Preplatenie kurzu

sanys
24. jún 2023

Viete mi poradiť?
Som na rodičovskej konči mi tento mesiac ale idem si ju predĺžit do 6r.
Na úrad práce sa zatiaľ hlásit nechcem.
Mám záujem o akreditovaný kurz.
Je možnost že mi ho preplatia? Ak ano ako postupovať?

dilino
24. jún 2023

Ked nie si vedena na úrade práce ako nezamestnana myslím že nie že nepreplatia.Možno sa mýlim ale viem že ked kamarátka bola nezamestna chcela ísť a bola tam mesiac v evidenci tak že najmenej musím byť evidovana 3 mesiace a tak môže ísť na RK

mamina7070
24. jún 2023

aky to ma zmysel ked nepracujes alebo teda nejdes pracovat je taky projekt ale pre teba to nema zmysel

sanys
autor
24. jún 2023

@mamina7070 taký že si potrebujem urobiť dva kurzy na to aby som si mohla urobiť živnosť na to čo chem robiť.Taky zmyslel...do budúcna čo mám v pláne.

denkabemommy
24. jún 2023

@sanys pozri na stránke upsvaru "nestrať prácu- vzdelávaj sa". Nemáš už veľa času, ale ešte stíhaš aspoň jeden kurz 🙂

lucik194
24. jún 2023

@denkabemommy na ten orojekt potrebuje byt zamestnana

sanys
autor
24. jún 2023

@lucik194 čítala som niekde že aj na rodičovskej sa to dá 🙂 ale neviem preto sa pytam

lucik194
24. jún 2023

len ona nikde nenapisala, ze je zamestnana stale......

sanys
autor
24. jún 2023

@lucik194 nie som zamestnaná.

mena1711
24. jún 2023

@sanys ahoj.
Môžeš byť na rodičovskej dovolenke ale na úrade práce sa musíš zaregistrovať. Keď budeš v evidencií 30dni môžeš začať kurzy cez projekt.
Ja som zamestnaná a bola som sa evidovať na úrade aby som mohla absolvovať kurz. 😉

luccija
24. jún 2023

Musíš sa zaevidovať na úrade ako záujemca o prácu nie uchádzac sú to 2 rozdielne veci.
Je to aj pre ženy na RD...na stránke úradu práce máš všetko vysvetlené.Vypises žiadosť zdôvodnis preco ho chces...a uvidíš či Ti ho schvalia.Ukoceny musí byť do októbra, ale veľa firiem v lete kurzy nerobí tak sa poponahlaj.

koniarova
24. jún 2023

@luccija presne ako píšeš.👍👍

koniarova
24. jún 2023

@lucik194 nepotrebuje. Dole
@luccija to pekne zhrnula. Len už ma čas len do 16.10. kurz absolvovať.

luccija
24. jún 2023

@koniarova nepredĺžili termín?viem, že najprv bolo do júna, potom október, ale kamarátka robí v štátnej správe a hovorila, že sú reči, že to konca roka zatiaľ tiež viem, že do oktobra

denkabemommy
24. jún 2023

@lucik194 treba byť záujemca o zamestnanie, nie zamestnaná. Naštuduj si viac. Som na materskej, bez práce a preplatili mi kurz 🙂

mata1906
24. jún 2023

@denkabemommy tam už došli finančné prostriedky, v pláne je nový projekt

denkabemommy
24. jún 2023

@mata1906 aký?

anonim6464
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mata1906
24. jún 2023

@denkabemommy pani na linke mi ešte nechcela povedať nič bližšie, nakoľko to nie je aktuálne a mám sledovať ich stránku. Takže uvidíme, v tomto projekte aj keď by mal trvať do konca septembra je na účte 0

denkabemommy
24. jún 2023

@mata1906 ďakujem za info, budem sledovať aj ja 😊

lucik194
24. jún 2023

@denkabemommy ono je to tak standovne napisane.... proste nesmie byt nezamestnana evidovana na urade prace...,, viem ako ma byt, lebo sama som si ziadost o kurz davala.....

napr v KE uz 2-3 tyzdne ziadosti beru ale kurzy nepreplacaju, v BA este stale tvrdia ze kurzy preplatia.... tak si vyber...

tomikejt
24. jún 2023

@sanys ja som na rodičovskej a práve teraz si robím kurz cez projekt nestrat pracu - vzdelavaj sa.

sanys
autor
24. jún 2023

@tomikejt môžeš mi napísať viac?

tomikejt
24. jún 2023

@sanys najprv som sa zaevidovala na upsvar ako záujemca o zamestnanie, potom som sa prihlásila na kurz, odtiaľ mi poslali dokumenty, vyplnila som žiadosť a spolu s prílohami je treba zaniesť na upsvr najneskôr 3 týždne pred začatím kurzu a potom len počkať či ti to schvália.

sanys
autor
24. jún 2023

@tomikejt prosím ťa je to toto tlačivo?

koniarova
24. jún 2023

@sanys pošli mi do IP email. Prepošlem ti tie tlačivá.

sanys
autor
24. jún 2023

@koniarova Ďakujem, poslala som 🙂

katulienocka999
24. jún 2023

@sanys ja si teraz robím na materskej kurz cez UP, cez projekt nestrat prácu vzdelavaj sa..ale zasmaam info,že napr v Košickom kraji už vyschla studňa, došli financie takže neberú ďalšie žiadosti