Potrebovala by som poradiť ako postupovať ďalej.. syn študoval rok na výške a štúdium prerušil. Ako ďalej pokračovať? Tvrdí, že je stále prihlásený. Podľa mňa si musí pýtať papier zo školy, keďže nepokračuje ďalej a prihlásiť sa na zdravotnú a doplatiť si zameškané... ďakujem
treba sa informovat na fakulte, nie vsade sa da prerusit 1r. az v 2r. sa da treba o to pisomne poziadat dostane rozhodnutie a podla toho vie ci je to prerusenie a dokedy a ano potom treba poriesit bud urad prace/pracu/alebo dobrovolne poistenie od kedy ma prerusenie
@zuzka34 ja som mala prerušenie štúdia na jeden semester. Na ten čas som nebola študentom a musela som sa zahlásiť na zdravotku. Ja som si vtedy našla prácu na TPP. Domov mi prišiel oficiálne papier, vtedy mi nesiel ani isic a myslím že rodičia nedostavali prídavky. Už je to dávno, nepamätám si to presne, ale určite som musela toho viac vybaviť okolo toho.
@mariaveronikag ďakujem nie nepracuje zatiaľ. Najprv bol v tom že pošlú papier zo školy a teraz vraví, že je prihlásený stále. Tak ja neviem... ďakujem za odpoveď
@kacena4 no kolegyňami spomínala, nepamätá si presne tiež keď jej syn prerušil štúdium bol naďalej prihlásený.. čo mi nejako nepasuje. Možno záleží ozaj od školy. No nič skúsim tam zavolať budúci týždeň a popýtať sa syna hlavne od kiaľ tú informáciu má.. zo školy zatiaľ nič neprišlo
keď štúdium prerušil, tak tam nie je zapísaný a je povinný nahlásiť zmenu platcu poistného, alebo, ak je samoplatič tak doplatiť dlh. Syn teraz niekde pracuje?