Viete mi poradiť?
Som na rodičovskej konči mi tento mesiac ale idem si ju predĺžit do 6r.
Na úrad práce sa zatiaľ hlásit nechcem.
Mám záujem o akreditovaný kurz.
Je možnost že mi ho preplatia? Ak ano ako postupovať?
aky to ma zmysel ked nepracujes alebo teda nejdes pracovat je taky projekt ale pre teba to nema zmysel
@mamina7070 taký že si potrebujem urobiť dva kurzy na to aby som si mohla urobiť živnosť na to čo chem robiť.Taky zmyslel...do budúcna čo mám v pláne.
@sanys pozri na stránke upsvaru "nestrať prácu- vzdelávaj sa". Nemáš už veľa času, ale ešte stíhaš aspoň jeden kurz 🙂
@denkabemommy na ten orojekt potrebuje byt zamestnana
len ona nikde nenapisala, ze je zamestnana stale......
Musíš sa zaevidovať na úrade ako záujemca o prácu nie uchádzac sú to 2 rozdielne veci.
Je to aj pre ženy na RD...na stránke úradu práce máš všetko vysvetlené.Vypises žiadosť zdôvodnis preco ho chces...a uvidíš či Ti ho schvalia.Ukoceny musí byť do októbra, ale veľa firiem v lete kurzy nerobí tak sa poponahlaj.
@lucik194 treba byť záujemca o zamestnanie, nie zamestnaná. Naštuduj si viac. Som na materskej, bez práce a preplatili mi kurz 🙂
@denkabemommy tam už došli finančné prostriedky, v pláne je nový projekt
@mata1906 aký?
@denkabemommy pani na linke mi ešte nechcela povedať nič bližšie, nakoľko to nie je aktuálne a mám sledovať ich stránku. Takže uvidíme, v tomto projekte aj keď by mal trvať do konca septembra je na účte 0
@mata1906 ďakujem za info, budem sledovať aj ja 😊
@denkabemommy ono je to tak standovne napisane.... proste nesmie byt nezamestnana evidovana na urade prace...,, viem ako ma byt, lebo sama som si ziadost o kurz davala.....
napr v KE uz 2-3 tyzdne ziadosti beru ale kurzy nepreplacaju, v BA este stale tvrdia ze kurzy preplatia.... tak si vyber...
@sanys ja si teraz robím na materskej kurz cez UP, cez projekt nestrat prácu vzdelavaj sa..ale zasmaam info,že napr v Košickom kraji už vyschla studňa, došli financie takže neberú ďalšie žiadosti
Ked nie si vedena na úrade práce ako nezamestnana myslím že nie že nepreplatia.Možno sa mýlim ale viem že ked kamarátka bola nezamestna chcela ísť a bola tam mesiac v evidenci tak že najmenej musím byť evidovana 3 mesiace a tak môže ísť na RK