Ahojte, je tu niekto, kto chodil na medicinu a v prvom, druhom alebo tretom rocniku odisiel a zacal studovat na nejakej inej VS, popripade na prirodovedeckej fakulte?
Ja som momentalne v druhom rocniku na medicine, ale studium som si prerusila a od septembra by som chcela ist na bio-chem alebo na biochemiu, mam ukonceny prvy rocnik a aj zimny semester druheho rocnika, zaujimalo by ma uznavanie predmetov a tiez aj nabeh na novej skole. Kedze u mna prestup suvisi s vyhorenim a momentalne si pripadam, ze sa nenaucim uz ani jednu stranu.
Dakujem vam 🙂
@klaudiija ja poznám jednu doktorku ktora ukoncila medicínu a potom začala študovať farmáciu, prvy ročník jej uznali, takže začala od 2.ročnika farmaciu, a rozdielové skúšky neviem z čoho spravila.
To asi bude najlepšie keď sa spítaš na fakulte kde by si chcela ísť študovať.
Ale si myslím škoda tej medicíny keď si už tak dlho vydražala, viem neni to lahke ale aj tak
@miskamicha no len ide o to, ze ten prvy rocnik bol distancny a velmi som nevedela, do coho idem a o com to cele je 🙂 druhy uz bol prezencne, ale trebalo sa ucit nonstop. Zvazila som si priority v zivote a medicina to teda nie je. Chcela by som ist urcite vedeckym smerom.
@ildiko36 ano, na studijnom som sa uz informovala, skor ma zaujimala osobna skusenost niekoho, ze ktore predmety mu uznali a tak 🙂
@klaudiija S prírodovedeckou sa zamestná v 80% prípadov ako učiteľka. Do vedy len málokto sa odtiaľ dostane. Veľmi veľký natresk. Predmety veľmi teoretické.
Keď už si sa dostala na medicínu, tak sa skus posnažiť. Ak potrebuješ oddych, vezmi si voľno - proste dva týždne chod niekam do prírody, bez internetu, bez kníh.
Ak odtiaľ odídeš a pôjdeš na prírodovedecku, tak stratíš dosť veľa. Jedine žeby si teda chcela učiť. Vtedy je to vhodná škola.
ja Ta chapem. Mnohi spoluziaco odisli, nenasli sa v tom. Myslim ze im par predmetov uznali. Drzim palce.
@alexandra2010 dakujem 🙂
v poslednom čase je tu veľa diskusií o medicíne, skús prípadne pozrieť.. ak teda tie predchádzajúce nie sú tiež tvoje ;) ale určite by som sa informovala na študijnom oddelení.. ja som bola na filozofickej a viem, že keď niektorí spolužiaci odchádzali a chceli prejsť na spriatelený odbor, tak nie všade to bolo úplne jednoduché a niektorí museli začať od prvého ročníka..
@klaudiija tak myslim ze sa uzvavaju predmety 5 rokov spätne..len neurob chybu...aby si nelutovala...proste prve 3 roky su teoreticke ucis sa veci ktore aj tak nikdy potom uz nepouzijes.....potom je to už ine 🙂
@klaudiija Ahoj, posielam veľa síl a schopnosť vytrvať. Nasávala si mnoho informácií a hlava si to triedi, ukladá. S nadmerným stresom a obavami také triedenie a ukladanie je náročnejšie a v prípade informácií, ktoré mozog vyhodnotí ako nadbytočné, im už nedovolí uložiť tak ľahko a v extrémnom množstve ich už neprijme, nedovolí uložiť a naviac, vyhodí a zbavuje sa informácií, ktoré vyhodnotí ako zbytočné. Nie, nezabudneš na to, len si hlava tie info uloží niekam, kde ich nenájde vedomie, ale podvedomie áno.
Potrebuješ čas a regeneráciu síl, poznáš sa, vieš, čo Ti nabije sily. Hlava Ti opäť dovolí prijať ďalšie a ďalšie nové info, keď dostane čas spojený s príjemnými pocitmi.
Môže to byť pobyt na čerstvom vzduchu, príjemný rozhovor s niekým, kto Ťa vypočuje, dopriatie pohybu.
Chceš vedieť presne skúšky, ktoré by uznali, no táto info je veľmi individuálna, pretože záleží aj na rozhodnutí skúšajúceho na predmete. Iný skúšajúci, iný prístup.
Rada by som Ti napísala, aby si pokračovala ďalej s motiváciou ísť za tým, čo Ti hovorí Tvoj vnútorný hlas.
@lenkakravcova vo vede nie je absolútne žiaden natresk, ja neviem nájsť doktoranda biológa už 5 rokov a to čo k nám príde je ako absolvent z pomocnej školy.
@zeldia v akom presne špecifickom odbore biológie hladate? (ja som písala o botanike a zoologii, verím ze mikrobiológii alebo genetike je to iné 🙂)
@lenkakravcova presne toto hľadám botanika plus zoológia ak by si mala záujem od septembra vieme otvoriť novú temu. Štipendium je okolo 1000e po minimovej skúške.
@zeldia Zaujímavé. Ja som šla nakoniec po odchode z biológie na Ekologické poľnohospodárstvo v Prahe 🙂 v tom plánujem pracovať o pár rokov po materskej na živnosť.
Prajem nech rýchlo nájdete vhodného adepta.
@lenkakravcova vidíš a ja som už chcela od teba pýtať životopis a odporúčanie zo školy inak ekologické poľnohospodárstvo je tiež to čo by sa dalo aj externe🙂))) aj dobrá téma by sa k tomu našla.
@klaudiija boooze vydrz este ak ta to bavi... to zleee sa coskoro skonči. Ako lekarka budes mat pracu stale a budes vdacna ze si vydrzala.