Prezentácia britská kultúra

emryn2000
19. nov 2022

Dobrý deň, potrebovala by som nejaký nápad na prezentáciu o britskej kultúre. Môže to byť čokoľvek, fantázií sa medze nekladú.
Ďakujem.

mikadooo
19. nov 2022

@emryn2000 oddelené kohútiky na studenú a teplú vodu 😄. To asi nikde inde som nevidela len v UK 🤭. Buď si ruky umyješ v ľadovej, alebo vo vrelej vode. Toto sú pákové, ak chceš úplnú klasiku, tak boli kohútikové. Obrázok kohútikových som ale cez google takto rýchlo nenašla.

lazzo
19. nov 2022

@mikadooo 😁😁😁

emryn2000
autor
19. nov 2022

@mikadooo 😂😂😂super

simsalabim
19. nov 2022

@mikadooo take maju aj v Irsku 😅

mikadooo
19. nov 2022

@simsalabim hmm tak tam sme mali asi modernejšie ubytko alebo čo 🤭🤭🤭. Ešte ma napadlo, že sa tam veľmi rôznorodo obliekajú. Je úplne bežné stretnúť tam v decembri chlapa v kraťasoch a kroksoch, ako stojí na zastávke vedľa zababušenej ženy. 🙂. Možno sa bude dať vygoogliť aj taká foto.

simsalabim
19. nov 2022

@mikadooo ano, toto obliekanie je bezne aj v Britanii aj v Irsku. Mne je az zle, ked je 10 stupnov, leje a oni maju na rukach babatko s bosymi nozickami a dazd mu pada na holu hlavicku 🙈 A tie kohutiky - v oboch krajinach uz mavaju aj kohutiky na nas sposob. Ale stale najdes aj tie delene 🤦‍♀️

liusa82
19. nov 2022

Mne sa napríklad u nich páčia tie ich vysúvacie okná na domoch a bytoch sash box či ako sa to volá,neviem už presne. Mám rodinu Londýne tam som to videla na každom kroku.Chcela som to aj ja u nás na sk na dom ale nenašla som také nič.Firmu ktorá by to robila.A nevidela som tam ani sieťky na oknách.

simsalabim
19. nov 2022

@liusa82 v Londyne celkove je nejako malo hmyzu. Dcera sa vzdy tesi, ked piknikujeme v nejakom parku a ziaden hmyz nas neobtazuje, ci uz mravce, osy, pavuky….

kandelabra
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mimikas
21. nov 2022

Napr. V kuse pijú čaj, jedia sednvice, hlavne jedlo je večera, majú radi koberce a v domoch sýte farby, čím bujarejsie tým lepšie. Počasie je naozaj téma c. 1 na rozhovor a vkuse sa naň sťažujú, je jedno aké je, šoférujú na opačnej strane, slovo Fuck dokážu použiť na 350tis spôsobov a je odpoveďou na všetko.
Zas na druhej strane sú to veľmi kľudný vodiči, majú málo dopravných nehôd, obieha tam málokto, majú rovnošaty v školách, zbožňujú fish and chips a Kari na všetky spôsoby. Vkuse chodia na párty a naozaj tam nie je vekové obmedzenie.

mimikas
21. nov 2022

@kandelabra asi záleží od osoby, môj muž a aj celá jeho rodina sa doma vyžívajú ale napr. nikto z nich nemá umývačku riadu. Energie a špeciálne kúrenie je u nich externé drahé a v domoch majú v priemere 19C a v zásade chodia doma bosý a v tričkách s krátkym rukávom.

kandelabra
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mimikas
21. nov 2022

@kandelabra myslím že to je individuálne, ale pokiaľ si patam všade sme sa vyzuvali ale každý je iný. Ale.tie koberce všadea fascinovali, úplne naj sa mi rátal koberec v kúpeľni