Je tu niekto kto by mi poradil či úrad práce aj naďalej prepláca niektoré kurzy ako je napríklad kurz účtovníctva? Alebo je to momentálne pozastavené?
@slavkarei ja som sa pred tyzdnom pytala vrak preplacaju treba si najst zaplatit a poziadat o preplatenie. Ale ja som nezamestnana
@slavomira236 prosím v ktorom meste vám povedali ze preplácaju? Mňa tiež odbili ze je to pozastavené a nevedia ci bude niečo ešte.
@danjeliiik humenne
Pre zamestnaných je to pozastavené. Pre nezamestnaných možno nie, to je iný projekt.
@slavkarei ani pre zamestnanych ani pre nezamestnanych nie je teraz moznost preplacat kurzy. Vsetko skoncilo oktober/november. Na nove info k projektom stale cakame, aj ked v mediach uz nejake clanky boli. Najlepsie sa informovat po novom roku na svojom urade.
Ku kazdemu preplatenemu kurzu musite mat s uradom spisanu dohodu. Moznost najprv si zaplatim sama a potom si date preplatit nie je mozna. V kazdej dohode su stanovene podmienky za akych pride k preplateniu kurzu. Prosim budte trpezlive, bola zmena vlady, vsetko sa teraz analyzuje a posudzuje 😀
@zania ja len pys co mi povedala led som sa bola hlasit a pytala sa na kurzy. Ze uz nepinukaju oni ako niekedy ale simam najst zaolatit a poziadat
@slavomira236 ano, urad neponuka kurzy. Musite si sama najst, nasledne pred nastupom na kurz(kazdy projekt mal stanovene obdobie kolko dni pred zaciatkom kurzu treba mat podanu ziadost) spise urad s vami dohodu a potom prinesiete po ukonceni kurzu fakturu a potvdrenie o absolvovani kurzu(pripadne ine doklady ako dochadzka,...).
Najst,zaplatit a poziadat - dajte si na to pozor, aby potom neostali pre plac,ze nechcu preplatit. Ja len v dobrom, lebo takychto ludi bolo plno, co prisli so zaplatenim kurzom a uz sme nemali sancu nic preplatit
@slavkarei projekt skoncil v októbri budúci rok bude iný ešte nepovedali aky