Preukaz študentva vysokej školy – ISIC

sovica
4. sep 2024

Kočky, viete mi poradiť, či bude synovi stačiť preukaz študenta ISIC, ktorý by mal dostať pri zápise na VŠ alebo treba vybaviť ešte nejaké iné preukazy na dopravu? Keď aktivuje ISIC na škole, bude mu zľava platiť na všetku dopravu (vlaky, autobusy aj MHD), alebo si ešte niečo musí aktivovať, prípadne dovybavovať priamo u dopravcov? Ešte spomeniem, že bude študovať v Nitre, čiže ak sem prispeje nejaká mamička z Nitry, či je nutnosť vybavovať zvlášť aj kartu na MHD alebo tá zľava cez ISIC je dostatočná.
Ďakujem za každé relevantné info 🙂

ptvw
4. sep 2024

Na 99 % som si istá ze isic na toto stačí, kamoška študovala síce roky dozadu v Nitre ale mala len isic aj na MHD...nemyslím ze by sa to zmenilo, a teda predpokladám ze ide na denné🙂

mandzula
4. sep 2024

Skoly vydavaju ISIC karty s cipom a tieto platia aj v doprave. Teraz som to prave riesila, pretoze dcera prestupovala zo skoly, ktora mala ISIC, na skolu, ktora ISIC nema a zlava na dopravu platila len s cipovym ISICom. Cestovavala busom aj vlakom plus si na ISIC vybavovala elektricenku, konkretne v BA.

sovica
autor
4. sep 2024

@mandzula, píšeš "Cestovavala busom aj vlakom plus si na ISIC vybavovala elektricenku..." Čiže aj keď bude mať ISIC, tak by si mal ísť ešte vybaviť kartu na MHD? Či to zle chápem? Lebo na stránke MHD Nitra sa píše, že študenti 18-25 majú nárok na zľavnené cestovné na základe preukazu na zľavu.

mandzula
4. sep 2024

@sovica ano, elektricenku si vybavovala cez aplikaciu IDS v mobile, tak nas usmernili na infolinke. Bolo to v BA, NR to ma mozno inak. Ale teraz citam poriadne a vidim, ze riesis VS, moja je SS, tak pardon, ak zavadzam.🥴🙂

bibina32
4. sep 2024

@sovica Na vlak si treba tiež vybaviť preukaz, stačí ISIC kartu dať pri okienku na železničnej stanici. Bude mať vlaky zadarmo, ale lístok si treba vždy kúpiť.

domiikk18
4. sep 2024

Študujem na VŠ v Nitre a ja, aj moji spolužiaci máme vybavenú dopravnú kartu na zľavu. Dá sa vybaviť v pobočke v Nitre a myslím, že by sa mala dať vybaviť aj online cez stránku https://eshopnitra.transdev.sk/#/ .

sovica
autor
4. sep 2024

@mandzula @bibina32 Aj som si myslela, že k tej ISIC bude treba ešte niečo vybaviť priamo u dopravcov...

sovica
autor
4. sep 2024

@domiikk18 Takže okrem tej ISIC, treba vybaviť aj dopravnú kartu na zľavu na MHD, dobre to chápem? A tá zľava platí tak, ako je uvedené na stránke MHD, mesačná 15€, štvrťročná 40€ atď?
Pri tej pozvánke na zápis majú uvedené, čo si majú doniesť. Je tam napísané aj - potvrdenie na dopravu (v prípade potreby). To znamená, že si má stiahnuť nejaký dokument od MHD, železníc, SAD...a tie mu škola potvrdí?

domiikk18
4. sep 2024

Áno, treba si k tomu vybaviť kartičku pokiaľ chce zľavy na MHD. Áno, na zápis si berie všetky potvrdenia, ktoré chcete potvrdiť a oni to tam hneď potvrdia. No myslím, že nám na vybavenie tej kartičky stačila len fotka, OP a potvrdenie o návšteve školy. A potvrdenie o návšteve dostane na zápise, tak s tým potom stačí ísť na pobočku.

sszuzu8
4. sep 2024

@sovica Isic je preukaz na zľavu :=)