Preplatenie kurzu úradom práce

12. máj 2024

Ahojte. Bude v tomto roku úrad práce znova preplácať kurzy pre zamestnaných?
Hľadám, googlim… avšak žiadne podrobnejšie informácie neviem nájsť.
Ď

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
natalia1619
12. máj 2024

Prepláca aj teraz prebieha, od 1.4. Treba sa informovať na úrade práce u vás.

sims122
12. máj 2024

Zručnosti pre trh práce sa to volá

kabinka11
12. máj 2024

Ahoj, bola som sa na to informovať. Preplácať budú, majú nejaký rozpis žiadnych profesií a podla toho budú žiadosti schvaľovať. Podmienky že sú o dosť prísnejšie, nakoľko zistili, že zamestnávatelia tento projekt využívali na školenia svojich zamestnancov.

estellas
12. máj 2024

Áno, budú teraz som požiadala o kurz. Ja som požiadala ako nezamestnaná ale videla som že už aj zamestnaní už žiadajú. Musíš si dávať pozor na dátum kedy požiadáš o kurz. Požiadať musíš minimálne 30 dní pred začatím kurzu. Keď podaš neskôr tak ti nechvália.

autor
12. máj 2024

Dakujem vám za informacie 💙😊

avocmada2
12. máj 2024

Teraz beží ten projekt Zručnosti pre trh práce. Bola som sa informovať ako zamestnaná no v súčasnosti na RD. Tak môžem ísť len na kurz, ktorý by som nemohla využívať pre svojho súčasného zamestnávateľa.

bosorkabb
12. máj 2024

Áno prebieha projekt zručnosti pre trh práce. Poznám zopár ľudí ktorým to už schválili. Treba ísť na úrad práce, dajú vám tlačivo. Je to v celku jednoduché.

leadan
22. máj 2024

Prosím vás ako to prebieha? Kurz o ktorý by som mala záujem si nájdem sama a úrad práce to schváli alebo nie? Alebo mi na up ponúknu z čoho sa dá vybrať? Som na úp krátko, mám aj podporu, keďže som pracovala pred tým, tak neplánujem 6 mesiacov ísť do práce ale spraviť si kurz. Aký kurz odporúčate?

kabinka11
22. máj 2024

@leadan vyberieš si kurz o ktorý máš záujem. Ja som si vybrala od edu.co. Potom pôjdeš na úrad, a pani ti povie, či je daný kurz žiadaný na trhu práce.

leadan
22. máj 2024

@kabinka11 ďakujem a vedela by si aj poradiť, s ktorým konkrétne by som sa vedela najlepšie uplatnit na trhu práce? Nemám ani šajnu do čoho ísť.. ale chcem využiť možnosť rozšíriť si vzdelanie a úplne zmeniť zamestnanie

kabinka11
22. máj 2024

@leadan neviem Ti poradiť, nepoznám ťa, neviem v akej oblasti pracuješ ani co by si chcela robiť. Viem ti len poradiť, že bolo treba doložiť inzerát, kde hľadajú zamestnanca bez praxe.

leadan
23. máj 2024

@kabinka11 a nie je to to isté, ako keď niekto skončí školu a hľadá si prvé zamestnanie a nemá prax? Prvé zamestnanie bude bez praxe. Veď nato sú tie kurzy, alebo sa mýlim?

kabinka11
23. máj 2024

@leadan ono to je myslené tak, že ak si poziadaš o nejaký kurz a v ponuke práce vyžadujú prax, tak asi nieje veľká šanca, že ti ho schvália. Ono je to teraz dosť obmedzené.

leadan
23. máj 2024

@kabinka11 takže keď si pôjdem požiadať na úp o schválenie kurzu ktorý si vyberiem, musím prísť aj s konkrétnou ponukou zamestnania, kvôli ktorej si chcem robiť kurz? Ale to po skončení kurzu nemusí byť už aktuálne..

estellas
23. máj 2024

@leadan Áno, musíš priniesť aj ponuku práce. Nemusíš tam nutne nastúpiť treba priniesť inzerát aby si dokladovala že sú voľné miesta. Mne nehovorili že musím hneď nastúpiť po kurze. Len povedali že mám priniesť inzerát.
Dátum nástupu by mal byť po kurze. Ja som mala problém nájsť taký inzerát, tak som dala taký, kde písalo nástup dohodou to mi uznali.
Musíš žiadosť priniesť 30. dni pred začiatkom kurzu. Lebo dlho trvá schvaľovanie.
Keď pôjdeš na úrad a popýtaš papiere tak ti všetko vysvetlia.

leadan
23. máj 2024

@estellas ďakujem 🙂

kikuska1565
6. aug 2024

@estellas a môžem sa opýtať, či musel byť inzerát z vášho mesta a okolia alebo na tom nezáleží a môže byť aj z iného mesta? Ďakujem

estellas
6. aug 2024

@kikuska1565 Ja som dala inzerát z iného mesta a písalo tam že aj s ubytovaním. Pani na úrade mi to uznala a povedala že môže byť aj taký.