Preplatenie kurzu cez úrad práce

slavkarei
18. dec 2023

Je tu niekto kto by mi poradil či úrad práce aj naďalej prepláca niektoré kurzy ako je napríklad kurz účtovníctva? Alebo je to momentálne pozastavené?

eliska13
18. dec 2023

@slavkarei projekt skoncil v októbri budúci rok bude iný ešte nepovedali aky

slavomira236
18. dec 2023

@slavkarei ja som sa pred tyzdnom pytala vrak preplacaju treba si najst zaplatit a poziadat o preplatenie. Ale ja som nezamestnana

danjeliiik
18. dec 2023

@slavomira236 prosím v ktorom meste vám povedali ze preplácaju? Mňa tiež odbili ze je to pozastavené a nevedia ci bude niečo ešte.

slavomira236
18. dec 2023

@danjeliiik humenne

jaga18
18. dec 2023

Pre zamestnaných je to pozastavené. Pre nezamestnaných možno nie, to je iný projekt.

sims122
18. dec 2023

@slavkarei pre nezamestnaných neviem, ale projekt pre zamestnaných skončil v októbri. Ale čítala som ze sa vraj niečo chystá na ďalší rok. No neviem pre koho a aká budú podmienky.

zania
18. dec 2023

@slavkarei ani pre zamestnanych ani pre nezamestnanych nie je teraz moznost preplacat kurzy. Vsetko skoncilo oktober/november. Na nove info k projektom stale cakame, aj ked v mediach uz nejake clanky boli. Najlepsie sa informovat po novom roku na svojom urade.
Ku kazdemu preplatenemu kurzu musite mat s uradom spisanu dohodu. Moznost najprv si zaplatim sama a potom si date preplatit nie je mozna. V kazdej dohode su stanovene podmienky za akych pride k preplateniu kurzu. Prosim budte trpezlive, bola zmena vlady, vsetko sa teraz analyzuje a posudzuje 😀

slavomira236
18. dec 2023

@zania ja len pys co mi povedala led som sa bola hlasit a pytala sa na kurzy. Ze uz nepinukaju oni ako niekedy ale simam najst zaolatit a poziadat

zania
18. dec 2023

@slavomira236 ano, urad neponuka kurzy. Musite si sama najst, nasledne pred nastupom na kurz(kazdy projekt mal stanovene obdobie kolko dni pred zaciatkom kurzu treba mat podanu ziadost) spise urad s vami dohodu a potom prinesiete po ukonceni kurzu fakturu a potvdrenie o absolvovani kurzu(pripadne ine doklady ako dochadzka,...).
Najst,zaplatit a poziadat - dajte si na to pozor, aby potom neostali pre plac,ze nechcu preplatit. Ja len v dobrom, lebo takychto ludi bolo plno, co prisli so zaplatenim kurzom a uz sme nemali sancu nic preplatit

kornelies
18. dec 2023

@zania Mozem sa spytat? Prispevok na podnikanie moze byt pouzity na platenie ZP, SP , atd. (vsetky zakonom dane odvody).