Ahojte. Bude v tomto roku úrad práce znova preplácať kurzy pre zamestnaných?
Hľadám, googlim… avšak žiadne podrobnejšie informácie neviem nájsť.
Ď
Prepláca aj teraz prebieha, od 1.4. Treba sa informovať na úrade práce u vás.
Zručnosti pre trh práce sa to volá
Ahoj, bola som sa na to informovať. Preplácať budú, majú nejaký rozpis žiadnych profesií a podla toho budú žiadosti schvaľovať. Podmienky že sú o dosť prísnejšie, nakoľko zistili, že zamestnávatelia tento projekt využívali na školenia svojich zamestnancov.
Áno, budú teraz som požiadala o kurz. Ja som požiadala ako nezamestnaná ale videla som že už aj zamestnaní už žiadajú. Musíš si dávať pozor na dátum kedy požiadáš o kurz. Požiadať musíš minimálne 30 dní pred začatím kurzu. Keď podaš neskôr tak ti nechvália.
Dakujem vám za informacie 💙😊
Teraz beží ten projekt Zručnosti pre trh práce. Bola som sa informovať ako zamestnaná no v súčasnosti na RD. Tak môžem ísť len na kurz, ktorý by som nemohla využívať pre svojho súčasného zamestnávateľa.
Áno prebieha projekt zručnosti pre trh práce. Poznám zopár ľudí ktorým to už schválili. Treba ísť na úrad práce, dajú vám tlačivo. Je to v celku jednoduché.
Prosím vás ako to prebieha? Kurz o ktorý by som mala záujem si nájdem sama a úrad práce to schváli alebo nie? Alebo mi na up ponúknu z čoho sa dá vybrať? Som na úp krátko, mám aj podporu, keďže som pracovala pred tým, tak neplánujem 6 mesiacov ísť do práce ale spraviť si kurz. Aký kurz odporúčate?
@leadan Áno, musíš priniesť aj ponuku práce. Nemusíš tam nutne nastúpiť treba priniesť inzerát aby si dokladovala že sú voľné miesta. Mne nehovorili že musím hneď nastúpiť po kurze. Len povedali že mám priniesť inzerát.
Dátum nástupu by mal byť po kurze. Ja som mala problém nájsť taký inzerát, tak som dala taký, kde písalo nástup dohodou to mi uznali.
Musíš žiadosť priniesť 30. dni pred začiatkom kurzu. Lebo dlho trvá schvaľovanie.
Keď pôjdeš na úrad a popýtaš papiere tak ti všetko vysvetlia.
@estellas a môžem sa opýtať, či musel byť inzerát z vášho mesta a okolia alebo na tom nezáleží a môže byť aj z iného mesta? Ďakujem
@kikuska1565 Ja som dala inzerát z iného mesta a písalo tam že aj s ubytovaním. Pani na úrade mi to uznala a povedala že môže byť aj taký.