Prestup na inú vysokú školu

lido123
1. máj 2024

Ahojte, potrebujem poradiť. Po letnom semestri chcem vymeniť vysokú školu. Na tejto škole ktorej práve som nechcem ani skúšky dokončiť, pravdepodobne ma vyhodia hneď po nich na konci júna. A moja otázka je, ak brigádujem a oni ma vyhodia na konci júna a zápis na druhej škole je až v septembri, tak môžem 2 mesiace medzitým kým nebudem mať status študenta brigádovať? Musím ísť na úrad práce ? Ďakujem za odpovede.

veronka1996
1. máj 2024

Ja som sa nechala takto vyhodiť zo školy po prvom ročníku, lebo ma vôbec nebavila. Ale na tej škole (FEI STU) sa oficiálne vyhadzovalo až na prelome augusta a septembra, lebo ešte koncom augusta boli nejaké opravné termíny. Takže ešte do začiatku septembra som bola oficiálne študent, až kým mi neprišiel z fakulty list o vylúčení zo štúdia.
Potom som šla na FHI EU, tam to fungovalo rovnako, vyhadzovalo sa až koncom augusta (nie nie, odtiaľ som sa už vyhodiť nenechala, aby nevzniklo nedorozumenie 🙂). Zisti si, ako to funguje na Tvojej škole, každá to ma nastavené asi inak - že kedy robia sumarizáciu kreditov a podľa toho vyhadzujú.

thirstymonk
1. máj 2024

@lido123 Prestup, predpokladam, že riešiš už vopred. TEda nie až "pri zapise". Mal som rovnaký problém, len môj problém bol v tom, že vypršala akreditacia môjho odboru (fyziky) a tak sme boli nútení prestúpiť na UPJŠ. No a tam už to nebolo také dva plus dva jak v RK... takže som to skoro hneď aj vzdal.