Čaute. Pýtam sa za kamoša, keďže v našej škole je to iné. Ideálne keby odpovedajú ludia z STU alebo ktorí poznajú niekoho z tej školy. Je v druhom ročníku a prenáša jeden predmet ešte z 1 ročníka z LS. Je to povinný predmet. Je možné, keby nespraví skúšku už 2 krát, tak si môže znovu podať prihlášku na tú istú školu aby mu uznali predmety a spraví si len ten predmet ktorý prenáša? Mne sa to nezdá, nemaju nič také ani v studijnom poriadku. Pokiaľ viem dá sa preniesť iba raz a keď zas nespravíš tak adios. Ďakujem za pomoc
Možno je čas skúsiť FEI ,možno nedá FIIT
Myslím že takto sa to neda
Jasné aha. Lebo v našom ŠP o takom niečom nic nepíšu a celkom ma zarazilo že vraj je u nich niečo také možné. A nevieš ako to je s tými predmetami? Že aké sa daju a ktore nedajú uznať? Či to je niečo s voliteľnými alebo tak. Ďakujem moc
Ono to v podstate nemá byť prečo v ŠP a nemyslím si, že nejaká uni tam má toto vyslovene napísané, keďže ak ho teraz nespraví, bude normálne vylúčený a štúdium pre neho skončí....ale nie je nič čo by zakazovalo si podať prihlášku na ten istý odbor a znova si ten predmet zapísať v podstate prvýkrát... samozrejme s tým, že sa potom platí za prekročenie štandardnej dĺžky...
Uznať sa dajú povinné aj povinne voliteľné predmety, ale musia byť absolvované max. na nejakú známku (napr. C, to môže byť individuálne) a teda keďže je to nové štúdium, opäť musí splniť všetky podmienky pre postup do ďalšieho semestra/ročníka... takže ak je napr. podmienka na postup do letného semestra v 1. ročníku minimálne 15 kreditov, tak minimálne 15 kreditov musí mať aktívnych - nie uzananých, ďalších cca 15, aby mal približne tých 30 za semester, môže byť z uznaných predmetov
U nas to mozne je, ja sama som mala studentov, ktori moje predmety dali az na 3.-4. pokus tak, ze sa znova prihlasili a v podstate sa im vsetko pouznavalo.
Myslím,že sa to dá. Ak si to dobre pamätám ako to bolo...
Dcéra chodila na STU BA a opakovala ročník s tým,že ukončila a znovu bola prijatá. Zapísali jej spravené skúšky a pokračovala. Ten jeden ročník si musela zaplatiť.
Môže si podať znova prihlášku a znova ten predmet skúsiť, ale nemôže si nechať uznať úplne všetko ostatné (ani keby mal zo všetkého dostatočné známky) a robiť iba jeden predmet, za každý semester potrebuje určitý počet aktívnych kreditov (nie z prenesených predmetov).. niekedy sa dá dohodnúť s vyučujúcim, že si predmet akože zapíše a nemusí na neho potom chodiť, ale nie s každým... poznám ľudí aj z STU aj z UK, ktorí takto na druhýkrát spravili bakalárka za 2 roky, ale niektoré predmety proste museli spraviť znova, aj keď už ich mali raz absolvované