla a neviem na nič normálne reagovať. Čo mám robiť ako s tým bojovať?

silviazlat
7. júl 2020

Chovaj sa, ako ti je prirodzené. Nerieš iných, ani čo si myslia. Buď sama sebou. Skús možno viac počúvať, ako rozprávať a zapoj sa vtedy, ak máš čo k téme povedať. Nie za každú cenu...

0silvia0
7. júl 2020

presne, suhlasim s @silviazlat, nemusis stale nieco rozpravat len aby si rozpravala, nechaj s jeho znamymi komunikovat manzela. Ty sa usmievaj a venuj sa detom, casom sa to mozno zlepsi. Tiez mam manzela starsieho o 11 rokov...

thoughtfulweirdo
7. júl 2020

Medzi mnou a mojim muzom je este vacsi rozdiel, ale tym, ze mame dieta, domacnost a tak dalej, necitim sa pri jeho kamaratoch a rodine o nic menej "dospelo". Zo zaciatku som mala trochu blby pocit, ale uz som to prestala riesit, ved co je na tom, nech by si aj o mne mysleli cokolvek. Ja si o niektorych z nich tiez myslim svoje 😅 ale ani nemam zo seba pocit, ze by som sa spravala ako decko. A patrim medzi tych, co skor pocuvaju a nekvakaju do vetra, ked nemaju co povedat.

deti95060810
7. júl 2020

nehraj sa na niečo čo nie si a všetko bude OK...😉

rubinka
7. júl 2020

Tak sed a počúvaj, nezapajaj sa za každú cenu. Využi že máte deti a motaj sa okolo nich. Hostí obsluz ale vysedávať tam nasilu nemusíš keď si nemáte čo povedať.